Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 611
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 840
Колко предрасъдъци само.
И аз не знам колко взима нито един от роднините, приятелите и познатите ми. Това никога не се обсъжда. Проява на много лошо възпитание е.
Заемана позиция - днес може да си на върха, а утре в ниското. Да не забравяме, че последният китайски император е завършил земния си път като градинар.

# 841
  • Paris, France
Сред приятелките ми има много жени, които излизат с доста по-бедни и неосигурени мъже, които изкарват няколко пъти по-малко от тях. Не им е драма, поне в началото. Мъжете им са доста над тях физически, така че са равностойни като личен капитал.

# 842
Аз не бих имала проблем с това мъж да изкарва по-малко от мен, защото след като съм с него съм преценила, че си пасваме като характер, манталитет, намирам го интелигентен, интересен, привлекателен; отделно има доста благородни професии с ниско заплащане.

Проблем ще стане, и то много сериозен, ако един такъв тръгне да си излива комплексите върху мен и да се опитва да ми налага някакъв патриархат, и недай си боже да се опитва да ме спъва професионално поради собственото си чувство за малоценност.

# 843
Не става въпрос за това. А за мъжествеността като потенция. И аз нямам проблем да изкарва по-малко от мен. Но психически мъжете това не го отработват добре и поне на повечето нормални мъже им действа спихващо на мъжествеността като сексуалност.

# 844
  • София
В моя професионален живот не е имало момент, в който да печеля по-малко от партньора си в момента - гадже, съпруг. Такава ми е сферата, такова ми е професионалното развитие, че винаги съм взимала повече от стандартното. На никой от партньорите ми не е спряло да му става покрай мен, явно са много държеливи мъже Joy

Проблем може да е мързелив мъж, комплексиран мъж, скандалджия, комарджия ... Никога не съм си избирала мъж по фиша от заплатата.

# 845
Толкова елементарно устроен мъж на мен не ми трябва.

Моят мъж също изкарва по-малко от мен, и винаги е било така откакто се познаваме. Разликите в заплатите са варирали от сравнително малки (20% някъде) до двойно и нагоре, винаги в моя полза.

За щастие, той вижда нещата по друг начин, именно - проблем не е, че аз изкарвам повече; проблем би било ако той с неговия доход не може да си позволи да издържа семейство. Но той може. Мога и аз. Аз виждам само позитиви от ситуацията. Това е лукс, който много двойки/семейства нямат.

Между другото, моите повишения и моето професионално израстване го стимулира, но той си е по принцип амбициозен.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 16:12 от Анонимен

# 846
ММ пък се гордее с мен, когато постигам някакви неща.
Как не се е сетил да се депресира...

# 847
Психологически механизъм е това, свързан с мъжката сексуалност. Да дойде Дренка да обясни.
Няма общо с елементарност, умност, комплекси.
Не ви се депресират мъжете щото сте с близки доходи или статус в пуб;ичната среда.
Чакайте да останат няколко месеца безработни, без лични доходи или да нямат успех в професионалната реализация и стой та гледай.

# 848
Е, по-добре ли е да остане безработен, а аз да съм на минимална, за да не се депресира? Вместо ако остане безработен да е спокоен, че ще можем да си платим сметките, защото моята заплата ги покрива?

Не знам какво толкова се повтаря статус, статус, статус. Аз съм човек от средната класа. За какъв статус говорим изобщо?

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 16:35 от Анонимен

# 849
Никога не ми е било важно цифровото изражение на заплатата. Гледам други неща - мотивация, професионализъм, амбиция за развитие, желание да се учи и надгражда цял живот. Човек, който ходи на работа само за да вземе едни пари, не ми е интересен, какъвто и да е дохода му. Обучения, сертификати, магистратури, докторантури, израстване в кариерата и йерархията - това ми е по-важно от парите. Макар че то едното (почти) винаги върви с другото.

# 850
  • София
Чакайте да останат няколко месеца безработни, без лични доходи или да нямат успех в професионалната реализация и стой та гледай.

Е то това последното важи за всички, де, жена, мъж ... Всеки ще се депресира от безпаричие и безработица.
Но мъжете действително са по-слаби духом, та вярвам, че тяхната депресия ще е по-тежка.

# 851
Тези със скрития шовинизъм в тях направо не могат да спят сигурно - как така по-силният, по-умният и по-умеещият мъж е по-ниско заплатен от някоя си там жена и каква е тази несправедливост! Трудно им се чува мъжката дума, а ако жената изкарва повече пари пък съвсем. Какъв секс, какви пет лева...

Мъжът ми взимаше по-малки доходи от мен и то с доста през цялото време от запознанството ни до ей сега, наскоро. Вече се обърнаха нещата. Миналата година беше на легло един месец, а после и без доходи 3 месеца. Сексът си беше върхът (освен като беше на легло, де), нищо не се промени в отношението му, нито изпадна в някаква дупка. Естествено беше му напрегнато и беше тревожен като всеки нормален, работлив човек. Ако се беше зарадвал на ситуацията, че ще лежи на дивана и ще стои без пари, щях сериозно да се притесня.

Все още ме хвали как съм се грижила за него и добре, че съм била аз и моите доходи да излезнем финансово от ситуацията, защото имахме да плащаме за ипотека, лизинг, операция и ремонт, даже разправя на всички, че това го мотивирало да развие най-накрая своя бизнес. Аз реално думичка не съм казала. И мъже, и жени се депресират като са бедни и нереализирани и псуват съдбата, въпросът е да не псуват партньора.

# 852
  • Далечният изток
Ако в началото на връзката сме на едно по-ниско професионално ниво, а с годините единият се амбицира, израства и се развива, а другият си остане на същото ниво, че даже и се мъчи да дърпа другия назад, ей това е огромен проблем за мен... Особено ако издигащият се е жената...

# 853
Не става въпрос за това. А за мъжествеността като потенция. И аз нямам проблем да изкарва по-малко от мен. Но психически мъжете това не го отработват добре и поне на повечето нормални мъже им действа спихващо на мъжествеността като сексуалност.

В голяма грешка си. Може да им влияе по- скоро на самочувствието, но на потенцията и желанието, няма такова нещо. Който си го може, може, и не се влияе от банковата сметка на жената.

# 854
Ако в началото на връзката сме на едно по-ниско професионално ниво, а с годините единият се амбицира, израства и се развива, а другият си остане на същото ниво, че даже и се мъчи да дърпа другия назад, ей това е огромен проблем за мен... Особено ако издигащият се е жената...

И аз това имах на предвид, айде в началото ОК. Ама да гледаш с годините как ти израстваш, а мъжа ти тъпче на едно място ддз....просто всеки пол си разсъждава от неговата камбанария.

Общи условия

Активация на акаунт