Мартенските зайчета 2024

• 53 053
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
  • Хасково
Здравейте вчерашния преглед мина. 4г.с +6дни още е сакче,всичко каза е добре,имам хапчета за болките в корема и кръста,витамини и ми даде болничен. Аз ходя в гр. Пловдив при др, Илиян Игнатов в ДКЦ 5,той работи и към Торекс,но аз ходя в дкц 5 по здравна каса. Доволна съм за сега от него. След две седмици дано вече да видим плод и чуем тоновете. Ми това е от мен. Хубав и успешен да ви е деня

# 106
Като човек кокто спортува вече от 10 години нито през първата бременост спрях нито през втората. В момента дори подготвям групови тренировки по табата и единственото ,което те съветвам да направиш е да съобразиш тежестите и интензитета на упражнения. Без подскоци,упражнения по гръб и корем . Щом се чувстваш добре не виждам нужда да спираш . От октомври месец започва обучение в колеж за кондиционален иструктор и  АГ  също знае и естествено няма против . Просто каза да слушам тялото си ❤

# 107
Здравейте, дами. Вчера мина и моят втори преглед, имаме си бебче със силен сърдечен ритъм Simple Smile Аз също ще правя пренатест в 10 г.с, но само защото съм на 35г. и вече влизам в рискова група. С първите две деца не съм правила, но тогава нямах 30г. и на феталните морфологии всичко беше наред, така че тогава не виждах смисъл от подобно изследване Simple Smile

# 108
Здравейте, днес беше първият ми преглед за установяване на бременността и за сега всичко е наред видяхме сакчето и ме викат следващата седмица за пулс, понеже сега съм в 5+6г.с. Чаках да мине днес прегледа и така да се включа в темата, защото ми беше много притеснено понеже сме след инвитро от което това ми беше 4ти трансфер и за първи път с положителен резултат. По приложение съм за 14ти март, забравих да питам днес доктора за термин, че бях много притеснена какво ще каже.
Към момента само няколко пъти ми се е гадело, но за сега поносимо и усещам напрежение в гърдите които се увеличиха последната седмица даже ходих да си взема някой по-голям сутиен, че моите ми стягат.

# 109
И аз да се разпиша ,
Има сърчице 💕, водя се 6г.с+3 ,но реално съм 6Г.с +1 док.каза,че е заради по-късна овулация /аз съм на естествен цикъл/
Каза да си взема рибено масло,но не конкретизира марка,дами някоя от вас приема ли рибено масло и какво?

# 110
И аз да се разпиша ,
Има сърчице 💕, водя се 6г.с+3 ,но реално съм 6Г.с +1 док.каза,че е заради по-късна овулация /аз съм на естествен цикъл/
Каза да си взема рибено масло,но не конкретизира марка,дами някоя от вас приема ли рибено масло и какво?
С вагинален ехограф ли се видя сърцето в тази седмица ?

# 111
  • Хасково
И аз да се разпиша ,
Аз пия пре мама май бяха  1хапче и 1 капсила дневно,и още два вида хапчета едните са Утрогестан 2х2,а другото е 1 на ден-алеракт

# 112
Здравейте! Един запис и от мен. На 40години съм, 3та бременност. Непланирана, но много желана. Имам кака на 12 години и един 3годишен ангел на небето. Засега е още много рано за мен. 4та седмица по калкулатор. Смятам да отида на гинеколог към 7ма седмица. Първите два пъти нищо не се виждаше доста време, понеже съм с обърната матка. Няма да бързам този път. Много ми се нрави факта, че имаме фитнес мами. Много ще имам да ви питам разни неща, ма да не ставам нахална от първия ден. Пожелавам на всички леко да мине периода с гаденето, че след него идват досадните киселини...

# 113
  • София
Момичета днес съм в 5гс+5 и имах записан час при др. Кобаков. Страшно много ни хареса, беше супер съпричастен с това че сме ин витро. Каза че колкото често имаме нужда да ходим, да не се притесняваме Simple Smile И по същество - видяхме сакче, жълтъчно мехурче и отгоре му като диамант ембриончето, което "трептеше". Направо не мога да опиша как се чувствам. След 2 седмици пак и вече ще пусне доплера, за да го чуем Simple Smile

# 114
И аз да се разпиша ,
С вагинален ехограф ли се видя сърцето в тази седмица ?

Дейзи : Да с вагинален

# 115
добре дошли на новите мами ❤
Здравей  Ани и добре дошла и на теб! Питай каквото и когато те интересува ,без притеснения ❤

За витамините и аз пия премяна дуо и съм доволна от другото рибено масло ми се гади доста ,а това не ми дразни корема

# 116
добре дошли на новите мами ❤
Здравей  Ани и добре дошла и на теб! Питай каквото и когато те интересува ,без притеснения ❤

За витамините и аз пия премяна дуо и съм доволна от другото рибено масло ми се гади доста ,а това не ми дразни корема

Благодаря за топлото посрещане!
Моята драма е инсулинова резистентност. От Януари не пия хапчетата, които ми бяха изписани. Чувствам се ок, карам си на режим без тесто и захар. Свалих до 70кг и сега искам да направя всичко възможно да кача възможно най-малко, за моята и на бебето безопасност. Храненето сега ми е много объркано. В смисъл да си направя режима, иначе апетитът ми е под контрол вече. Свикнах да не ям каквото не трябва. Но хем да си се храня като досега, хем да не липсва нещо на организма.

