Сполучливи имитации на маркови парфюми - 51

• 67 643
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Bal d'afrique  съм пробвала на няколко фирми. Мартинез директно отиде в коша-нито аромат,нито трайност... За Най-най е на Заг и съм изпръскала доста наливания... Ле парфюм не Ви препоръчвам също....А на The Moon, отиваше повече в мъжки.
Другият,който може да Ви хареса и в същия тон е 037 на Рефан-Escentric 02 molecules

# 571
А Montblanc Explorer на Мартинез как е като трайност и сходство с оригинала? В момента е намален и му се чудя.

# 572
  • София
Пробвала съм около 80% от парфюмите на Камея, затова вече поръчвам каквото е останало Joy Та, така попаднах на Hugo Boss nuit. Много ми хареса! Осъзнах, че никога не съм имала или пробвала нищо на този бранд, не знам защо. Но този ми е точно тип женствен парфюм. Хем сладък, хем лек, нежен. Сочен и присъствен, с много добра проекция. Шести час съм с него и го усещам интензивно. Усмихва ме Simple Smile Не знам защо е nuit, за мен си е дневен. Абсолютен убиец на есенна депресия, хахах, ще си го нося с кеф. И ще пробвам други на Хюго. Нещо да препоръчате?

# 573
А Montblanc Explorer на Мартинез как е като трайност и сходство с оригинала? В момента е намален и му се чудя.
Повече от Перфектен е Не му се чуди

# 574
Пробвала съм около 80% от парфюмите на Камея, затова вече поръчвам каквото е останало Joy Та, така попаднах на Hugo Boss nuit. Много ми хареса! Осъзнах, че никога не съм имала или пробвала нищо на този бранд, не знам защо. Но този ми е точно тип женствен парфюм. Хем сладък, хем лек, нежен. Сочен и присъствен, с много добра проекция. Шести час съм с него и го усещам интензивно. Усмихва ме Simple Smile Не знам защо е nuit, за мен си е дневен. Абсолютен убиец на есенна депресия, хахах, ще си го нося с кеф. И ще пробвам други на Хюго. Нещо да препоръчате?

Аз много харeсвам Hugo Boss Redна Рефан.
Бях си взела първо техния аналог и толкова много ми хареса, че после поръчах оригинала.
Е, да ама греда-оригиналът не ми допадна въобще толкова много, а беше и по-нетраен.
Рефанския е червени плодове,сладък,но много фина сладост,нежен,нетипичен ,много готин аромат. И е точно присъствен, нетипичен,различен.
В оригинала имаше анималистична нотка,и тя доста доминираше. И това беше разликата с имитацията.
Иначе са много близки.
Но Рефанския е сладичък, топъл,уютен,а оригиналът ми дойде анамалистичен и мн ми доминираше тази нотка. А а не я харесвам.
Трябва да си го взема пак😊

# 575
Някой има ли впечатления от 854 - CHANCE EAU TENDRE на Парфен?

# 576
  • София
Благодаря Caroline Simple Smile

# 577
Както похвалих Наксос на Мартинез, така и да се оплача от Мегамаре на Мартинез. Никаква трайност и проекция. Ароматът е доста "плосък" и дори много бегло го свързвам с Мегамаре, който съм пробвал в оригинал. Дали е от партида или от химия на кожата, незнам, но при мен няма нищо завладяващо и смело може да бъде подминат при избор на траен и характерен парфюм.

# 578
Alive ❤
Не знам обаче в аналог къде е добър, някой да се включи ще е супер 😁❤
Иначе го имам в оригинал-свеж, женствен,закачлив-много ми допада.

# 579
Тендър на Парфен е уникален, както и този на Заг.
Балът на Заг е по-добър от  Мартинез.
Диип Ред на Хуго ми е един от най- любимите парфюми. Преди години го ползвах на Рефан, страхотна имитация!
После ми казаха , че е спрян и купих оригинала. Едно към едно са двата.
След време разбрах, че не е спрян рефанския, явно са ме метнали...
Имам си още от оригинала, но като свърши  пак ще се насоча към Рефан.

# 580
  • Варна
Аз идвам с малко странно питане, но съм сигурна, че ще ме насочите 🙂
Взех си душ гел от Джъмбо с аромат на малини и нещо сладко, шоколадово-карамелено, аромата е сладък и много уютен, мисля, че ще е идеален парфюм за студено време, та нещо с малини и шоколад / карамел / кафе да препоръчате. Аз не харесвам сладки, силни и тежки аромати, но тази комбинация ми хареса, много апетитно мирише!

# 581
Ех, този Deep Red в изпълнение на Рефан го мисля от много време. Днес отскочих до магазинчето до Окръжна (Бургас) с 11 номера, които да пробвам. Нямаха нито един от тях 🫤
Моля някой от Бургас да ми каже къде продават наливни на Рефан и поддържат по-голям асортимент.
Сега съм се запътила за Заг със сериозен списък 😆, надявам се там да имам късмет.

# 582
Рефан има срещу хотел България и в МОЛ Галерия, ако се не лъжа. Но колко са заредени не знам, не съм влизала.

# 583
В Галерията има само капсуловани, но Хотел България ми е съвсем по направление и се запътвам натам.
Благодаря!

# 584
Ася,хич не го мисли. За есента Deep redще е разкошен.
Аз си добавих и допълнителни капки.
Не знам какво слага там в магазина, но беше и прилично траен.

Моите неща от Заг дойдоха.
Имам нова стратегия,да ви я кажа.
Поръчвам 15 мл флакончета.
Така бързо ги хабя, ароматите не ми омръзват толкова бързо, не трупам, не ми се застояват по шкафовете, ако не ми харесват давам на мама и на близки, много са ми удобни за носене в чантата и си ги избирам според настроение.
Междувпрочем аз останах почти без парфюми. Не е за вярване,но умишлено започнах да ги изпръсквам за да ги разкарам.
Нарочно не купувам известно време и не мога да повярвам, но в момента имам всичко на всичко пет, шест аромата.
И сега ще се запасявам с нови и ще проучвам.
Та, взех си два мои любимци за новия сезон,като те ще бъдат подновявани и през цялата Зима- Coconut Passion,Venezia
И реших да си взема Candy Love,някакъв на Ескада, който си харесах по описание във Фрагрантика.
Даже не знам дали този парфюм се предлага все още в оригинал. Бюджетен е доста и подозирам, че ще го търся.
Тези трите по 15 мл.
И още три за тест-Тоbacco Vanille,Ariana Grande Claude и  Intense Cafe.
Не мога да дам много обективно мнения, че съм с алергия, запушен нос и обонянието ми е е много зле.
Но на първо четене Candy Love е страхотен.
Ако трябва да го опиша с две думи и най-гръмко то това е Лайт Блу с бонбони 😀Невероятен, точно по моят вкус.
Бонбонест и свеж едновременно, има нещо от Аngel Nova в него,подобен е,но не толкова звънък и нахален,а по-скоро сладък.
Облака изобщо не ми хареса,защото намирам много сходства с Бакара,който не харесвам въобще, но поръчах от любопитство да видя пък какво толкова има покрай този парфюм, че е така обсебил хората.
Същия Бакара, но по-сладникав и по-омекотен.
Ми нищо, не е моят.
Intense cafe за моя нос в момента са някакви прекрасни рози с лека сладост и мисля, че доста ще ми допадне, когато имам целия капацитет да го проуча.
За Tobacco Vanille съм противоречива,не мога да го усетя още добре.
Много е особен,сладичък,но и остър,има нещо много приятно в него,ванилено,меко,сладко,но ще ми трябва повече време.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 22:23 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт