Всичко за всички марки гел лакове - тема 49

• 30 140
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Когато поръчвате гледайте дали продавача е регистриран по IOSS и няма да имате тази такса за митническо оформяне.
Но има и другия момент, че пощите и митниците явно си слагат тази такса за щяло и нещяло.
Prime може ли да ми дадеш линк на магазина, от който си поръчала да го видя?

# 631
Момичета, тази лампа, дали някоя от вас я има?.. дали ще е удобна?

# 632
Здравейте! От скоро започнах да си правя ноктите сама с гел лак, но макар и многото информация която погълнах, все още имам доста проблеми с издръжливостта на лака, както и с изрязването на кожичките. Ползвам ултрабонд, каучукова база и топ лак без лепкав слой на kodi, цветове имам на kodi и две китайски марки venalisa и canni, а вместо nail fresher ползвам спирт. Старая се да не цапам кожичките и запечатвам свободния край, но гел лакът след по-малко от седмица се напуква в свободния край и започва да пада на парченца. Не знам дали проблемът е в моето изпълнение, моите нокти или пък е в някой от продуктите, тъй като на мен топ лака без лепкав слой от коди ми се струва рядък и разбрах, че не трябва да се пече повече от 30 сек. Ако някой може да ме светне ще съм му много благодарна, а що се отнася до другия ми въпрос, интересувам дали сте ползвали лакове на didierlab или на indigo и бих се радвала да ми препоръчате ваши любими марки гел лак. Хубав ден!

# 633
Какво значи не трябава да се пече повече от 30 сек и къде го разбра товя?!?! Тук печем топ м/у 60 сек и 120 сек. На мен ми звучи недопичане или печене в слаба лампа ...т.е пак недопичане. База се пече 40-60 дек., цвят зависи от пигментацията 60-120 сек и топ 60-120.
Мелина, много як маникюр и тюркоазът е разкошен Heart Eyes

# 634
30 сек. е много малко време за печене на топ лак, печи го поне 60 сек. Освен това обикновено напукване се получава при твърд топ и меки нокти. Пробвай с каучуков топ.

# 635
Здравейте! От скоро започнах да си правя ноктите сама с гел лак, но макар и многото информация която погълнах, все още имам доста проблеми с издръжливостта на лака, както и с изрязването на кожичките. Ползвам ултрабонд, каучукова база и топ лак без лепкав слой на kodi, цветове имам на kodi и две китайски марки venalisa и canni, а вместо nail fresher ползвам спирт. Старая се да не цапам кожичките и запечатвам свободния край, но гел лакът след по-малко от седмица се напуква в свободния край и започва да пада на парченца. Не знам дали проблемът е в моето изпълнение, моите нокти или пък е в някой от продуктите, тъй като на мен топ лака без лепкав слой от коди ми се струва рядък и разбрах, че не трябва да се пече повече от 30 сек. Ако някой може да ме светне ще съм му много благодарна, а що се отнася до другия ми въпрос, интересувам дали сте ползвали лакове на didierlab или на indigo и бих се радвала да ми препоръчате ваши любими марки гел лак. Хубав ден!
Имам около 8 лака на Дидиер, много съм доволна от тях!Ползвам топ на Коди, пека 60 сек,понякога повтарям, когато има декорации и усещам релеф и пак пека 60 сек.

# 636
В сайта на Коди има намалени цветни бази.
https://kodiprofessional.bg/промоции-намаления-лакове-материали-гел-лак
Ели, има много компетентни дами в темата и предполагам ще ти дадат добри насоки, особено ако качиш снимка на твой маникюр с щетите след седмица.
Лично аз ползвам дехидрататор и ултранонд на Коди + каучуковата им база.
С това съчетание на продукти + електрическа пила, маникюра ми държи поне две седмици. Цветни лакове, използвам и китайски.
Моето наблюдение е, че след като започнах да използвам ел. пила, издръжливостта се подобри. Отдавам го на факта, че успявам доста по-добре да почистя кутикулите.

# 637
  • на брега на морето
На Азур номерчето се е изтрило, но мисля, че не се и продават повече...Но както казах - на Борн Прити имам почти същият цвят - BP 75, 10 ml (тюркоазено, мента). Hug

# 638
От 10 месеца не съм слагала гел лак, свикнах да си гледам ръцете със супер къси нокти с обикновен цветен или евентуално някакъв прозрачен лак. Голяма мъка ви казвам. Иначе ви чета редовно. Чакам отзиви за базите, които споделяте, без хема и т.н. Навита съм да пробвам СНД лаковете, но не можах да поръчам, нямам сертификат.
Моля ви момичета с проблемните нокти, пишете за новите продукти, които пробвате.
Иначе правя ноктите на дъщеря ми. Тя израстна периода със супер дългите нокти, цветовете и камъните и вече две години е само с квадратни нокти и база в нюд цветове. Качвам последния маникюр, базата е с лек блясък, бяхме забравили, че я имаме, и все едно ни е новичка😁.
Свалям с ел. пила от известно време, не ми е любимото нещо, но се справям. Свалям всички продукти, до чист нокът, защото правим ноктите веднъж месечно, много натоварена година и за двете ни, все не остава време. На дъщеря ми и допада свалянето с ел.пилата, определено го предпочита пред  кисненето с течност.

