Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 202
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 900
  • Столичанин ама не в повече :D
Не мисля, че някога съм срещал дори една жена, която да изкарва два-три пъти повече от мъжа си (тоест в началото на връзката им да е било така, и всъщност изобщо да е обърнала внимание на такъв мъж) и да е създала семейство с него,

Ела в парижкия район или иди в Англия! Много осигурени и богати жени поставят младост и/или външност пред богатство и заплата. Други просто се влюбват и не ги интересуват парите на мъжа и хорското мнение. Селин Дион, Мадонна, Елизабет Тейлър, Деми Мур и много други актриси са били женени за по-бедни мъже. Естествено са го знаели като са ги срещнали.
Не говорим за по-млади където е ясно, че жената плаща за да бъде с по-младия мъж, а за нормални връзки, защото и къчър в крайна сметка създаде семейство с много по-младата от мур кунис. Simple Smile

# 901
При мъжете приятелствата имат по-друга динамика. Бат Георги споделя искрено нещо, което съм наблюдавала и е валидно за по-голямата част от мъжете според мен. За тях е важно одобрението на другите мъже и много от изборите им в живота се диктуват от мъжката група, в която са попаднали.
(Причината и много от форумските мъжки образи да са толкова влюбени в теорията за алфа-бета-омега и прочее също е свързана с това донякъде, мъжките "приятелства" се организират в такава йерархия.)

# 902
Simple Smile Т.е. ако си смени мъжката група, няма да има проблем с приемането на в пъти по-висок доход от жената. Има място за оптимизъм значи.

# 903
То това вече минава представите за приятелство. Динамиката е, че там любовта е много силна, само не се консумира. Спартанците са си я консумирали тая любов. На жените им са били обръсвани главите и прикривани гърдите, за да приличат на мъже, спартанецът преспива една нощ с жена си на тъмно с цел поколение и после се връща в мъжката бърлога при брата си по оръжие/любовника. Било е дори поощрявано, защото където има любов мъжете са давали повече от себе си в битка за ближния. Ама сега са други времена, друг живот.

# 904
При мъжете приятелствата имат по-друга динамика. Бат Георги споделя искрено нещо, което съм наблюдавала и е валидно за по-голямата част от мъжете според мен. За тях е важно одобрението на другите мъже и много от изборите им в живота се диктуват от мъжката група, в която са попаднали.
(Причината и много от форумските мъжки образи да са толкова влюбени в теорията за алфа-бета-омега и прочее също е свързана с това донякъде, мъжките "приятелства" се организират в такава йерархия.)

Кликнах 'полезно' за да ми обърнеш внимание. Не съм никаква алфа, нито бета, нито гама. Идеята ми е че като личност малко от малко трябва да спазваш някакво ниво. Без значение мъж или жена.

И не нямам жажда да се доказвам пред другите мъже, както е казал Веско Маринов: 'мъжът не е мъж докато жена не го признае'. Банално звучи ама е така.

# 905
  • Paris, France
Скрит текст:
Не мисля, че някога съм срещал дори една жена, която да изкарва два-три пъти повече от мъжа си (тоест в началото на връзката им да е било така, и всъщност изобщо да е обърнала внимание на такъв мъж) и да е създала семейство с него,

Ела в парижкия район или иди в Англия! Много осигурени и богати жени поставят младост и/или външност пред богатство и заплата. Други просто се влюбват и не ги интересуват парите на мъжа и хорското мнение. Селин Дион, Мадонна, Елизабет Тейлър, Деми Мур и много други актриси са били женени за по-бедни мъже. Естествено са го знаели като са ги срещнали.

Не говорим за по-млади където е ясно, че жената плаща за да бъде с по-младия мъж, а за нормални връзки, защото и къчър в крайна сметка създаде семейство с много по-младата от мур кунис. Simple Smile

Ми не, не е ясно. Има и двойки, в които по-млад от жената мъж издържа на 100% жената и семейството им. Връзката с по-млад тук е норма за жена във възрастовите групи над 35г.

Макрон издържа жена си.

