Мартенските зайчета 2024

• 52 921
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
За съжаление при мен гаденето и повръщането е денонощно, доста изтощителни и не се повлиява даже и от предписаните лекарства. По цял ден съм от фотьойл на дивана, храня се на терасата. Повдига ми се от всичко. До мамите с кървене препоръчвам пълно спокойствие и почивка, положителна нагласа. Притесненията и емоциите влияят много. След като бебенцето укрепне до 4 месец е друго. Кураж на всяка от вас!

# 376
Повечето споделяте, че вече ви правят разни изаледвания, а на мен все още не. Най- вероятно чак края на август, когато ми е следващия преглед.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 14:37 от MMTP

# 377
Коя седмица си? Какви прегледи имаш досега? Коя седмица ти е следващият преглед? Къде се следиш?

# 378
Mkyorova,
Наистина не изглеждат много добре нещата, но щом док е преценил че има шанс, трябва да му се довериш.
Според моят док щом се види плоден сак, повече ЧХГ не се пуска. Следи се само развитието на УЗ.
Стискам палци на следващия преглед всичко да е както трябва. Flowers Four Leaf Clover

# 379
7 седмица. За сега само фолиева киселина. Освен обикновен преглед при гинеколог (единия път да се види ембриона, а следващия, за да чуем сърчицето) други изследвания не са ми правени, а следвашия ми час е на 28ми август. В болница селена пловдив.
Коя седмица си? Какви прегледи имаш досега? Коя седмица ти е следващият преглед? Къде се следиш?

# 380
Не толкова липсата на изследвания, колкото нередовните прегледи ме притесняват мен. Тук като чета масово до 4 месец ходим през 2 седмици. Аз в началото и на 10 дни ходех. Като знам, че следващия преглед ми е след 10 дни, а от предния минаха 5-6 и вече съм притеснена. 🙏😳
Но аз съм такава...

Там пи ЗК ли те следят? Питам, защото ако да, то могат да ти дадат направление за изследвания след като ЛК ти даде направление за следене на бременност. Това става по различно време, но около 10-12 седмица. Аз утре влизам в 10 г.с. и в понеделник-вторник отивам за направлението.
Вероятно тогава АГ ще ти пусне изследванията по ЗК. Можеш да ги видиш онлайн какви са - пкк, урина, кръвна група и резус фактор и още няколко бяха. Не знам точно, защото аз не се възползвах от касата, а още както видях малката точица си направих доброволно всичките тези. Пуснах и допълнителни, де - витамини, желязо и основен пакет тромбофилия (за застраховка.. )

До 28 август предполагам имаш час за ФМ. Всъщност тогава коя седмица ще си?

Аз всъщност нямам търпение да дойде края на август.. 🙏 ще са ми минали ФМ и vision и ще казваме новината вече на родители, близки..

# 381
Аз се включвам с лоши новини. Прокървих по-обилно вече със съсиреци, веднага се чух с лекаря си и ми каза да спра лекарствата, защото вероятно е настъпил цикъл вече. Все пак си ме вика на 8ми да ме прегледа. Пожелавам ви успех, лека бременност и най-щастливият финал!! Много благодаря за подкрепата и за бързите отговори за каквото и да било! Heart

# 382
Сега ми даде амбулаторен лист и каза да си взема това направление от личен лекар и на 28ми да отида с него и тогава ще ми обяснил за всички излседвания, ФМ, скрининг и подобни. Тогава би трябвало да се падам няколко дни преди 11та седмица
Не толкова липсата на изследвания, колкото нередовните прегледи ме притесняват мен. Тук като чета масово до 4 месец ходим през 2 седмици. Аз в началото и на 10 дни ходех. Като знам, че следващия преглед ми е след 10 дни, а от предния минаха 5-6 и вече съм притеснена. 🙏😳
Но аз съм такава...

Там пи ЗК ли те следят? Питам, защото ако да, то могат да ти дадат направление за изследвания след като ЛК ти даде направление за следене на бременност. Това става по различно време, но около 10-12 седмица. Аз утре влизам в 10 г.с. и в понеделник-вторник отивам за направлението.
Вероятно тогава АГ ще ти пусне изследванията по ЗК. Можеш да ги видиш онлайн какви са - пкк, урина, кръвна група и резус фактор и още няколко бяха. Не знам точно, защото аз не се възползвах от касата, а още както видях малката точица си направих доброволно всичките тези. Пуснах и допълнителни, де - витамини, желязо и основен пакет тромбофилия (за застраховка.. )

Аз всъщност нямам търпение да дойде края на август.. 🙏 ще са ми минали ФМ и vision и ще казваме новината вече на родители, близки..

# 383
Значи не се притеснявай! Аз не успях. Дано ти успееш. 😀🙏

Иначе щом чак в 11 г.с. ще обсъждате ФМ и другите изследвания, то рискуваш да не успееш да намериш удобен час при желан лекар за тези изследвания. Те се правят от 11 до 13 г.с. Аз бих си запазила час отсега. Използвам superdoc и съм доволна от сайта. И почти 1 месец преди ФМ запазих час... това е просто съвет! Не се чувствай длъжна ей сега да го направиш!! Пак ти казвам - надявам се да си далеч по-спокойна от мен! 🤰😍🙏

Mkyorova,
Много съжалявам! 😟🥺

# 384
И на мен са ми правени само самоназначените ми изследвания. Имах два прегледа досега,а съм 9+3г.с. Доктора каза на по-следващия преглед вече,че ще ми пуснат,но аз му показах и вече тези,които си направих и всичко е в норма Иначе сега през две седмици съм на преглед, мисля е нормално.
Относно фм- определено съветвам да си запазите по-рано. Аз вчера се обадих на една,която се води най-големия специалист във Варна и нямаше часове. Ще ми се обадят при първа възможност ако се освободи.
След малко ще снимам нещо като график, който ми даде АГ.
Mkyorova- Съжалявам. Пожелавам ти успех следващия път.❤

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 14:52 от LadyGl

# 385
Благодаря ви, но може би по-добре така, щом е спрял да се развива значи е имало проблем. По-добре по-рано от колкото да се случи на по-късен етап и да е по-опасно.

# 386
При кой лекар сте в Селена?
Сега ми даде амбулаторен лист и каза да си взема това направление от личен лекар и на 28ми да отида с него и тогава ще ми обяснил за всички излседвания, ФМ, скрининг и подобни. Тогава би трябвало да се падам няколко дни преди 11та седмица
Но аз съм такава...

# 387
Д-р Даниел Ставрев
При кой лекар сте в Селена?
Но аз съм такава...

# 388
Здравейте, дами.
Бременна съм в 9г.с , живея в Англия, но вече имах преглед в България, тъй като бяхме на почивка до миналата седмица.
Имам въпрос и съм много притеснена. Днес прокървих с 1000 усилия ме прегледаха на видеозон всичко беше наред, изписаха ми хапчетата,които мога да взема утре сутринта чак, но сега пак видях че имам малко кръв и се чудя какво да правя.Но-шпа дали ще помогне или ако пак имам кръв да звъня отново. Тук са ужасни в това отношение, много бавни и чак след свършен факт( предишен лош късмет) ти обръщат внимание.
Благодаря ви

# 389
Съжалявам, че нещата не се развиха благополучно. Аз самата щях да ти напиша същото. Искрено ти пожелавам скоро отново да видиш две чертички и да имаш своя пухкав финал след това!

Благодаря ви, но може би по-добре така, щом е спрял да се развива значи е имало проблем. По-добре по-рано от колкото да се случи на по-късен етап и да е по-опасно.

Общи условия

Активация на акаунт