Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 72 341
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 480
В Алито пише, че тази пратка е в моя град, от пощата казват, че не е. Къде е?
UA297822719HU
От пощата могат да кажат къде е но няма да кажат. Може да ги питате дали е в България, но проследяването го показва изрично. Пристигнала е на "20 Dec 2023 12:04 Arrived at local delivery center". От там нататък само те си знаят къде е в момента. Според мен по празниците ще отлежава някъде и може след празниците да се дотътри до вашия пощенски клон.

Аз имах същия казус. Проверявах и в двата клона на пощата , отговора беше , че няма нищо ..... и след 2 седмици получих дадената пратка от пощата
Така ще е каза се няколко пъти. Последен статус е този за влизане в България. След това зависи колко им е бърза обработката и транспорта. Случвало се е за места различни от столицата и/или при лошо време да и отнеме повече време от колкото от Китай до България.

# 481
  • Бургас
Аз имах същия казус. Проверявах и в двата клона на пощата , отговора беше , че няма нищо ..... и след 2 седмици получих дадената пратка от пощата
по полезна ще си ако кажеш, освен тези 2 седмици, колко време преди тези седмици си чакала, от последния статус
-------------------------------------------------------------------------------------------
сега празниците ще натрупат още чували с пратки пред моята - дано не изтече защитата, че не ми се занимава с китайците

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 20:17 от musicdoubl3

# 482
по полезна ще си ако кажеш, освен тези 2 седмици, колко време преди тези седмици си чакала, от последния статус
-------------------------------------------------------------------------------------------
сега празниците ще натрупат още чували с пратки пред моята - дано не изтече защитата, че не ми се занимава с китайците
Скрит текст:
Две седмици е точно толкова колкото отнема от Унгария до България. Вероятно вашият случай е този, но другият е различен там пратката е вече в България и гледаме колко е времето за вътрешния транспорт между градовете.

# 483
Добро утро, имам питане за тази пратка:

https://parcelsapp.com/en/tracking/158271900228606075905600

Тя ми е най-старата поръчана от Али, а е заседнала вече 13 дни на този статус.

# 484
  • Варна

Здравей, и аз имам такава пратка заседнала от същата дата. https://parcelsapp.com/en/tracking/158271900228951545909002

# 485
Благодаря.

Весели празници !

# 486
Правилно са Ви насочили. От 1-ви Май 2023-та за пратки с обявена стойност до 150 EUR  от трети страни се дължи такса от 3лв.  за митническо представителство на БГ Пощи. Тук от значение е кой предава пакета на БГ пощи и подготвя документите за внос. Ако е страна от ЕС (например Унгария), не се дължи такса стига продавачът да е попълнил всичко коректно и да е обозначил, че ДДС-то е платено. Ако пратката се предаде на БГ Пощи от страна извън ЕС (например Казахстан) тогава таксата се дължи. По-рано в темата беше споделено как да се види дали има шанс да мине през Казахстан. Най-често през техните пощи пускат стоки за който има забрана да бъдат слагани в пощенски пратки в ЕС (https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receivin … tock/restrictions).
Да, прави сте, грешно съм чел.

А до последните коментари, стига спамихте колко време ви била заседнала пратката еди къде си, едно и също през 3 коментара се повтаря. Чакате си, ако не дойде до 90 дни отваряте диспют и така. 5 седмици отнемат средно доставките, недейте да проверявате фанатично през ден тракинга и ще спите по-спокойно. Понякога е хубаво да пишете на продавача, например ако ви изпише че пратката не успява да премине митническа проверка. Имам 1300 поръчки от Алиекспрес, имало е случаи и 13 седмици е отнемала доставка на по-особени стоки. Така че който бърза не купува от Китай. Също така не злоупотребявайте с диспютите, на мен никога не ми е бил отказван такъв защото се поставям на мястото и на продавача.

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 14:00 от atom3

# 487

Пратките ви са в Унгария. Ще прекарат празниците там. След празниците 1-2 седмици може и да дойдат.

# 488
  • Бургас
само дето и трябват тези статуси за да е готова за експреоне Унгария - мойта е готова но чака да е вземат 20 дена, а нормалното е ден два, явно имат доста почивки в Унгария, а през това време чувалите се трупат
Нейната още е в Китай, готова за ИЗНОС

# 489
само дето и трябват тези статуси за да е готова за експреоне Унгария - мойта е готова но чака да е вземат 20 дена, а нормалното е ден два, явно имат доста почивки в Унгария, а през това време чувалите се трупат
Нейната още е в Китай, готова за ИЗНОС
Скрит текст:
Вероятно тук се намеси снимка на 3та пратка, но няма значение. Така или иначе 158271900228606075905600 и 158271900228951545909002  не са в България. Няма да бъдат и билзките 2 седмици. 158271900228606075905600 и 158271900228951545909002 ми се виждат еднакви. Може и да са излезли от китайската митница.
Хубавото е, че не са нито на кораба с наркотиците нито на вторият отвлечен с българи на борда. Има вероятност да стигнат Европа без да ги отвлекат или арестуват. Joy Joy

# 490
Миналата година 7 пратки ми зациклиха в централен офис Пловдив, тази година са 23 пратки. Вече им изтече 20дн. период на престой и започнаха да пътуват назад към Китай. Единственото раздвижване в моя случай беше една чисто нова бабка в един пощенски клон ми каза че някъде има мързелан в бг пощи който мачка баркодовете на някой пратки за да не им се чете бар кода и така престояват и в последствие тръгват назад към китай. Така правят с пратки които са на хора получаващи много пратки. За да ги накарат да спрат, или да намалят пазаруването.
Звучи наивно, но това ми каза лелката. В Пловдив бг пощи са като черна дупка втора година влизам в разправии с китайците.
Няма управия с тези наште.