Иначе тази сутрин ми се гади вече. Шокът е голям, понеже на колегите цигарите ми миришеха много хубаво Smile
При първата бременност вървях след хората с цигарите да дишам дима, а при втората ми миришеше на мърша.

Вчера разбрахме, че съм бременна и беше толкова хубав подарък за рождения ден на мъжа ми!

Наближава вече и моментът да се ориентираме в тестовете. Пренатален тест правили ли сте си с други бременности? Преди 12г нямаше такова животно. През 2017г тъкмо се чуваше за тях, но аз не си направих и сега вече съм на 40 и със сигурност трябва да правя, обаче въобще не знам какво да търся и какви са тези пакети с хромозоми. Някой да метне някакъв образователен линк?

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 12:30 от Анито#1

# 117
По съвет на ендокренолог ли ги спря? И още нещо - по време на първата бременност имаше ли ИР?
Моята драма е инсулинова резистентност. От Януари не пия хапчетата, които ми бяха изписани. Чувствам се ок, карам си на режим без тесто и захар. Свалих до 70кг и сега искам да направя всичко възможно да кача възможно най-малко, за моята и на бебето безопасност. Храненето сега ми е много объркано.

# 118
По съвет на ендокренолог ли ги спря? И още нещо - по време на първата бременност имаше ли ИР?
Моята драма е инсулинова резистентност. От Януари не пия хапчетата, които ми бяха изписани. Чувствам се ок, карам си на режим без тесто и захар. Свалих до 70кг и сега искам да направя всичко възможно да кача възможно най-малко, за моята и на бебето безопасност. Храненето сега ми е много объркано.

Не, спрях ги, защото съм се заблудила. Така или иначе ми бяха изписани с уговорката ако не се получи с режим и след като стана така че преди хранене ми трепереше всичко, а след хранене ми се виеше свят, реших да ги започна. Само че бях сигурна, че трябва да ги пия 3 месеца, да ги спра за още 3 и пак да отида на преглед. Защо така съм решила... нямам представа. А ендокринолога каза да ги започна отново,  но понеже действат убийствено на корема ... аз отлагам от тогава и стискам зъби на режим.
През първата бременност нямах ИР. Но вероятно съм развила или нещо съм започнала да получавам след раждането, по време на кърмене. Но с режим, 4-5 години след това успях да сваля килограмите натрупани по време на кърмене. После родих сина ми. Тъкмо излязох от майчинство и започнах да влизам във форма и той се разболя. 18месеца болници. На 13тия си казах стига толкова и си закупих фитнес режим. Започнах да влизам във форма и животът ни запрати в Турция. А там... ме чакаха пълни витрини с ... няма да казвам какво, но изядох достатъчно за 3 живота напред. И без друго останалата им храна е отврат. Но... като се върнах и започнах да се освествам козметичката ме изпрати на ендокринолог най-сетне. Аз отдавна предполагах че имам нещо такова, но все оставях нещата.

# 119
  • София
Ако трябва да продължите с хапчетата, задължително сменете вида. Има няколко различни вида, които са с различен състав извън метформина. Аз в началото започнах с Метфогама и беше ужасно на стомаха ми. Смених ги с Глюкофаж и нещата се оправиха. Сега също не пия, защото ги спрях преди трансфера.

Не, спрях ги, защото съм се заблудила. Така или иначе ми бяха изписани с уговорката ако не се получи с режим и след като стана така че преди хранене ми трепереше всичко, а след хранене ми се виеше свят, реших да ги започна. Само че бях сигурна, че трябва да ги пия 3 месеца, да ги спра за още 3 и пак да отида на преглед. Защо така съм решила... нямам представа. А ендокринолога каза да ги започна отново,  но понеже действат убийствено на корема ... аз отлагам от тогава и стискам зъби на режим.
През първата бременност нямах ИР. Но вероятно съм развила или нещо съм започнала да получавам след раждането, по време на кърмене. Но с режим, 4-5 години след това успях да сваля килограмите натрупани по време на кърмене. После родих сина ми. Тъкмо излязох от майчинство и започнах да влизам във форма и той се разболя. 18месеца болници. На 13тия си казах стига толкова и си закупих фитнес режим. Започнах да влизам във форма и животът ни запрати в Турция. А там... ме чакаха пълни витрини с ... няма да казвам какво, но изядох достатъчно за 3 живота напред. И без друго останалата им храна е отврат. Но... като се върнах и започнах да се освествам козметичката ме изпрати на ендокринолог най-сетне. Аз отдавна предполагах че имам нещо такова, но все оставях нещата.

Общи условия

Активация на акаунт