# 906
Скрит текст:

Ми не, не е ясно. Има и двойки, в които по-млад от жената мъж издържа на 100% жената и семейството им. Връзката с по-млад тук е норма за жена във възрастовите групи над 35г.

Макрон издържа жена си.
Невена, ти не разбра, че беше казано със съжаление, че при равните по възраст двойки на по-късен етап от живота не може да се намери такова разпределение. Ти представи си пък, ако твърдящият го беше по-млад от обекта на желанията му, то тогава това за него би било норма. Затова аз казвам от самото начало. Независимо от възрастта му мъжът трябва да ме превъзхожда по доходи, защото аз съм свикнала на такава динамика във връзките си. Ако трябва да плащам, го правя, ама само за себе си.😂

# 907
Тя в пенсионна възраст ли е вече?

# 908
Аз пък искам мъжът да ме превъзхожда по доходи вече. Минала съм пътя на колко съм куул, мога всичко сама, успешна съм, кариеристка, нам кви щуротии. Ми не, искам да съм си жена. Нежна, слаба, мила. Забелязала съм, че мъжете с по-високи от на жената доходи са и по-спокойни, уверени. Нямам против да е с по-ниски от моите, но да са съвсем малки разликите. Иначе на чист български – найн.

# 909
  • София
Мила и Аштън имат някъде 6 години разлика, не е огромна. Той си прекара младините с по-възрастна жена.

Иначе нуждата да бъдеш валидиран от стадото винаги ми е била много тъжна и признак за ниско място в йерархията. Лидерът задава тона, а не се моли за одобрението на другите.

# 910
  • Далечният изток
Е, по-възрастна жена, ама коя... Не е леля ти Пенка от квартала. Деми със сигурност е била поне 200 пъти по-богата и известна от него.
Както и да е.
За мъжете е мнооого по-важно мнението на другарите. По всички въпроси...

# 911
Добре де, ама как другите мъже знаят колко печели приятелят или познатият им? За жените им пък съвсем. Събират се и почват да си показват фишове за заплата или счетоводни документи за печалба ли?

# 912
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:

Макрон издържа жена си.
Невена, ти не разбра, че беше казано със съжаление, че при равните по възраст двойки на по-късен етап от живота не може да се намери такова разпределение. Ти представи си пък, ако твърдящият го беше по-млад от обекта на желанията му, то тогава това за него би било норма. Затова аз казвам от самото начало. Независимо от възрастта му мъжът трябва да ме превъзхожда по доходи, защото аз съм свикнала на такава динамика във връзките си. Ако трябва да плащам, го правя, ама само за себе си.😂

Мене доходите на мъжа не ме интересуват и са иррелевантни за връзка, каквато търсиш ти. Някой може да е с много високи доходи и да не иска да поеме разходите на връзката ви, а друг да ги поема въпреки ниските доходи. Твоята връзка е започнала много отдавна, в други условия и нрави. Много дълго не си била на рафта, образно казано.

Не трябва да плащаш. Не трябва. Ти плащаш защото искаш, дори когато мъжът предложи да плати и после се оплакваш. Не трябва и да седиш във връзка, която не те кефи. Не трябва.

Условието мъжът да е с по-високи доходи автоматично вади от кюпа на потенциалните партньори 90% от мъжете около тебе. Повечето мъже на твоя възраст, които печелят колкото тебе и повече могат да приберат в къщите си някоя млада, която не печели колкото тях.

Прекалено много условия слагаш, които са и противоречиви. Да не е религиозен евреин, арабин, латинос или черен да не е, индийци, пакистанци, китайци, инсулти също не поглеждаш, предполагам, а и ще ти минават прави между краката повечето. Белите канадци не са ти много интересни.

Аз те разбирам, обаче това, дето го търсиш е 0.05% от канадското население и може и да не те забележи.

# 913
Eманципацията се оказва, че се състои в правото да спориш кой да плаща Thinking

# 914
Или да имаш мъж, който изкарва по-малко от теб и да му става идеално.

Общи условия

Активация на акаунт