Бръмбарите в главите ни

• 93 733
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 350
Доста помагат наистина, проблем е само през лятото ако човек е като мен и трудно търпи включен климатик докато спи - тогава иска някакъв въздушен поток отвън, а пък така щорите не затъмняват. Но то и с плътни завеси е същото и се налага същият избор.

# 1 351
  • Deutschland/HE
Като е отворен на ножица (кипнат) влиза въздух.

Моят бръмбар е че не мога да спя ако не съм завита. Лятно време може да е тънък чаршаф през кръста, но трябва да има нещо. Отделно не мога да спя по бикини и потник примерно, трябва да съм с пижама или с нощница. Синът ми и той като мен, не можел само по боксерки, трябвало да има още нещо Simple Smile

# 1 352
  • София
И аз си имам определена рутина на лягане. Да си намажа серумите, определени нощници, завесите да са ми по определен начин - с малка цепка по средата.
Аз пък съм - вкъщи ходя боса винаги.

# 1 353
Моят бръмбар е че не мога да спя ако не съм завита. Лятно време може да е тънък чаршаф през кръста, но трябва да има нещо. Отделно не мога да спя по бикини и потник примерно, трябва да съм с пижама.
и аз съм така,само с пижами спя целогодишно и то горницата загащена в долнището, кръстът ми винаги трябва да е предпазен и завит. Не мога да спя гола,без или по гащи,нито с пижама с тънки презрамки,трябва да е с къс ръкав.
Без чорапи заспивам само от юни до септември. Боса не правя и една крачка,винаги с чехли.

# 1 354
+1 ЗА чорапите!
Задължително си лягам с чорапи. По някое време се стоплям и ги събувам. Но не мога да заспя, ако не съм с чорапи. Само в нааай- ужасната жега лятото, за един много кратък период, спя без чорапи.

Като стана дума за спане - свикнала съм да спя на сравнително светло, защото точно пред прозореца на спалнята ни има улична лампа. Абсолютно не мога да спя на съвсем тъмно. Не, че ме е страх. Satisfied Просто ми е некомфортно да не виждам нищо в стаята. Когато спим на чуждо място и не ми е достатъчно светло, задължително оставям да свети в банята или в коридора.
И аз съм така с чорапите. Просто усещам, че ми е нековфортно без чорапи и не мога да заспя. Също усещам колко ми е суха кожато на ходилата ми и това ме подлудява. Събувам чорапите, когато има огромни горещини в края на юли и август месец.
За светлината - на полутъмно съм свикнала да спя. Непрогледната тъмнина ме плаши и не мога да заспя.

# 1 355
  • София
Аз обичам и да ми е светло вкъщи. В коридора лампата е непрекъснато включена, през деня дърпам пердетата, вечер обичам да ми е осветено.
Направо полудявам като ми се развали някоя крушка в коридора.

# 1 356
Като дете бяхме на гости на баща ми в Коми. Първата нощ ми беше странно да спя на светло,но после не ми пукаше.

# 1 357
Хахаха аз пък постоянно съм с чорапи, дори лятото съм с къс панталон някакви шорти и къси чорапи, че ми става студено на стъпалата от климатика. Половинката ме бъзика кога ще правим секс без чорапи.
Същевременно, лягам ли си, чорапите ги събувам, понякога и в просъница.
И обичам да ми е тъмно, ах колко обичам тъмнината😁любимата ми част от денонощието е когато залязва слънцето и след това. Обичам вечерните разходки и понякога си стоя на тъмно вкъщи.
Също обичам да съм добре завита целогодишно, става ми уютно, дори лятото по тази причина в жегите си пускам климатика в съседната стая и държа вратата отворена😁

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 19:10 от Velma125

# 1 358
  • Бургас
И аз спя с чорапи студените месеци! С дълги пижами - в две части.
В топлите съм боса. По къси панталонки и потник или тениска.
По бельо не спя, не обичам. Даже няма да мога да заспя.
Светлина, тъмнина - не ми пречат.
Целогодишно си пускам разни лампички да ми светят.

# 1 359
Аз съм от спещите с чорапи - имам чувството, че не ми се оросяват краката просто. Нагоре може да ми е топло, ама краката ми са винаги леденостудени. Зимата нося по 2, 3 чифта, плетени чорапи, плюшени чорапи, терлици. И задължително загащвам панталона в тях, че ако има 1 сантиметър гол глезен откачам. За по вкъщи де, навън си ходя нормално.
Тъмнината за сън също е задължителна, аз се будя със светлината сутрин и няма начин да продължавам да спя след 8-9 сутринта, дори и да съм била на купон и да съм се прибрала късно, не мога да спя до обяд.

# 1 360
  • Fairbanks, Alaska
А ако примерно живееш в град Феърбанкс, щата Аляска, как ще се се справяш през лятото с дългите дни там? На 21.06 слънцето изгрява с 02:55 и залязва в 00:45. Денят е 21 часа и 50 минути, а след залез слънце става само леко сумрачно и след 2 часа и 10 минути слънцето отново изгрява.

# 1 361
Нямате плътни пердета и щори във Феърбанкс ли?
Цялото Скандинавие има такива. С тях нощта е нощ докато ти решиш.

# 1 362
Аз обичам белите нощи. По принцип спя на тъмно и тихо, иначе не мога. Пречат ми други светлини, белите нощи ми действат успокоително. Е, при нас не са като в Аляска.

# 1 363
  • Fairbanks, Alaska
Нямате плътни пердета и щори във Феърбанкс ли?
Цялото Скандинавие има такива. С тях нощта е нощ докато ти решиш.
Не живея там. Това е град, който много искам да посетя. Харесвам го, защото е един от най-топлите градове в щата. Ако има топла вълна, там ще се измерят едни от най-високите температури. Последните дни е почти горещо-все около 27-30 градуса е.
То в Аляска зависи и колко на север си. Самият щат обхваща територията от 55 градуса сев. ширина до 71 градуса. Германия е от 47 до почти 55 градуса.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:06 от Natael-1485

Общи условия

Активация на акаунт