Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 599
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 870
  • София
- мъжа ти вади 1000 лева ти вадиш 5000. Та то вие сте от различни 'касти' , няма как да водите същия начин на живот.

Е как няма да водим същия живот, като парите в едно семейство са общи. Тоест, семейството ще има 10х доход, независимо дали заплатита са 5х и 5 х, или 1х и 9х. Грубо казано.

# 871
Ми като има толкова достойнство да си вдигне той дохода? Но не, сакън да не му е некомфортно трябва жената да изкарва в някакви рамки. Абсолютната дефиниция на комплексарщина, честно казано доста директно свързана със споменатите “ниски касти”.

Бърди, няма проблем заплатите да са 1:9, проблем е единствено ако 9 взима жената.

# 872
Бат Георги ви го каза като мъж – не става въпрос да се комплексира от голямата ви заплата или да ви кара вие да изкарвате по-малко или да сте мижитурка. Говореше се за мъжко достойнство.
Ясно е, че в едно семейство ще се гледа общо, ако и двамата изкарват. Явно няма такива с ясно изрзени контрасти в доходите и общественото положение.
Пак го обърнахте все едно някой иска д ави вземе правата или омаловажи. По-скоро това е комплекс.
В случа с екоментираше мъжкото достойнство и усещане за мъжественост, сила, стабилност.

Точно това имах на предвид, предполагам не сме всички синове и дъщери на милионери. Ясно е че в БГ и мъжа и жената трябва да бачкат ако искат стабилност.

# 873
Скрит текст:
Ако в началото на връзката сме на едно по-ниско професионално ниво, а с годините единият се амбицира, израства и се развива, а другият си остане на същото ниво, че даже и се мъчи да дърпа другия назад, ей това е огромен проблем за мен... Особено ако издигащият се е жената...

И аз това имах на предвид, айде в началото ОК. Ама да гледаш с годините как ти израстваш, а мъжа ти тъпче на едно място ддз....просто всеки пол си разсъждава от неговата камбанария.

Е що така с лошо? Ако добре тъпче човека, кво му е да тъпче на едно място? На 2 места да тъпче, по-добре ли е? Или на три? Май някои няма да са много щастливи Wink?
Trollface

# 874
Стана ясно, че мъжкото достойнство е свързано само и единствено с пари...

# 875
Не, не стана това ясно. Говори се за архетипи – психика и механизми на мъжката и женската сексуалност.

# 876
  • France
Ами крайно време някои мъже да излезнат от пещерата и да си избият прашасалите архетипи от главата.

# 877
Нали за пари говорим? Каква сексуалност, какви пет лева?

# 878
Е добре де, аз го разбирам това с мъжкото достойнство и добре, че го има! Но какво пък правим с избиването на комплекси?
Ако се влюбиш в някого, който печели по-малко от теб и ще се откажеш от дохода си , за да не нараниш достойнството му ли?Или се разделяш ли? Simple Smile)))Това достойнство с размера на доходите ли идва само?

# 879
Ами явно не идва със стремеж за развитие.

# 880
Нали за пари говорим? Каква сексуалност, какви пет лева?

В женски форум пари и сексуалност са синоними. И не са 5 лева, а са 100 долара. Все същите Wink

# 881
Не, не стана това ясно. Говори се за архетипи – психика и механизми на мъжката и женската сексуалност.
...от първата половина на миналия век 😁
Е добре де, аз го разбирам това с мъжкото достойнство и добре, че го има! Но какво пък правим с избиването на комплекси?
E интернета за какво е 🤣

# 882
Ужас! Много ограбена се чувствам, че не зависят от някой насилник за насъщния. Направо не знам как да живея в този затвор, който по документи е лично мой. Да не говорим колко ми е мъчно всеки път като си харча парите, че няма кой да ми държи сметка. А по избори кръвта ми ври, мисля да направя подписка да забранят на жените да гласуват.
Но ми е много болно горкият ми мъж да ме има за равна и да готви вечерята, да чисти, да се занимава с детето, изобщо едни такива разлагащи, капиталистически възгледи...

# 883
Алпака, искрено ти съчувствам! Това твоето не е живот!

# 884
Достойнството на един човек е правилната самооценка на положителните му качества. Всичко друго са измислени клишета.
В това един мъж се чувства достоен, само когато жената е по-долу от него, няма нищо достойно. А пък когато става дума за най-близкия му човек, още повече. Просто комплекс, с който трябва да се бори, за доброто на всички.

Точно това имах на предвид, предполагам не сме всички синове и дъщери на милионери. Ясно е че в БГ и мъжа и жената трябва да бачкат ако искат стабилност.
Да де. И има право да работи, благодарение на еманципацията. Но излиза, че това право е ограничено неофициално - ако случайно мине зпалатата на мъжа, напуска и си търси по-ниско платена.
Еманципация по български Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт