Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 72 368
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! От скоро използвам опцията за доставка с продукти от Choicе селекцията. Доставката е бърза, но на безумни места.. Зоомагазин, бакалия.. Не мога да обикалям София да си издиря пратките, някой намерил ли е решение, не могат ли въпросните Expressone да доставят до адрес или поне на локация по избор?
Провери пренасочване дали ще искат през мейла им. Локация по избор не. Може да те отразят когато има друго място по-близо до адреса.

Не разбрах. Кои искаш да кажеш, че минават през Узбекистан с таксата?
първите 2 метода от снимката са еднакви през Узбекистан
Не питат за Узбекистан искат да е с БГ пощи U...HU и U..BE, но да не е 15...XXXX Може да саботират експрес уан и да искат да ги оставят без пратки Ха Ха Ха

# 451
Здравейте, имам едни монетки coins  които ми се трупат и пише, че са с равностойност 26 лева, но как мога да ги ползвам при покупка на продукт?

# 452
  • BG-DE
Всичките накуп не можете да използвате, при някои продавачи има отстъпка на база тези монети но е нищожна и зависи какво ниво имате златно, платинено и т.н. обаче като цяло тези монети не са нищо.

# 453
Привет и от мен.
Чакам аз една доставка , уж трябваше да е до 5.12 но все още нищо. Пише , че е в нашият град но уви нито в БГ поща знаят за моя пратка нито в МиБМ или там както се казваше измислената фирма..... а в приложението ми пише че доставчика е global express. Та въпроса ми е къде да си търся нещото... или направо да го отпиша?

# 454
  • Бургас
без номер нищо неможе да ти кажем, дай тракинга

# 455
UA116231340HU това би трябвало да е Rolling Eyes

# 456
Как е обоснована тази митническа такса от 3 лева за стоки които съдържат течности и от кога е в сила? На мен вчера за пръв път ми се случи да ми я наложат на пратка и днес се повтори с друга пратка.

# 457
  • Бургас
UA116231340HU това би трябвало да е Rolling Eyes
бг пощи - не се следи в нета, само пощата си го следи в вътрешната мрежа
много хора се оплакват от забавяне на тези номера, транзитните през БГ. за Гърция и те се бавят, така че проблема едва ли е в склад на бг, пощи, само се знае че е в България но и унгарците незнаят къде е този склад
Как е обоснована тази митническа такса от 3 лева за стоки които съдържат течности и от кога е в сила? На мен вчера за пръв път ми се случи да ми я наложат на пратка и днес се повтори с друга пратка.
обработка на документи, и Унгария е има тази такса, но не е плащаме защото са казали че ще е 0,00 лв.
аз лично като ми искаха е отказах пратката, да си държат боклука от 90 цента
В Гърция тази такса е 2,50 евро

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 14:17 от musicdoubl3

# 458
Наистина ли можеш да откажеш пратката? После как си взимаш парите обратно от Али, като тя дефакто си е била доставена ?
Защото на мен ми сложиха такса 3лв.митница за молив за очи ,който беше няколко цента, то ми излезе няма що.... И така и не разбрах на кои стоки им слагат тая такса?

# 459
Успях да си намаля един дрон с 20-тина лева с помощта на един от тези новогодишни купони на приложението.

# 460
Наистина ли можеш да откажеш пратката? После как си взимаш парите обратно от Али, като тя дефакто си е била доставена ?
Защото на мен ми сложиха такса 3лв.митница за молив за очи ,който беше няколко цента, то ми излезе няма що.... И така и не разбрах на кои стоки им слагат тая такса?
Не трябва да си взимаш парите после за стоката която е в пощата и отказваш. Ще бъде измама ако отвориш dispute в такава ситуация. Можеш да откажеш да платиш 3лв. в пощата и зарязваш пратката си, това е втория вариант.

А кога налагат тази такса, аз доколкото разбирам е когато има течност. И за мен е новост, вчера за пръв път ми обложиха пратка и днес вече втора.

Някой тук знае ли как протича митническия контрол на тези пратки влизащи в България, напрактика? Процеса в детайли какъв е, пратките идват (с какво) в склад (къде) разтоварват се на конвейрна линия и минават през(каква колко машина/и), там на око ли преценят коя подлежи на какво, колко човека преглеждат и т.н.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 21:33 от atom3

# 461
  • Асеновград
Ето:
Взето от тук:
https://www.bgpost.bg/customs

Пратки до 150 EUR

Пратки съдържащи стоки до левовата равностойност на 150 евро се обработват автоматично, на база предварителни електронни данни подадени от изпращача. В този случай се задейства:

Специален режим за дистанционни продажби на стоки с произход от трети страни или територии. Схема за внос на едно гише (IOSS)

IOSS е система за онлайн продавачите и онлайн пазарите/платформите, която улеснява събирането, декларирането и плащането на ДДС на извършените от тях  дистанционни продажби на стоки за купувачи в ЕС. IOSS също така улеснява процеса за купувача, който ще заплати ДДС в момента на покупката.

„Български пощи“ ЕАД ще извърши всички митнически формалности вместо вас – като подаде Митническа декларация с намален набор от данни по колона Н7 към Агенция Митници.

При доставката на пратките  по Схема за внос на едно гише (IOSS) клиентът ще подписва пълномощно за Косвено представителство на БП пред Агенция Митници / за изготвяне на Митническа декларация с намален набор от данни по колона Н7 /за съответната пратка.

Цената за предоставяне на услугата, в сила от 1 май 2023 г. е 3,00 лв. с ДДС съгласно цени на „Български пощи“ ЕАД. Цената ще се заплаща за пратки, пристигнали в България на и след 1 май 2023 г.

Цената за услугата се заплаща от клиента в пощенската станция при доставката на пратката. Клиентите не трябва да предоставят документи във връзка с митническото оформяне / декларации, поръчка от сайт и др./ освен в случаите когато митническите инспектори изискват допълнителна информация.

В тези случаи ще получите SMS или хартиено известие за наличие на пратка на Митница.

Моля, изпращайте документи на имейл адрес: customerservice@bgpost.bg само в случай, че сте получили SMS или хартиено известие за наличие на пратка на Митница. Моля да изпращате документите в един имейл и в темата да вписвате номера/номерата на пратката.

Ако има проблем с документите, ще се свържем с Вас.

Ако продавачът не е регистриран по IOSS, купувачът ще трябва да плати ДДС и такса за митническото оформяне, начислявани в момента на внос на стоките в ЕС.

# 462
  • Бургас
още си чакам да изтекат 90 дена, за диспута / ще кажа че не е получена или доставена на грешен адрес - те няма как да разберат че е отказана няма следене до мен

# 463
Ясно.
Аз вече се ядосвам на това чакане над месец и нещо на пратки... На три ми пише, че са стигнали в моя град, в пощата казват няма нищо... И сега как да разбера къде са?

# 464
Ясно.
Аз вече се ядосвам на това чакане над месец и нещо на пратки... На три ми пише, че са стигнали в моя град, в пощата казват няма нищо... И сега как да разбера къде са?
Като отворите предишните си пратки със същите букви и видите последните статуси. Когато сегашните имат вече същите статуси значи са в БГ. Иначе са в Унгария или Белгия.

Общи условия

Активация на акаунт