# 491
Миналата година 7 пратки ми зациклиха в централен офис Пловдив, тази година са 23 пратки. Вече им изтече 20дн. период на престой и започнаха да пътуват назад към Китай. Единственото раздвижване в моя случай беше една чисто нова бабка в един пощенски клон ми каза че някъде има мързелан в бг пощи който мачка баркодовете на някой пратки за да не им се чете бар кода и така престояват и в последствие тръгват назад към китай. Така правят с пратки които са на хора получаващи много пратки. За да ги накарат да спрат, или да намалят пазаруването.
Звучи наивно, но това ми каза лелката. В Пловдив бг пощи са като черна дупка втора година влизам в разправии с китайците.
Няма управия с тези наште.
Бабката ти е казала куп лъжи за да гарнира една истина. Не минават ли през пощите ще минават през експрес уан. Нямат изгода, защото вече прибират ДДС и чуе ли ги Василев, че му саботират бюджета ще затвори целите пощи и ще назначи други хора. Не се съмнявайте чете ви Василев или поне му докладват. Така че за саботаж на бюджета този дето "мачка ушите" ще му стне интересно. Покрай него 10ти на бордажии с заплати по 10 000 дето нищо не правят и на тях ще им се разклатят столовете. Примери много - БДЖ, лукойл и други дето не сте ги чували. Поемете въздух коледа е. Има един виц за ангелчето на елхата. Няколко от пощите отидоха там. Може и други да ги последват. Елхи под път и над път. Сега е момента Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 07:04 от netman71

# 492
Мисля поне частично са ви излъгали. Как ще върнеш пратка като няма баркод? Също намачкан баркод не изчезва. Много по-вероятно е да става объркване с адреса, който е даден отколкото един и същи човек две години вече от десетките чували, които получава там ежедневно да търси вашите пратки и да ги саботира по две всеки месец. Това ми звучи като повече работа от да ги обработи правилно.

# 493
Правилно са Ви насочили. От 1-ви Май 2023-та за пратки с обявена стойност до 150 EUR  от трети страни се дължи такса от 3лв.  за митническо представителство на БГ Пощи. Тук от значение е кой предава пакета на БГ пощи и подготвя документите за внос. Ако е страна от ЕС (например Унгария), не се дължи такса стига продавачът да е попълнил всичко коректно и да е обозначил, че ДДС-то е платено. Ако пратката се предаде на БГ Пощи от страна извън ЕС (например Казахстан) тогава таксата се дължи. По-рано в темата беше споделено как да се види дали има шанс да мине през Казахстан. Най-често през техните пощи пускат стоки за който има забрана да бъдат слагани в пощенски пратки в ЕС (https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receivin … tock/restrictions).

А до последните коментари, стига спамихте колко време ви била заседнала пратката еди къде си, едно и също през 3 коментара се повтаря. Чакате си, ако не дойде до 90 дни отваряте диспют и така. 5 седмици отнемат средно доставките, недейте да проверявате фанатично през ден тракинга и ще спите по-спокойно. Понякога е хубаво да пишете на продавача, например ако ви изпише че пратката не успява да премине митническа проверка. Имам 1300 поръчки от Алиекспрес, имало е случаи и 13 седмици е отнемала доставка на по-особени стоки. Така че който бърза не купува от Китай. Също така не злоупотребявайте с диспютите, на мен никога не ми е бил отказван такъв защото се поставям на мястото и на продавача.
Най-малкото искам да спамя.
Скрит текст:
Да, бързам - факт е.
Но има неща които само там ги има. За този артикул конкретно гледам някаква НЕактивна обява за него в Базар... и то даже не е точно версията която аз искам. Отделно знам че може да се поръча например с DHL - "Да си платя всичко без отстъкпа", хехе - но не във всички случаи го има варианта... та така Wink

# 494
Скрит текст:

Tова за 90те дена не го приемам за чиста монета. Има поне 3 случая в които следенето помага - не е изпратен пакета и на 11ти ден се пуска диспут. пакета има по-къс срок на доставка и докато чакате 90 дена вече правото ви на диспут е приключило. Пратката е върната на продавача. Сигурно има и още, но проверките с мярка са првилният начин. Примерно веднъж на 10 дена за масовите U...HU.
За съжаление сега има големи забавяния и е нормално да има повече оплаквания за забавени пратки. От лятото време е скочило двойно на 40 дена.Хората се изнервят и спкойното разяснение спомага бързо да намалеят оплакванията защото информацията се предава от уста  на уста и лавинообразно хората се научават кога да не поръчват.
Скрит текст:
Броят поръчки не е мерило. Важното е от натрупването на количество да се е получило качество.

Общи условия

Активация на акаунт