# 639
  • Mostly in my mind
Моят пореден опит с конфети се оказа по-сполучлив. Благодаря за съветите. Дано издържи. Blush Иначе самите конфети са като фолио и това мисля, че допринася за трудното им взимане и застопоряване. На другата ръка имам две в лилаво, които още ми избодат очите, ама така е, който не гледа какво слага.

Иначе си поръчах ето това от китайския сайт Тему, който препоръчахте. Идва със Спиди. Много готино. Дано се окаже хубаво.  https://share.temu.com/036bEUqvkZA

# 640
Какво значи не трябава да се пече повече от 30 сек и къде го разбра товя?!?! Тук печем топ м/у 60 сек и 120 сек. На мен ми звучи недопичане или печене в слаба лампа ...т.е пак недопичане. База се пече 40-60 дек., цвят зависи от пигментацията 60-120 сек и топ 60-120.
Мелина, много як маникюр и тюркоазът е разкошен Heart Eyes

Първият път го пекох 60 сек. в смесена лампа на sun 80W с 36 лампички, на пипане ми изглеждаше добре изпечен, но след няколко дни започва да се отчупва от свободния край(ще прикача снимка) и реших да потърся къде е проблема, но понеже вече бях чела, че мога да ползвам и китайски цветни лакове, попаднах на мисълта, че може и да е от топа, защото е доста течен и се разлива към кожичките, и си помислих, че нещо не е наред с него. Видях клипче на Елена Николова, от която бях поръчала базата и топа на коди и тя обясняваше, че топ покритието без лепкав слой не трябва да се пече повече от 30-40сек., защото губело своята пластичност, а иначе останалите продукти си ги пека по минути и нещо.

Имам около 8 лака на Дидиер, много съм доволна от тях!Ползвам топ на Коди, пека 60 сек,понякога повтарям, когато има декорации и усещам релеф и пак пека 60 сек.

Благодаря за отговора! Чудех се дали да поръчам, тъй като в момента има намаление, но сега със сигурно ще ги пробвам. Също така ще се радвам да споделиш кой топ лак ползваш.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 18:14 от eli_34

# 641
Ели, това отлепване не е от топ лака. Може да е от не добре подготвен нокът, ако не слагаш хубаво базата на свободния край и ако не я втриваш хубаво. Също може да се получи при много меки нокти, ако базата е твърда.

# 642
  • Бургас
Maminka2, Лолита, много хубави маникюри!
На мен ми пристигнаха накрайниците от Китай - един червен керамичен 5в1 и един безопасен за кожички. Днес ги пробвах и да ви споделя накратко, да не ви отегчавам:
5в1 - стори ми се, че много задира, едни дълбоки наблаздявания... изобщо не е равномерно свалянето. Не знам дали аз нещо не го използвам правилно или съм попаднала на кофти накрайник. Освен това е и по-къс от другите ми, т.е металната част, която влиза в пилата. Иначе без да засичам време, лака се сваля значително по-бързо.
Безопасния - нямам думи колко очарована съм от него. За 0 време идеално почистени кожички, даже и стърчащите маха като топчето ... Много, много съм доволна, благодаря за споделянето. Нямах идея, че съществува.
Ето и нагледно:

С твърдосплавния по средата свалях до сега и съм доволна. Та сега се чудя ако поръчам друг 5в1 дали да е по-фин/жълт или твърдосплавен вместо керамичен?

# 643
Аз също получих моите 5 в 1, само че са черни на цвят. Миналия ден свалях на един нокът. Посъщия начин сваля на черти червения, имам и син, но не го пробвах. По-къси са значително от другите ми. Предвид как са разположени зъбчетата им не мисля, че ако е твърдосплавен ще свля по-равномерно. Тази седмица ще сменям лака и ще пробвам синия. Ще ги пробвам и на по-силната ми пила, която уж е 50 000 оборота да видя дали ако е по-силно въртенето ще има някаква разлика.
Базата на PNB scotch hema free ми харесва за момента. Супер лесно се работи с нея, четката е малка, което ми допадна. Имам обаче две три отлепвания на свободния край, но мисля, че аз нещо не съм направила както трябва. Ще видя другия път как ще е. Топа на PNB protect glow ми е фаворит вече. Изобщо не е мръднал за 10 дни, не че е много време, но в сравнение с другите, които имам си има разлика.

# 644

Благодаря за отговора! Чудех се дали да поръчам, тъй като в момента има намаление, но сега със сигурно ще ги пробвам. Също така ще се радвам да споделиш кой топ лак ползваш.
[/quote]
Ползвам топ лак гланц без лепкав слой на Коди. Имам и топ лак на Дидиер, но още не съм го ползвала и пробвала, защото техните продукти са със срок след отварянето, не искам да му тече срока засега.От Дидиер най- ми харесва лака от серията Екзотик, ярък летен цвят. Иначе съм доволна и от китайски лакове Лиликут, Ур шугър, имам и два на Клареса и те ми харесват като плътност.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 19:09 от klavi100

Общи условия

Активация на акаунт