Отговори
# 645
И мен ме боли между краката.
Това от разширяване на таза ли е?

Да.
Нас днес ни изписаха. Задържаха ни по-дълго заради жълтеницата на малката. Чувстваме се добре и сега ще се напасваме.

# 646
Xelly7, според мен протеинът няма как да навреди, само полза може да донесе.

# 647
Аз също бих си взела протеин за бременни.

# 648
Понеже съм с ГД възможно ли е протеина да вдигне стойностите на кръвната захар?
Смисъл нали са с някакви вкусове, заради това питам.. Извинявам се за тъпия въпрос 🤷🏻♀, но ще си купя някакъв на своя глава..

# 649
Момичета, моля за съвет. Следя се по ЗК и на частно . И от двамата съм мн доволна . Решихме с мъжа ми да раждам в частната клиника на втория АГ. Той предлага в 36 37гс да се случат нещата. С този по ЗК как да му кажа , че няма да раждам при него? И той е много внимателен към мен тъй като се водя рискова и през две седмици се виждаме. Винаги ми казва ,че отговорността за мен и бебко е негова . …
Все го мисля

# 650
Понеже съм с ГД възможно ли е протеина да вдигне стойностите на кръвната захар?
Смисъл нали са с някакви вкусове, заради това питам.. Извинявам се за тъпия въпрос 🤷🏻♀, но ще си купя някакъв на своя глава..

Протеина за бременни съдържа стевия и в случая на г.д не съм сигурна дали е ок да приемаш такъв.
Вкусовете са направени от изсушено пюре, има на ПРЕГНАКО протеин, който се води натурален, но той също съдържа стевия.
Хубаво е да се консултираш с АГ предварително, според мен 😊

# 651
Аз не бих пила протеина на фона на гестационен диабет. Със сигурност има захар.

# 652
Честито на всички мами и бебета, бързо възстановяване! ❤️

Днес бях на последен ултразвук където се следя на частно, момчето е 2700гр. и лекарката каза, че е готов да излиза и се надява да ме прецака и да не успея за секцио, ами да си родя нормално 😀.
Плацента 3-та степен, около плодни води в норма, от три дни съм с отоци в стъпалата, а за болката в таза - вечер е нетърпима!
След това бях при АГ, при което съм решила да раждам, след два дни ще ми звънне да каже дали има място за датата, която съм избрала.
Ще раждам в АГ Варна и избрах ВИП стая, тъй като никъде другаде няма климатик.
Разбрах, че избор екип и стая се заплащат след изписването.
В деня преди секциото се прави тест за алергии към упойките.
Единствено забравих да питам за лака за нокти.

Относно спиналната упойка и тези, които са минали през това, силна ли е болката? Някъде четох, че много боли.

Не остана, вече нямам търпение, всичко е  изпрано и подредено, остана само да си оправя багажа за болницата.

# 653

Днес бях на последен ултразвук където се следя на частно, момчето е 2700гр. и лекарката каза, че е готов да излиза и се надява да ме прецака и да не успея за секцио, ами да си родя нормално 😀.
Плацента 3-та степен, около плодни води в норма, от три дни съм с отоци в стъпалата, а за болката в таза - вечер е нетърпима!
След това бях при АГ, при което съм решила да раждам, след два дни ще ми звънне да каже дали има място за датата, която съм избрала.

Относно спиналната упойка и тези, които са минали през това, силна ли е болката? Някъде четох, че много боли.

Не остана, вече нямам търпение, всичко е  изпрано и подредено, остана само да си оправя багажа за болницата.

Здравей, и аз съм избрала АГ във Варна. Може ли да те питам при кого ще раждаш и дали Вип стаята се "запазва" по някакъв начин?

# 654

Здравей, и аз съм избрала АГ във Варна. Може ли да те питам при кого ще раждаш и дали Вип стаята се "запазва" по някакъв начин?

