Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 259
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 855
А как се чувстваш, ако нископлатената ти жена ти мрънка, че не ви стигат парите за по-луксозен живот, който тя иска, но ти все пак не можеш да си позволиш, защото в съвкупност доходите ви не стигат? Много ли мъжествено?

# 856
Вероятно да, защото може да ѝ каже - ти самата нищо не носиш вкъщи, аз най-вече допринасям за бюджета, на мене лежи, като искаш пет звезди - ходи си изработи за една почивка, ама при тебе съвсем не може… благодарна бъди, че имаме каквото изкарвам аз… и прочее от тоя род.

Мога да се хвана на бас, че повечето мъже предпочитат тази ситуация.

Това нали се сещаш как ще го направи ако жената получава колкото него или недай си боже повече?

# 857
А как се чувстваш, ако нископлатената ти жена ти мрънка, че не ви стигат парите за по-луксозен живот, който тя иска, но ти все пак не можеш да си позволиш, защото в съвкупност доходите ви не стигат? Много ли мъжествено?

Довода ти е добър, и колежката със коментара след теб определено е нацелила как ще реагирам... Ами то може би за това има толкова разводи. Парите са проблем за всички.

# 858
При тази реакция проблем не са парите, а комплексите.

Шокиращо е за мен, че някой предпочита да обрече семейството си на по-нисък стандарт отколкото да има до себе си успешна жена. По-добре е да мизерстват щото той толкова си може отколкото да имат добър живот, понеже си е намерил амбициозна, пробивна и способна жена.

Леле майко.

# 859
Ами както в арабския свят. Не ходиш никъде, контрацептивите - забранени. И разводи няма. Щастие.

# 860
Ситуацията е - жената няма право да има претенции, трябва да е благодарна, че ѝ се осигурява каквото там ѝ се осигурява, ако иска повече - ми да си изкара?! Обаче отиде ли жената и започне ли да печели, вече не я щат, щото им сгепвала самочувствието. И после в съседната тема да ме питат защо не ме кефят българските мъже.

# 861
Моя каза, че с радост би ми харчил многото пари, ако беше... ама не би Joy

# 862
Пчеличката Мая, нали знаеш - кой нормален мъж работи при жива жена?
Мъчно ми е за мъжете комплексари. Само за пари мислят. ...па даже и не им ставала пишката ..... ти да видиш..

# 863
Нямах това в предвид, мисля че ми изкривявате думите... Да кажем следната ситуация - мъжа ти вади 1000 лева ти вадиш 5000. Та то вие сте от различни 'касти' , няма как да водите същия начин на живот. И ако мъжа отказва да му плащаш сметките дори и ти да нямаш проблем с това - достойнство се нарича. Аз нямам проблем жената да прави повече, даже съм ОК. Ама има допустими норми.

# 864
И какви са допустимите норми?

# 865
Ми да се стегне мъжът ми като има толкова достойнство и да изкарва и той 5000 лв? Направо да почне да изкарва 15 000, аз нямам проблем с това.

Иначе аз съм израстнала в семейство, където парите са общи. Не нейните или неговите, а на семейството.

И колко е допустимата норма, плюс колко процента от твоята актуална заплата? 😂

# 866
Моят мъж е на принципа - колкото повече, толкова по-добре Simple Smile
На първо място е доброто на семейството, така че повечето пари са добре дошли. С човек, който има комплекси на тази тема и не му пука за общото добро, важното е той да е над жената, не бих живяла. Точно защото и за мен семейството е приоритет, а не личното его.

Да не говорим, че пак опира до лишаване от права. Закон има, че сме равни, ама жената не трябва да приема по-голямата заплата, защото мъжът ѝ ще се почувства зле. Щом сме семейство, няма мое и твое... Който си дели паричките и сметките на мои и твои, да си живее сам и да се чувства големия мъж!

В едно семейство не всичко се изчислява в пари. Един човек, който докато стигне желаната позиция, трябва да мине през определени етапи с по-голяма натовареност, ще, не ще, делегира личните си отговорности на партньора. Без това, няма как да се справи чисто физически. И колко струва това в пари?

# 867
Ми да се стегне мъжът ми като има толкова достойнство и да изкарва и той 5000 лв? Направо да почне да изкарва 15 000, аз нямам проблем с това.

Иначе аз съм израстнала в семейство, където парите са общи. Не нейните или неговите, а на семейството.

И колко е допустимата норма, плюс колко процента от твоята актуална заплата? 😂

Е сега ако искаш с калкулатор да ти го сметна... Не е нужно да казваме точна цифра,истината е че винаги на някакъв етап си проличава. (Но горе долу към 100% демек аз да изкарвам минимум 1/3 от общия бюджет).

А за това , което го казваш че парите са общи - баща ми като си изтегли пенсията я дава на майка ми тя да разполага с парите. Просто си прави по-добра сметка жената и той го е приел.

# 868
Бат Георги ви го каза като мъж – не става въпрос да се комплексира от голямата ви заплата или да ви кара вие да изкарвате по-малко или да сте мижитурка. Говореше се за мъжко достойнство.
Ясно е, че в едно семейство ще се гледа общо, ако и двамата изкарват. Явно няма такива с ясно изрзени контрасти в доходите и общественото положение.
Пак го обърнахте все едно някой иска д ави вземе правата или омаловажи. По-скоро това е комплекс.
В случа с екоментираше мъжкото достойнство и усещане за мъжественост, сила, стабилност.

# 869
Ми то винаги е така - жените по-добре си правим сметките и затова умните мъже си дават парите  на жените и не се занимават с битовизми.

Общи условия

Активация на акаунт