Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 211
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 885
В България има много комплексирани мъже на тема пари. Особено, ако жената изкарва 3 пъти в повече. Моят е в пълен мир със себе си ,а колегата му вика " Ейй, с три очи си гледал, като си се женил.
Наистина около мен е пълно с такива семейства и приятели, на които жените им изкарват в пъти повече. И, като гледам добре си живеят.

# 886
  • Paris, France
Ами както в арабския свят. Не ходиш никъде, контрацептивите - забранени. И разводи няма. Щастие.

Ами не е така в арабския свят, съжалявам. Противозачатъчни се продават и предлагат безплатно  в абсолютно всички арабски страни, включая Саудитска Арабия. В Саудитска Арабия е разрешено за употреба и хапчето, предизвикващо аборт. Свързано е с това, че Ислямът разрешавал аборт до 40 дни след зачеване. Слагат и спирали. В магребските арабски държави се практикува и прекъсване на тръбите, като в Либия го правеха задължително след 4то секцио без даже да питат жената или мъжа и или друг неин представител.

Кой те излъга, че няма разводи? През 1970те имаха повече разводи от нас. В някои квартали на Кайро се падат по развод и половина на всяка жена от 15 до 50г. Даже и разведените съпруги на арабските крале се женят повторно и потретват. Женената за Крал Фарук от 1951 до 1954г Нариман Садек и разведена с него, се жени за простосмъртен доктор през 1954г и се развежда с него през 1961г, жени са пак за доктор през 1967г:

https://en.wikipedia.org/wiki/Narriman_Sadek

Актрисата Шаадия е 3 пъти женена и развеждана:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shadia

Надя Лутфи е 3 пъти женена и развеждана, като единственият и син е от последния съпруг:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nadia_Lutfi

Легендарната певица Сабах е била женена 7 пъти:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sabah_(singer)

Това са само официалните им бракове. Имат и тайни, които може би не са станали публично достояние.

Как ще не ходят никъде? Ходят насам натам повече от тебе и мене. Всеки уикенд са де на годеж, де на сватба. Къщите им са пълни с гости и те също ходят много по гости.

# 887
В България има много комплексирани мъже на тема пари. Особено, ако жената изкарва 3 пъти в повече. Моят е в пълен мир със себе си ,а колегата му вика " Ейй, с три очи си гледал, като си се женил.
Наистина около мен е пълно с такива семейства и приятели, на които жените им изкарват в пъти повече. И, като гледам добре си живеят.
Няма жена,която изкарва 5000лв.,а мъжът и – 1000лв.,да му дава 2000лв.,щото го обича и за да са "равни". Laughing

# 888
Ако има елементарна тактичност и любов и никой не се чувства по-върховен от другия, защото е имал малко повече късмет в живота и съдбата му е дала повече - така става.
Ако "паралията" е с перманентно вирнат нос и все натяква "Глей аз какво правя, а ти... от сто години работиш в тоя сервиз за мизерни пари!" (ползвам примера с колежката, дето се оплаквала Grinning), ще е трагично, много ясно. И все едно от какъв пол е този индивид, който обижда половинката си.

# 889
А аз не бих била съгласна мъжът ми да допринася 1/3 от семейния бюджет и парите ни да са общи.... Особено, когато дъщеря му от предишен брак и майка му обичат да ходят по бутици повече от мен. Резонно нали?
Предпочитам да е обратното съотношение и оттам идват разминаванията. От заплатата си не мога да се откажа, но виж от мъж - да.

# 890
Няма жена,която изкарва 5000лв.,а мъжът и – 1000лв.,да му дава 2000лв.,щото го обича и за да са "равни". Laughing
Ами това е, защото си представяш че едния дава пачка на другия и въобще че е необходимо някакво изравняване. Така се издържат трофеи, не брачни партньори.

# 891
Достойнство... Много интересно как Бат Георги спомена как щели да го приемат приятелите мъже, ако жената изкарва повече. Тоест, ако живеят на самотен остров и жената изкарва пет пъти повече, но няма кой да го подиграва за това, няма проблем с достойнството. Има една интересна теория, че мъжете всъщност обичат другите мъже (обич в пълния смисъл на думата като уважение, възхищение, готов на всичко за другия, желание за доказване, приятелство), а жената е за реноме пред тях, подобно на колата, работата и т.н.

# 892
  • Столичанин ама не в повече :D
Не мисля, че някога съм срещал дори една жена, която да изкарва два-три пъти повече от мъжа си (тоест в началото на връзката им да е било така, и всъщност изобщо да е обърнала внимание на такъв мъж) и да е създала семейство с него, докато обратното си е нормално явление, така че пак се описват някакви измислени ситуации нямащи общо с реалността. Sunglasses

# 893
  • Paris, France
Не мисля, че някога съм срещал дори една жена, която да изкарва два-три пъти повече от мъжа си (тоест в началото на връзката им да е било така, и всъщност изобщо да е обърнала внимание на такъв мъж) и да е създала семейство с него,

Ела в парижкия район или иди в Англия! Много осигурени и богати жени поставят младост и/или външност пред богатство и заплата. Други просто се влюбват и не ги интересуват парите на мъжа и хорското мнение. Селин Дион, Мадонна, Елизабет Тейлър, Деми Мур и много други актриси са били женени за по-бедни мъже. Естествено са го знаели като са ги срещнали.

# 894
Селин Дион, Мадона и Елизабет Търнър не са Сисито, Магито и Бетито от Младост 5.
Ако изплющим Холивудските лачени чанти за пример, значи аз трябва да съм на Ален Делон брат му да пиша тук.

# 895
А аз не познавам нито един вдовец/ вдовица. Затова мисля, че такива хора няма! Wink

(Е, от нашето поколение де.)

# 896
  • Paris, France
Е, няма как да дам за пример парижката юристка Натали, която си е довела камилар от Тунис с доходи 100 пъти под нейните (реален случай) или още поне 100 мои приятелки и съседки, защото техните биографии не са в интернет. Повечето французи, които се женят за човек от по-ниска икономика са обикновено много по-богати и печелещи от чуждестранния съпруг.

Още преди 15г в този форум пишеха осигурени българки, които си бяха довели безимотни и безработни мъже от чужбина. На едната мъжът и не хвана работа в България. Тя работеше, а той гледаше детето. Беше писала, че това я устройва. Мъжът беше атлетичен, красив, с 10г по-млад от нея.

# 897
Това означава, че в обратния случай мъжът си плаща за жената, което също не е ок.

Бат Георги, никакви проблеми нямам да си мислят, каквото искат. По-скоро бих преразгледала приятелството ни, отколкото избора ми за мъже. Нали разбираш, че приятелките ми не определят самочувствието ми? Пък и приятелките ти да те смятат за к*рва не е най-лошото нещо на земята, ти го каза все едно те смятат за убийца. Най-много да си скрият мъжете Grinning

# 898
Щом са ОК с това, това си е техен избор!
Аз обаче не мога да си позволя такъв "лукс" поради различни причини.

# 899
Еми така де, трябва да има консенсус и баланс. Не казвам че мъжа трябва да плаща всичко, нито жената. Просто баланс, никой да не се чувства излишен.

Но пак ти казвам, мъжката логика е различна в такива ситуации.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт