Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 181
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 930
Бат Георги има някакъв дерт по успешна жена, която не му се е вързала на глупостите, ми се струва.
Бат Георги, стойността на един човек, на един мъж (съответно базата на самочувствието му) не се определя от фиша на заплатата или от социалния му статус; други, много по-важни са критериите. Познавам няколко жени, които са изключително успешни - топ менаджер позиция/ професура до 30г. - с мъже без висше образование или такова като академично ниво (съответно заплащане) нива под тях. Никога не са имали проблеми във връзката, защото са избирали Човека и точния Мъж до себе си, а не чековата книжка или социалния статус. Значи я има тази химерна любов между "социално неравни в ущърб на мъжа", все пак.

# 931
Аз разбирам, че връзката би била трудна при огромна пропаст в интелектуалното ниво. Или единият обича социални преживявания, почивки, концерти, а другият да пие ракия и да гледа тв.
Но при еднакви виждания, а различна заплата, допълнителните доходи са само плюс.

# 932
Именно. Имат сходни възгледи, навици, предпочитания, както и виждания какво ценят и търсят у един партньор. То отдавна един кетап не е гарант за високо интелектуално ниво, някои хора поемат по друг път в живота. По това което виждам (от фийда им в Линкдин), мъжете им възприемат различните доходи като стимул да се развиват и да покачват собствените доходи, не да се комплексират, знаят си цената и какво предлагат във връзката. Финансовият аспект е важен, спор няма, но не е основното.

# 933
  • София
Финансовият аспект е проблем, когато се използва за условие да се налагаш. Човекът си го каза - я мръннала жената, я и напомнил кой изкарва парите. Ама като ги изкарва тя, нема кво да й каже и изведнъж се оказва подтиснат от еманципацията Joy

# 934
Бат Георги има някакъв дерт по успешна жена, която не му се е вързала на глупостите, ми се струва.
Бат Георги, стойността на един човек, на един мъж (съответно базата на самочувствието му) не се определя от фиша на заплатата или от социалния му статус; други, много по-важни са критериите. Познавам няколко жени, които са изключително успешни - топ менаджер позиция/ професура до 30г. - с мъже без висше образование или такова като академично ниво (съответно заплащане) нива под тях. Никога не са имали проблеми във връзката, защото са избирали Човека и точния Мъж до себе си, а не чековата книжка или социалния статус. Значи я има тази химерна любов между "социално неравни в ущърб на мъжа", все пак.

Скоро се занимавах със такава ако това имаш в предвид под 'дерт'. Огромно его, тя не дава да се погрижиш за нея. Не го казвам с лошото, просто ми е странно. В крайна сметка за какво сме мъжете?!?

Както и да е, не се получиха нещата и си останахме приятели, но още поддържаме връзка. Та като я питам със кой е - винаги мъже +10 години по-възрастни, и винаги незадоволена. И съм и казвал 'абе хвани си някой на твоята възраст или по млад' и отговора винаги е един и същ - 'ми те младите нямат пари, не могат да ми спазват темпото на харч'.

Подчертавам - не съм сексист! Просто си има неща които още важат.

# 935
Не дава да се погрижиш за нея? Тоест въпреки високата ѝ заплата ти си искал да я издържаш изцяло и тя ти е казала “не” или какво? Или по-скоро единия иска на палатка, а другия в 5 звезден хотел на Мале, та не ѝ е харесвало как се грижиш за нея?

# 936
Съветът ти е да си хване по-млад и да си го издържа ли е бил?

# 937
Не дава да се погрижиш за нея? Тоест въпреки високата ѝ заплата ти си искал да я издържаш изцяло и тя ти е казала “не” или какво? Или по-скоро единия иска на палатка, а другия в 5 звезден хотел на Мале, та не ѝ е харесвало как се грижиш за нея?

Не, за елементарни неща говоря, тип аз да и платя сметката или чисто емоционална подкрепа. Не - всичко сама искаше да си свърши и сама да се оправя.

И сега за пример ти давам (защото очевидно се заяждаш) - като прави ремонт във тях, предложих да и помогна за разместването и боклука, а тя предпочете да си наеме хамали. Пак казвам , не е лошо ама все пак е прекалено...

# 938
Не виждам какво прекалено има. Предложил си да ѝ помогнеш, да го свършите заедно. А тя не желае да го върши въобще, освен това може да си позволи да си плати за услугата. Какъв е точно проблемът?

Все едно мъжът ми ако наеме чистачка, аз да кажа - е това е прекалено, все пак мога сама да си чистя у нас!

# 939
Хм, аз също бих предпочела да платя на хамали, вместо да местя диван, спалня и пр. с нечия помощ. Нормално ми се струва.

# 940

Скоро се занимавах със такава ако това имаш в предвид под 'дерт'. Огромно его, тя не дава да се погрижиш за нея. Не го казвам с лошото, просто ми е странно. В крайна сметка за какво сме мъжете?!?

Както и да е, не се получиха нещата и си останахме приятели, но още поддържаме връзка. Та като я питам със кой е - винаги мъже +10 години по-възрастни, и винаги незадоволена. И съм и казвал 'абе хвани си някой на твоята възраст или по млад' и отговора винаги е един и същ - 'ми те младите нямат пари, не могат да ми спазват темпото на харч'.

Подчертавам - не съм сексист! Просто си има неща които още важат.

Разбирам какво имаш предвид. Да, проблем е това за жени, свикнали да се справят с повечето неща в живота сами, създават усещане на партньора, че не е нужен изобщо. Случва се неволно, най-често.

# 941
Да добавя, че нали сте много еманципирани - идеята не е да и бъда слуга, а да покажа подкрепа.

И м/у другото - секса беше супер скован: "тук не мога" , "там ще ни видят", "какво ще кажат другите" и т.н. Жена,  която проучва дали хотела приема домашни любимци защото си ходи сама по почивки със кучето си... Мерси съм. Да си прави кинтите и да се ожени за вибратора си.

Thanks.

# 942
Е, глупости, чак такава драма, че не искала да мъкне мебели и строителен боклук за по-евтино...

# 943
С удоволствие бих спестила такива хамалски задачи на мъжа си, пък то било лошо. Ми ако се сецнеш, местейки тежести, по-добре ли ще ти е? Nerd

# 944
Жената просто си е бастун. Няма общо с еманципацията и това колко изкарва.
Изглежда ми доста скована и хладен тип, дръпната и непоказваща емоции.

Общи условия

Активация на акаунт