Бръмбарите в главите ни

• 93 758
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 260
Нати, има касапи не могат да си свършат работата.
Бабите и дядовците са имали животни и е имало случай повикания касапин да оплеска яко нещата.

The_Third, някъде четох или гледах, че ако човечеството спре да яде месо и станем вегани или вегетарианци, ще настане още по-голям глад.

# 1 261
   Имам доста вегетарианци (не вегани) в близкото си обкръжение. И роднини и приятели. Живеем си в мир и сговор, защото не си натрапваме взаимно разбиранията. Нито ние ги караме да "опитат само" месото, нито те ни убеждават да станем като тях.
   Уважавам и разбирам идеята да не се ядат други живи същества, но истината е, че е трудно. Просто хомо сапиенс не е вегетариански вид и трябват доста усилия, за да се храниш пълноценно и да не навредиш на здравето си. Възможно и изпълнимо е, но трябва да се прави разумно и с мисъл и храната да е много разнообразна.
   Обаче, не е бръмбар. Нито едното, нито другото.

# 1 262
The_Third, някъде четох или гледах, че ако човечеството спре да яде месо и станем вегани или вегетарианци, ще настане още по-голям глад.
То това е невъзможно на този етап. Екзотиките дето ги ядат веганите за да заместват месото ще станат златни ако всички тръгнем по този път.

# 1 263
Бабите и дядовците са имали животни и е имало случай повикания касапин да оплеска яко нещата.
Това е повод за смяна на касапина, а не на диетата. Като всяко нещо дето не го вършиш както трябва, резултатът не е ОК. Независимо какво.
Точно пък на село и точно хората които са отгледали едно животно със собствените си ръце и често от новородено, те са последните дето биха го накарали да страда излишно. Те най-много искат всичко да приключи по най-бързия начин, и то не за да са по-малко занимавките.
А че съвременното земеделие повече вреди на планетата отколкото добичетата дето кротко си пасат и си пръцкат (както и всеки друг веган, между другото), това дано повече хора го осъзнаят. Нужни са и двете, по това спор няма. Но няма нужда някой да ми размахва и обяснява лозунги как на кравичките газовете ще ни затрият всичките, а нещо много зачестиха такива...

# 1 264
  • Пловдив
   Имам доста вегетарианци (не вегани) в близкото си обкръжение. И роднини и приятели. Живеем си в мир и сговор, защото не си натрапваме взаимно разбиранията. Нито ние ги караме да "опитат само" месото, нито те ни убеждават да станем като тях.
   Уважавам и разбирам идеята да не се ядат други живи същества, но истината е, че е трудно. Просто хомо сапиенс не е вегетариански вид и трябват доста усилия, за да се храниш пълноценно и да не навредиш на здравето си. Възможно и изпълнимо е, но трябва да се прави разумно и с мисъл и храната да е много разнообразна.
   Обаче, не е бръмбар. Нито едното, нито другото.
Когато ги поканиш на гости винаги имаш и вегетарианско ястие, а те когато те канят на гости имат ли месно ястие? Ако отговора е не, значи не е взаимно уважението. Едните са по-уважени.

# 1 265
Ха, точно това си мислех! Тонове пестициди и хербициди се изливат непрестанно, но проблемът бил кравешкото "пръц".

# 1 266
Абе някой който месо и прочие го отблъскват не бих очаквала да ми наготви такова и съм ОК с това. Не е целта да си правим напук или да си "мерим" кой кого повече уважил, а просто да не си причиняваме излишни неща един на друг. Поне за мен е така де, за друг може друго да е.
Както и аз не бих готвила за някого нещо дето аз не го понасям и ям, че има такива неща и не е едно. Гадни са ми, не ги пипвам, ако ще и с пръчка. И готови наготвени държа да не ми се внасят, че не ща и да ги помирисвам. По чисто вкусови съображения, дори не етични или каквото там.

