Отговори
# 555
Валерита, пожелавам дядо ти скоро да се закрепи и вие да може се успокоите!

Някой знае ли защо в някои случаи изписват Диаспорал, а в други Магнерот/Магнерич? Доколкото знам Диаспорал е с по-високо съдържание на магнезий. Когато отидох на преглед след свиванията в корема ми казаха да спра Диаспорала и да започна Магнерот, а доколкото виждам количеството магнезий, което приемам е горе-долу същото.
1 саше Диаспорал съдържа приблизително еднакво количество магнезий с това, което се съдържа и в една таблетка Магнерот. Но в повечето случаи се налага много по-голяма дневна дозировка от това, например 6 табл Магнерот и е много по-удобно, отколкото да изпиеш 6 сашета Диаспорал за деня.
А и са различни соли на магнезия, тази в Магнерота се счита за най-лесно усвоима, въпреки че и при Диаспорала е окей (пак е органична сол).
Моята АГ ми беше изписала Диаспорал, но аз я помолих да го сменим с Магнерот, защото поне на мен ми е доста гаден на вкус Диаспорала, освен това съдържа и оцветител сънсет жълто, който ако мога да го избегна, бих.

# 556
РРРРР сигурна ли в това, защото аз четох в магнерот/рич са 32/34 грама съответно чист магнезий, а в диаспорала за 292 гр чист магнезий и вече се обърквам

# 557
  • София, България
Миналата бременност бях до края на Диаспорал 2 пъти на ден. Много си го обичах Joy не съм се интересувала. Каквото ми изписаха, пиех го и май ми помагаше.

Контракциите, онези несериозните, са буквално целият корем става твърд отвсякъде - ляво, дясно, отпред. Даже може леко да наболява. Притиска и червата като се стегне та се усеща лека болка. Важно е да не са начесто и обикновено преминават лесно, като се раздвижи човек.
Проблемните контракции са ако заедно с втвърдяването почне да боли и кръст и се случват много често. Примерно поне 4 пъти на час.

I v e t o , Павлова е супер! Няма да съжаляваш със сигурност Simple Smile

# 558
Миналата бременност бях до края на Диаспорал 2 пъти на ден. Много си го обичах Joy не съм се интересувала. Каквото ми изписаха, пиех го и май ми помагаше.

Контракциите, онези несериозните, са буквално целият корем става твърд отвсякъде - ляво, дясно, отпред. Даже може леко да наболява. Притиска и червата като се стегне та се усеща лека болка. Важно е да не са начесто и обикновено преминават лесно, като се раздвижи човек.
Проблемните контракции са ако заедно с втвърдяването почне да боли и кръст и се случват много често. Примерно поне 4 пъти на час.

I v e t o , Павлова е супер! Няма да съжаляваш със сигурност Simple Smile
Това с контракциите не мога да го разбера, даже не знам как се усещат. Всеки казва втвърдяване на корема, но моя е твърд пт третия месец или по точно като изпънат, особено след наяждане- а имам ли газове- с дни си стои така. И как да разбера че имам контракции, ако въобще имам? В 19 г.с съм, не че искам да разбирам още но се притеснявам да не изпускам нещо. Някои казват, че боли долу матката като преди цикъл- това пък ми се случва от началото на бременността по 1-2 х дневно за има няма 3-4 сек лека напрежение като преди цикъл…

# 559
Iveto аз имам час на 3.08 при доктор Павлова.Първата фетална бях при нея и останах доволна.Много е подробна,отговаря на всички въпроси,дори и да не е свързано с феталната.А ако си като мен със сто сценария в главата не се свени да ти каже да спреш да си набиваш филми 😁.Като бях първия път ми каза -абе момиче какво правиш ти ....май от две години си бременна така като те слушам 😁( близо две годинки го мъчихме бебчо ) Но отговаряше на всички тъпи въпроси ,а на мен това ми е важно ,че аз съм човека ?.
    Иначе и на мен този вкус на диаспорал ми е ужасен, едва го пия.Имам страшна непоносимост към терафлу,тайлолхот и всички производни ,а това точно на такова ми бие 🙊.Ако наистина са еднакви и аз ще искам да го сменям.
  ,peanut ,благодаря за разяснението ще се наблюдавам 🍀

# 560
  • София, България
rgold, различават се много. Ще ги разбереш ако са контракции, така като описваш, по-скоро нямаш. То е едно специфично втвърдяване буквално на целия корем + напрежение се усеща в корема и лека болка не само ниско долу. Аз лично, в някакъв момент първото ни бебе, като стана по-голямо понякога бърках мърдането на бебето с контракции, защото като изпълни вече корема пък всяко негово мърдане е придружено с леко напрежение, бута органите.

