Отговори
# 270
Здравей, Малена,
Добре дошла!

Ме е необходимо стерилизаторът и шишетата да са на една марка, стига шишетата, на които си се спряла, да се събират в стерилизатора, който си избрала.
Помпа за кърма предния път ползвах ръчна на Авент. Сега се чудя дали да не взема електрическата на Кенгару или Кикабу, като предния път ползвах много малко помпа и сега реално се надявам също да не ми трябва. Обмислям и ръчната на Медела, но още не съм взела категорично решение.
Основен продукт ползвах един за тяло и коса. Като миех бебето със продукт веднъж в седмицата, през останалото време я миех само с вода. Имах олио за мазане, в по-топлите месеци минах на лосион и крем за дупе.
Пелените на мен ми бяха в голяма полза, като имах от всички видове по няколко, но ги ползвах за едно и също - давах на хората, които искаха да държат бебето, да си построят върху себе си. Ползвах ги като завивки в летните месеци, за забърсване, ако има повръщане, за прикриване докато кърмя навън, за постилане под бебето, когато я слагах да стои на различни повърхности, стоплена пелена със сешоар слагах на коремчето за успокоение на колики. При дъщеря ми до ден днешен топля малка бамбукова пелена със сешоар и слагам на ухото, когато в боли. Аз използвах много пелените и си ми бяха в голяма полза. Тензухена пеленка над хавлийката, попива по-лесно водата.
Ръцете на бебетата така или иначе не се завиват, защото могат да си вдигнат ръцете и с тях завивката и да си покрият лицата. Ние също ще вземем чувалче за сън. С дъщеря ми ползвахме в студените месеци, тя беше и по-голяма, но си беше удобство да знам, че е завита.

Относно изследванията, пускат ми веднъж в месеца, някой път, когато има притеснение, пускат два пъти в месеца. Нямам пропуснат месец от началото на бременността.
Аз също приемам Феро Фолгамма Нео и при мен действа добре и тази и предната бременност. Но редовно забравям да изпия и аз второто хапче, понеже пия два пъти на ден магнезий.
Пазете се от жегите момичета, че температурите не са човешки!

# 271
Coconut water,аз също мисля пак да раждам в Майчин при Дяволов,мисля скоро да се свържа с анестезиоложката,която ми е позната и предния път ме въведе в нещата. Започнах да ходя на прегледи при него в началото на 9ти месец като ме гледаше за разкритие и гледаше колко е слязло надолу бебето. Така че това няма общо с това къде се следиш. Даже може да си организираме среща и да се видим и на някой ден на отворените врати в МД да отидем,ако искаш Simple Smile . И въобще важи за  всички,от София,които са се насочили натам и искат да се запознаем.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 08:31 от 19893

# 272
Добро хладно утро! За момичетата, които са се насочили за раждане в Майчин Дом, не съм от София, но вчера ми излезе това. Надявам се да съм ви била полезна😊

# 273
На мен АГ ми е пускала изследвания два пъти досега - при записването на ЖК в 11 г.с и към 20 г.с но аз си пускам всеки месец, защото трябва да следя ТСХ и ФТ4 и пускам и ПКК, глюкоза и нещо друго ако се сетя и на всеки преглед ѝ нося да ги погледне.

# 274
  • Варна
Здравейте, мили дами! От септемврийските бебета на 2022 съм. Искам да ви споделя,че подарявам всички дрешки, космонавти и спални чували от моето бебе. Ако има майка в нужда, която няма дрешки и възможност да си купи,нека ми пише. От Варна съм и предпочитам да ги дам тук, т.е да можете да дойдете и да си разгледате. Давам запазените,без лекета. Те са носени и много малко. Миналата година на мен ми помогнаха,сега искам аз да помогна на някого. Писала съм и в септемврийската група 2023. Моят малчо е роден на 29.09. , така че есенно-зимен, пролетен и донякъде летен сезон ще са осигурени. Летните,предвид пюрета и мацаници не са за предлагане. Но има и такива, които не ни станаха. Стискам ви палци да е леко раждането и да са здрави бебоците ви😊

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 13:59 от MamMaMia22

# 275
Страхотен жест, MamMaMia22!

# 276
Здравейте отново от мен. Моята последна фетална морфология мина. Бебето беше главично разположено и спеше. За съжаление нито хубава снимка получих, нито докторката отначало успя да види главата и. Въртеше я , натискаше ми корема леко, но без резултат😂 Вече беше решила да ме пусне да изляза за 10 минути да се раздвижа малко и бебето се поразмърда, започна да ми бие лакти😆 но все пак успя да измери каквото е нужно. В 29+1 съм, бебка е 1.260кг. Всичко е наред обаче казаха да се пазя много - да следя за болезнени контракции, дали ми отичат краката, да следя кръвното и т.н.

