Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 267
  • 826
  •   1
Отговори
# 735
Чисто ново е, строителя е прокарал вода за чиста и мръсна вода в стената(като за пералня), но няма сифон на пода. Там е и газовото котле.
В този случай не можете да копаете плочата, за да сложите сифон на пода.
Аз си помислих, че пералнята няма къде да изхвърля мръсната вода.

# 736
Има си за пералнята, но ако протече, авария нещо, къде ще отиде тая вода, ще влезе в хола Anguished Много странно.

# 737
Много перални са в холокухните, а там също няма сифони и също може да протичат. Моята пералня е в такова помещение, без сифон. В предното жилище също беше така, тогава в ниша в коридор без сифон.

# 738
Моята също е в помещение без сифон. Нали има "аква стоп" пералнята. За 30 години никоя не ми е протичала.
На повечето хора са им в кухните.

# 739
Явно ще е без сифон, пък каквото такова. Благодаря ви за коментарите!

# 740
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
имам нужда от съвет.
На етаж сме по три апартамента. Едните ми съседи от повече от 6 години имат кучета, като започнаха от едно, а сега се оказа че вече са пет. Проблем е, че съседката изхвърля събраните с моп косми през терасата, не плаща месечна такса за режийни. Етажната площадка е посипана с кучешки косми.
Преди две вечери се прибирам и отваряйки врата на асансьора върху мен се нахвърля едно от кучетата, второ се шмугва в краката ми. Незнайно защо входната врата на жилището на съседката е отворена и всичките 5 кучета, без  да са на каишка са на площадката, а тя не може да ги прибере. Аз застинах на място, кучето е агресивно и като по чудо не ме нахапа. При вида на всички кучета вкупом като глутница се изплаших и разкрещях на съседката, че все пак това е жилищна сграда, а не приют. Едно от кучетата е породисто, останалите са улични.
Нямам нищо против животните, те нямат вина че ги отглеждат в апартамент.
Домоуправителя ще уведомя, но те са приятелки и не очаквам някакво съдействие от нейна страна.
Освен до общината къде другаде мога да подам сигнал?

# 741
Искай събрание и там го обсъдете според мен.

# 742
  • Sofia
Плаща ли такса за кучетата?

# 743
  • Варна - Черна гора
Искай събрание и там го обсъдете според мен.
Да, благодаря, ще поискам събрание, но се налага да отсъствам от утре до 25-ти.
Плаща ли такса за кучетата?
Не плаща такса (преди години повдигнах въпроса, но тогава съпругът ѝ беше тежко болен и почина, и съседите прецениха че не е сега момента да искаме да плаща). Тогава кучетата бяха три.
Поне да почиства площадката, че си пълним жилищата с космарлаци. С другите съседи сме прибрали постелките пред вратите.

# 744
Подайте сигнал до общината и до съответното общинско дружество, ако има такова, въпреки че са домашни. Насоки за София:  https://spasisofia.org/signal/jivotni/

"Чл. 14. Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица, Столичният инспекторат и председателите на домсъвети."

Твърде е вероятно кучетата да нямат паспорти и да не им плаща данък, което вече си е повод да я санкционират.

За таксата: трябва да плаща за всяко куче като за човек. И не може просто така да си прибира животни. Знам, че масово не се прави, но все пак - има изискване за минимум площ, трябва да го ваксинира редовно, да му осигурява разходка, да не го пуска без намордник и каишка и т.н.

https://upravlenienaimoti.com/%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0% … 1%82%D0%B0%D0%B6/

Питайте и другите съседи. Можете да поискате събрание или поне да притиснете домоуправителя. А ако няма наоколо деца - да си сложите кучегон на входната врата.

# 745
  • Варна - Черна гора
Скрит текст:
Подайте сигнал до общината и до съответното общинско дружество, ако има такова, въпреки че са домашни. Насоки за София:  https://spasisofia.org/signal/jivotni/

"Чл. 14. Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица, Столичният инспекторат и председателите на домсъвети."

Твърде е вероятно кучетата да нямат паспорти и да не им плаща данък, което вече си е повод да я санкционират.

За таксата: трябва да плаща за всяко куче като за човек. И не може просто така да си прибира животни. Знам, че масово не се прави, но все пак - има изискване за минимум площ, трябва да го ваксинира редовно, да му осигурява разходка, да не го пуска без намордник и каишка и т.н.

https://upravlenienaimoti.com/%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0% … 1%82%D0%B0%D0%B6/

Питайте и другите съседи. Можете да поискате събрание или поне да притиснете домоуправителя. А ако няма наоколо деца - да си сложите кучегон на входната врата.

Благодаря, Vessela Nickolaeva,
във Варна съм и ще потърся дали и при нас има нещо подобно https://spasisofia.org/signal/jivotni/.
Това за кучегона е добър съвет, от който ще се възползвам.
През годините разчитах, че ще се разберем, но чашата преля.

# 746
  • Бургас
По принцип как стои въпросът с кучетата, свободно ли всеки  може да си вземе вкъщи куче или се изискват някакви съгласия от съседи или друго, къде са уредени тези неща

# 747
Спорд ЗУЕС тя трябва да плаща режиини за всяко куче като за един обитател. Подавайте жалби, където се сетите и не я жалете. Не може да ви превръща живота в ад, а и по-зле ще става. Това да гледаш толкова животни в апартамент си е психическо заболяване и мъка за животните. Тя ги изтезава.

# 748
По принцип как стои въпросът с кучетата, свободно ли всеки  може да си вземе вкъщи куче или се изискват някакви съгласия от съседи или друго, къде са уредени тези неща
Принципно да, при определени условия - да не замърсява входа, да се плаща такса, да не пречи на съседите и т.н., изисквания като към обитател.

# 749
  • Варна
Подавала съм жалба за куче към кварталния ни полицай, имаше ефект.

Дано тази не изхвърли кучетата на улицата като се наложи да плаща такса за тях...

Общи условия

Активация на акаунт