# 561
Tinydevil, в Диаспорала са около 44 мг магнезий, в Магнерота са 32.8 мг.

# 562
rgold, различават се много. Ще ги разбереш ако са контракции, така като описваш, по-скоро нямаш. То е едно специфично втвърдяване буквално на целия корем + напрежение се усеща в корема и лека болка не само ниско долу. Аз лично, в някакъв момент първото ни бебе, като стана по-голямо понякога бърках мърдането на бебето с контракции, защото като изпълни вече корема пък всяко негово мърдане е придружено с леко напрежение, бута органите.
Аз от седмица усещам бебето, даже се вижда лекичко и на кожата - ту вляво ту вдясно. Надявам се правилно да интерпретирам нещата.
Много ти благодаря 🙏🏻

# 563
Момичета, днес мина и моята ранна фетална морфология в 17 г.с. при д-р Чачева. И тя потвърди, че очакваме мома. Heart Eyes Ribbon И най-важното, всичко й е перфектно. Дори доста добре си похапва, защото вече е 232 грама. А аз се бях притеснила с моето повръщане дали въобще достига до нея нещо. Grinning
Пак зачекнах темата за пренаталните тестове и отново мнението на д-р Чачева е, че абсолютно няма смисъл да пускам нещо друго освен за Даун. Всички останали синдроми са с видими за докторите малформации. А микроделециите са много и дори да дадат наличие на проблем почти винаги се оказва, че такъв няма. И аз го четох това и дори пишеше, че Американският конгрес по акушерство и гинекология не препоръчва да се изследват освен при изрична индикация. Та май ще пусна само за Даун в крайна сметка.
Devilche, д - р Чачева ще отсъства в седмицата 07.08.-13.08. Лошото е, че при мен точно тогава се пада 22 г.с., когато тя иска да отида на следваща фетална морфология. Предложиха да ми дадат час за друг доктор, но се оказа че първият свободен такъв е за 17.08., а за д-р Чачева имаше за 18.08. Мислите ли, че ще е проблем, че тогава ще съм в 22 г.с. + 6 дни?
IvanovaLub, честито и на теб за розовите гащи. И твоя мъж като моя страшно се радва, което е чудесно. Simple Smile
Valerita, палчета за дядо ти. Да се оправя бързо и да можеш да успокоиш душата. Flowers Four Leaf Clover
Purple_Peanut, при следваща възможност, моля да ме добавиш и мен в списъка с девойка и термин 16.12.2023 г. Вече малко ще поотпусна душата. Благодаря! Hug

# 564
  • София, България
Според мен 22+6 за втора ФМ е съвсем ок Simple Smile няма да си изпуснала момента, особено ако си върви с мерките сравнително точно Simple Smile ще те добавя.

# 565
За втората фетална нали диапазонът е 18-23 седмица, така че 22+6 формално влиза в този период, не би трябвало да е късно.

# 566
Аз пия по едно саше на ден от Диаспорала и ми е супер, не съм се и замисляла защо другите пият по 4-6 таблетки от Магнерот...и нещо друго, заради което си го харесвам ..от него ходя до ВЦ всеки ден
От Диаспорала има вариант, който директно се изсипва в устата... аз си пия другия вариант защото ми е много вкусен, а и пия една чаша вода повече на едн по този начин хихихих
#Bobby По моите сметки ти си в 16 г.с....каква е тази ранна ФМ?

# 567
В 17 г.с. + 2 дни съм днес. В Надежда се правят 3 фетални морфологии (не знам по другите клиники как е). Картончето не е мое, свалих го от друга тема тук във форума (и всъщност виждам, че пише втора фетална до 22 + 6 дни, така че явно ще вляза точно в посочените граници) :

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:30 от Bobby®

# 568
В 17 г.с. + 2 дни съм днес. В Надежда се правят 3 фетални морфологии (не знам по другите клиники как е). Картончето не е мое, свалих го от друга тема тук във форума:

Разбрах, благодаря!
Реших, че изпускам нещо! хихих
Аз от утре съм в 18 г.с.  Simple Smile  и си чакам първата ФМ в 21 +4  Rolling Eyes

# 569
  • София
4ри са демек в Надежда, като включиш и първата която е описана като скрининг.

Общи условия

Активация на акаунт