# 1 267
Поради здравословна причина от години съм веган + риба, то и веган малко пресилено, че и там не всичко консумирам. Другият член от семейството е с доказана глутенова непоносимост. И един всеяден. Всеки в режима си. Обаче с годините развих нетърпимост към миризмата на готвене с месо. Използваме изцяло мултикукъри, уж слаба миризма, обаче я долавям през 1 етаж.
През зимните месеци е особено неприятно, че сме на малък, ветровит остров, а отварям всички прозорци. Има ли други вегани😀 в темата с такова отклонение?

# 1 268
Аз никога не се бях замисляла над това докато веднъж като студентка в общежитието две приятелки от Тунис не ме видяха да да си варя месо и да го отпенвам и видимо се погнусиха почти избягаха. По-късно ми обясниха, че щом има кръв не е убито хуманно.

# 1 269
  • Пловдив
Аз никога не се бях замисляла над това докато веднъж като студентка в общежитието две приятелки от Тунис не ме видяха да да си варя месо и да го отпенвам и видимо се погнусиха почти избягаха. По-късно ми обясниха, че щом има кръв не е убито хуманно.
Хайде де, източването на кръвта не е хуманно. Не е свързано с хуманното убиване на животното.

# 1 270
Аз не ям месо и колбаси, но готвя за мъжа ми и животните. Противно ми е, но не мога да лиша кучето от месо, а щом ММ харесва да яде месо, коя съм аз че да му забраня. Хуманно убийство няма, все си е убийство. Мъчно ми е за животните, особено за агънцата и теленцата.. но това е положението. Мисля, че хората спокойно могат да преживяват и с мляко, млечни и яйца.

# 1 271
А пък аз мисля че хората спокойно могат да си решават всеки за себе си. Споровете за диетите просто не са за тая тема, на днешно време има и много хора които пък точно млечни не ядат по здравословни причини. Особено от краве мляко. Едва ли на тях им върши работа че някой друг смята че е по-добре да ги ядат все пак, вместо да ядат месо.

# 1 272
Това е повод за смяна на касапина, а не на диетата. Като всяко нещо дето не го вършиш както трябва, резултатът не е ОК. Независимо какво.
Точно пък на село и точно хората които са отгледали едно животно със собствените си ръце и често от новородено, те са последните дето биха го накарали да страда излишно. Те най-много искат всичко да приключи по най-бързия начин, и то не за да са по-малко занимавките.
А че съвременното земеделие повече вреди на планетата отколкото добичетата дето кротко си пасат и си пръцкат (както и всеки друг веган, между другото), това дано повече хора го осъзнаят. Нужни са и двете, по това спор няма. Но няма нужда някой да ми размахва и обяснява лозунги как на кравичките газовете ще ни затрият всичките, а нещо много зачестиха такива...

Логично не го викаха втори път.
Е, и диетата не са сменили.
Но баба ми с първото прасе много рева, ама много. Защото направи грубата грешка да го кръсти. Гошко му викаше. И се привърза много. То го галеше, милваше, къпеше, целуваше.
Дядо и обясняваше, тя не та не.
Много рева в този ден. Мен ме изпратиха горе. Казаха ми да донеса след 10 минути някакви неща от терасата.
И точно като взимах тавите, видях момента, когато забиха ножа и заквича. Много зле ми подейства и аз ревах.
И после не ядях месо и тогава леля ми се възползва от момента да ми говори за вегетарианство и хуманност към животните.

Веднъж една веганка ми се обиди, защото я питах защо храни кучето си с месо. Нали е защитник на животните. Затова спряла и месото за да не се нараняват животни.
Леле, агресира чак.

# 1 273
.Веднъж една веганка ми се обиди, защото я питах защо храни кучето си с месо.
Оххх. Даже и с гранули да го храни, тези храни не са на растителна основа, а се приготвят от остатъци от преработката на животни

# 1 274
Но пак са от животни.
Трябвало е да умрат.
Явно ми се ядоса, защото баш на това нямаше отговор иначе имаше отговор на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт