Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 906
  • 826
  •   1
Отговори
# 465
Някакви отзиви за адвокат Златинка Иванова към ВАК или да ми препоръчате добър адвокат във Варна?

# 466
Здравейте
Захващам се да прегледам пак закона, но моля ако някой се сеща къде беше описано, че
за ремонти на общи части се искаха поне 3 оферти , да ме насочи в кой член беше записано това ?!

# 467
В никой член не е описано такова нещо, на ЗУЕС...това е взето/взаимствано според мен от закона за обществените поръчки.
Може една оферта да си намерите, може десет - свобода на договаряне имате в гражданските правоотношения.

# 468
В никой член не е описано такова нещо, на ЗУЕС...това е взето според мен от закона за обществените поръчки.
Ние винаги при ремонт сме го спазвали този принцип, но в този случай означава ли , че имаме ли една оферта - действаме по нея … ако не е регламентирано законово ?!
Сега управляващата фирма ми излиза с номера , че го няма в закона и няма да ми предоставят оферти … повече от една, де ?!

# 469
Всичко що не е забранено, е разрешено - в гражданските правоотношения е този принципа.
При публичните е друг.
Да, няма изискване в ЗУЕС колко на брой оферти да събирате.

Не пречи вие да намерите други оферти и да ги предложите на гласуване на общото събрание. Все пак решения вземате вие, ОС, не управителя-фирма, той просто изпълнява вашето решение, да напомня пак....че той не е господар, господар са собствениците.

# 470
Всичко що не е забранено, е разрешено - в гражданските правоотношения е този принципа.
При публичните е друг.
Да, няма изискване в ЗУЕС колко на брой оферти да събирате.

Не пречи вие да намерите други оферти и да ги предложите на гласуване на общото събрание. Все пак решения вземате вие, ОС, не управителя-фирма, той просто изпълнява вашето решение, да напомня пак....че той не е господар, господар са собствениците.

Да, в случая той работи с индикативна оферта , като сумата накрая заковава точно на това ниво … случайност ?!

# 471
  • Sofia
Имате чудесна фирма. Искате нещо за пари Х и получавате "нещо" за пари Х.
Случайност? Съмнявам се. Доста асфалт се положи така.
Най-вероято ако се разровите вие ще намерите по-добра оферта (качество/цена).

# 472
Имате чудесна фирма. Искате нещо за пари Х и получавате "нещо" за пари Х.
Случайност? Съмнявам се. Доста асфалт се положи така.
Най-вероято ако се разровите вие ще намерите по-добра оферта (качество/цена).
Точно , но повечето хора нямат критично мислене и плащат … сама срещу вятърната мелница съм !! Sad
Нямам ли спецификация не мога да направя нищо, а и вече е гласувано индикативна Rage

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 11:28 от rady_plovdiv

# 473
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
намерете още оферти и на събранието ги представете.

"индикативна" е точно това  - индикативна. не задължителна.

# 474
Не разбрах какво е индиктивна оферта, за първи път чувам за такава...
дали е случайност аз не знам.
Отговорих ви на въпроса за трите оферти.
Когато свиквах събрание за ремонта на покрива, самата аз, без никой да ме ръчка, намерих две оферти за да се ориентираме за цените и да знаем какво ще говорим на събранието. После ММ намери още една, друга съседка също и ето така, имахме вече 4 оферти.
На кого се сърдите, и защо...пак ви казвам, извадете и вие две оферти и гласувайте по общо трите.

# 475
Ако радиаторите ви са топли значи все пак от някъде губите топлина. Иначе няма как да се получи тази разлика.И това не е от парното - работа на парното е да затопли радиаторите. От там нататък проблемите са в нещо друго.
Не е точно така. Водата тръгва нагрята до някаква температура. Минава първо през ниските етажи, където топлоотдава и съответно като стигне до високите етажи вече е с по ниска температура и топлоотдаването е по ниско.
Аз съм в район където са масово 2етажни къщи със собствено парно и при всички с които съм говорила има такава разлика. Топло на първия етаж и по-хладно на втория.
Сещам се за 2 възможни решения.
Или се поставят още 2 радиатора на високия етаж, така че да се постигне по голяма топлоотдаваща площ. Обаче от топлофикация може да решат да им надуят сметката за което.
Или да се промени инсталацията като от самият "котел" осигурят 2 изхода на водата. Единият да обслужва примерно от 1-4ти етаж, а другият директно да се върже от 4-8ми етаж ( не помня колко етажна беше сградата). И пак не е идеално решение, но все пак ще има подобрение.
    Ама без съдействие от топлофикация няма да стане.

# 476
Не разбрах какво е индиктивна оферта, за първи път чувам за такава...
дали е случайност аз не знам.
Отговорих ви на въпроса за трите оферти.
Когато свиквах събрание за ремонта на покрива, самата аз, без никой да ме ръчка, намерих две оферти за да се ориентираме за цените и да знаем какво ще говорим на събранието. После ММ намери още една, друга съседка също и ето така, имахме вече 4 оферти.
На кого се сърдите, и защо...пак ви казвам, извадете и вие две оферти и гласувайте по общо трите.
Да, разбира се и ние винаги така правим и няма никакъв проблем с хората от сградата.
Тук става въпрос за такса за почистване на септична яма, която допълнително ми начисляват върху процента общи части, които представлява гаражът ми в друга сграда. Опитвам се нещо да разръчкам, но нямам думата … освен да ги карам да събират повече оферти и да им пиша, че нещата трябва да са прозрачни.

# 477
Аз какво бих направира - бих аз намерила оферта, за да се ориентирам аз как върнят цените. Защото аз обичам да съм наясно.

Иначе друг да караш..малко като казали на лисицата, тя - на опашката си.. има една приказка.

# 478
Аз какво бих направира - бих аз намерила оферта, за да се ориентирам аз как върнят цените. Защото аз обичам да съм наясно.

Иначе друг да караш..малко като казали на лисицата, тя - на опашката си.. има една приказка.
Ако това е към мен - да, аз съм принципен човек и обичам да съм наясно , още повече че имам някои интересни мнения за фирмата.
И да, ще поискам оферти !!

# 479
Виж сега, аз съм доста мнителна, не вярвам на хората много, та те разбирам....не вярвам даже на съседката с офертата й, сигурна съм че има договорка там да се завиши цената за да не плаща....параноя го наречи, аз го наричам опит Grinning
Тааа..вярвам единствено на себе си, гарантирам за себе си даже Stuck Out Tongue Winking Eye...та затуй си проверявам и аз, като теб.

Общи условия

Активация на акаунт