# 277
Моите крака си отичат редовно и поради тази причина спрях с дългите разходки. Диванът е моят най-добър приятел.

# 278
На Next изглеждат доста качествени дрешките, и аз днес ги гледах в Мола, но наистина е неоправдана инвестиция за период на употреба 1-3 месеца

Момичета, някоя от вас с Rh- и татко с Rh+, ще слага ли ваксината Резонатив анти-D имуноглобулин? Аз трябва да я сложа тази седмица, по препоръка на АГ, но сега се зачетох и май не е честа практика преди раждане.

Основната й функция е да не се развият антитела до раждането, което прави логика, но защо тогава не се прилага масово като превенция, а най-разпространено е да е след раждане, ако бебето е Rh+? Тогава как покриват риска от 7 до 9 месец?

Здравейте, от септемврийските мами съм аз, но следя и тази тема,защото съм с термин 29.09 Smile
Аз също съм с  Rh- и таткото с Rh+. В 24 гс ми направиха кръвен тест с който установиха  Rh на бебка, които също се оказа отрицателен. Но ми бяха казали /и четох/, че ако беше положителен се слага ваксината в 28 гс и след това до 48 часа след раждането се слага отново на майка и на бебето.

# 279
Здравей, Frig! 😊 Някои от нас нищо чудно да се засекат с теб в родилното 🙃

Ами, аз вчера сложих въпросната ваксина. Четох много коментари и като че ли повечето мами не са слагали ваксина по време на бременността, но аз се доверих на АГ.

С какъв точно тест установихте Rh на бебка? Мислех си, че само през пренатест може, пък аз така и него направих, което считам за грешка, имайки предвид колко пъти пък сега се тествам + ваксината, от която не знам дали има смисъл…

# 280
Здравей, Frig! 😊 Някои от нас нищо чудно да се засекат с теб в родилното 🙃

Ами, аз вчера сложих въпросната ваксина. Четох много коментари и като че ли повечето мами не са слагали ваксина по време на бременността, но аз се доверих на АГ.

С какъв точно тест установихте Rh на бебка? Мислех си, че само през пренатест може, пък аз така и него направих, което считам за грешка, имайки предвид колко пъти пък сега се тествам + ваксината, от която не знам дали има смисъл…

Нямам идея какъв е бил теста. Пренатест правих, но много по рано.
Не знам как са ви сложили ваксина без да знаят Rh на бебето. Защото ако и то е с отрицателен Rh/както в моя случай/ няма нужда от ваксината. Но ако е с положителен Rh то тя е задължителна, защото без нея може да се развият антитела, които при по-късна бременност преминават през плацентата и атакуват червените кръвни клетки на плода.Това може да протече леко, но има риск в най-лошия случай плодът да стане анемичен, да има големи натрупвания на течности в тялото, да развие сърдечна недостатъчност и в най-лошия случай да умре в утробата.

# 281
Дори не е ставало на въпрос, че може да се изследва Rh на плода, като преценка дали да се поставя ваксината 😏 Сега разгледах, че се предлага подобно изследване, прави се между 9 и 25 г.с. и струва 790 лв., ако се направи самостоятелно.

НЗОК пък казва, че такава ваксина се поставя чак след раждане, изобщо не става на въпрос в техния протокол, че има опция/необходимост по време на бременността.

Вероятно няма да навреди, дори бебка да е Rh- и просто АГ се застраховат.  Иначе - да, с подобни евентуални последствия няма колебание, че трябва да се проследи процесът.

# 282
  • София
Здравейте,

При вас изискваха ли изследване на кръвна група на бащата или се прави само, ако тази на майката е с отрицателен резус? Моят АГ не препоръча никакви изследвания за партньора и сега като ви чета се замислям дали са нужни и дали да го питам Thinking 

Осносно дните на отворени врати в Майчин дом звънях вчера и ми казаха, че първата свободна дата е 10 август от 14 часа. Записах се, така че ако някоя от майките планира също посещение, може да се срещнем и там Simple Smile

# 283
Здравейте,

При вас изискваха ли изследване на кръвна група на бащата или се прави само, ако тази на майката е с отрицателен резус? Моят АГ не препоръча никакви изследвания за партньора и сега като ви чета се замислям дали са нужни и дали да го питам Thinking 

Осносно дните на отворени врати в Майчин дом звънях вчера и ми казаха, че първата свободна дата е 10 август от 14 часа. Записах се, така че ако някоя от майките планира също посещение, може да се срещнем и там Simple Smile

Аз мисля, че ако при майката резус фактора е отрицателен то тогава изискват от бащата изследване на кръвна група. Аз съм с положителен резус фактор и не са ми искали нищо друго.

# 284
Здравейте,  мами! Има ли някоя от вас с ниска плацента,  разположена близо до канала? Какво ви препоръчват?

Общи условия

Активация на акаунт