Ще раждам при Д-р Евгения Георгиева, която е в екип с мъжа си д-р Боян Георгиев.
Стая не може да се запази, ако случайно няма място ще настаняват на 6ти етаж, на следващия ден е операцията, след това реанимация ии след това вече ти намира място на ВИП етажа, поне нещо такова обясниха на деня на отворените врати.
Бяха попитали акушерката точно този въпрос за запазването и отговорът и беше " До сега всеки, който е искал е бил във ВИП, успяваме да ги завъртим. Не се притеснявайте, ще ви вземем парите"
Така, че съм спокойна 🤷‍♀️😀

# 655
Здравейте, дами! 🌸
Днес бях на преглед и според АГ всичко е нормално с бебето. В 36-2 г.с. съм и по нейните изчисления каза, че бебето е малко - 2200-2300гр., но било нормално, просто няма да се роди голямо. Също така каза, че ако изчака до термин ще достигне до 3кг. Та аз се притесних, че е мъничко Sad . С ГД съм - внимавам какво ям и контролирам кръвната си захар. Желязото ми е ниско - приемам таблетки.. Искам да попитам ако на своя глава си купя протеин за бременни ще навредя ли с нещо или въобще ще има ли някаква полза? Понеже АГ нищо не каза и тук искат всичко да се случи по “натурален път” без допълнителни добавки, витамини и т.н. Искат всичко да си го приемам от храните. 🙄😩
ПП: Околоплодните води все още са ми над нормата.. и това е още един повод за притеснение, понеже четох, че когато водите са повишени матка си “мисли” че е “достигнала размера си” - дефакто размера на бебето и се подготвя за раждането и следователно бебе с ниски кг..

Благодаря ви предварително! 😇

# 656
Момичета, моля за съвет. Следя се по ЗК и на частно . И от двамата съм мн доволна . Решихме с мъжа ми да раждам в частната клиника на втория АГ. Той предлага в 36 37гс да се случат нещата. С този по ЗК как да му кажа , че няма да раждам при него? И той е много внимателен към мен тъй като се водя рискова и през две седмици се виждаме. Винаги ми казва ,че отговорността за мен и бебко е негова . …
Все го мисля

Аз съм на мнение, че няма да си първата, нито последната, която решава да роди при лекар различен от следящия. В крайна сметка това е твоето решение и няма по-важно от това нещата да се случат, както ти си ги намислила. Ако докторът ти се обиди наистина, ами кофти ама това е положението, реално няма нищо лично. Да, сигурно ще ти е неудобно и на теб това, но за подобно нещо си мисля всяко чудо за 3 дена. Аз казах на моя АГ - отвърна ми тъжно и с реторичен въпрос, на мен също ми беше неловко, но съм убедена, че не съм първата, която прави такова нещо. Та по-скоро мисли за бебчето сега, другото ще се оправи 😊

# 657
K.belleza, аз също ще раждам при д-р Георгиева, тя е моята следяща от самото начало, но аз се спрях на самостоятелна стая на 6ет. Нямам съмнение, че ще ти намерят място, в крайна сметка болницата също гледа да максимизира печалбата си щом може. 😅
Последния път бях питала акушерката за лака и каза, че нямат изискване да си без лак. 😊

Относно въпросът за следенето по ЗК и избора на частната болница - аз бих казала на този по ЗК, ако се видите някъде навън или след време искате още едно бебче и сте доволна от положените грижи за вас е добре все пак да си останете с добро чувство на уважение и благодарност. Аз бих занесла малко подаръче тип хубави бонбони и бутилка и бих му казала, че след доста размисли и най-вече заради условията на частната клиника и комфорт (така че поне да изглежда, че не е заради по-голямо доверие в другия лекар) сте се спрели на частна клиника по препоръка на ваши приятели. Може би други биха били по-открити и праволинейни, но аз съм си такава и това би бил моят подход. 😅
Най-важното е да направите това, което смятате, че е най-доброто за вас и вашето бебче! 😊

# 658
Момичета незнам къде беше коментирано, но какво мога да ползвам като машинки против комари и насекоми, но да има ефект - тези на raid на опаковката пише че не са подходящи за деца до 3 г и бременни 🤔 Моля за съвет, че от няколко дни ни нападнха тия гадини и няма спане а сме с комарници….

# 659
И мен ме прерязват костите между краката, ей така изведнъж сякаш някой с нож ми ги реже.
Тази нощ така ми се схвана крака, ужасно е. Хем пия магнезий в максималната доза, ама още малко остана.
А относно лекарите, не мисля, че го приемат толкова лично, все пак толкова пациенти минават през тях. И аз мисля, че може да занесете нещо дребно за “благодаря”.
Беатриче, има на марката Bros такива машинки, подходящи за деца, само че не знам от каква възраст, може да ги провериш.

Общи условия

Активация на акаунт