Градинарство - моето хоби 33

• 43 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
И сега съм горд собственик на над 200 най-различни прекрасни лалета - от около 30 сорта. .
Чакаме снимки на пролет.
Дай Боже всички да цъфнат напролет. Засега - снимка на опаковките. На таблета съм извадила някои по имената от пакетчето. Има и микс 16 безименни - изненада.
Скрит текст:

Така че, до пролетта ще им се радвам на снимка, а напролет и на живо  - ДАНО!

# 631
Тия сортовите лалета не ми харесват . Не че ви отчайвам , но свекърва ми има няколко вида у тях . Ми имаха някаква болест не цъфнаха както трябва бяха жълти и листата им кафенееха . Имайте го в предвид . Друга година бяха толкова красиви , но тази не можаха да покажат пълната си красота.

# 632
Не всички лалета се приспособяват, така че да цъфтят година след година, зная това. Ще спазя правилата за засаждане и отглеждане, особено за по-особените сортове. Първата ми задача е да цъфнат по веднъж колкото се може повече от насадените. Ще изваждам луковиците на по-нестандартните в началото на лятото, както е по правило. Мисля, че още тогава ще е ясно дали лалето е направило луковица за следващия сезон или ще трябва да го замествам с други. Но да стигнем до там. Сега просто трябва да им намеря най-добрите места, да им измисля как да ги комбинирам и да ги насадя. И после ще чакаме пролетта. :Flowers Tulip

# 633
Искам да си засадя в градината ароматни рози, без значение дали храст или катерливи, само да миришат на роза. Проблемът е, че не мога да намеря никъде. Някой да знае къде продават наистина ароматни рози. Четох за сорта Albertine, че бил най-ароматен.

# 634
Според мен е късно за рози . Естествено аз режа от моите и боцкам ако се хванат , хванат .

ПС: * Решила съм да ги отрежа сега есента .
        * Мислим да изорем райграса, че смеската не е хубава . Стана рядък и като цяло ужасен . Препоръчайте някоя хубава смеска ту за сянка защото ще е под огромен орех, ту за слънце, че след обяд пече . Дали няма да стане да го засеем сега или да изчакаме до пролетта ?

# 635
Аз съм влюбена в моя/та ‘Comte de Chambord’.
Не мога да се наситя на точно този аромат на роза:

Другата силно ароматна при мен е 'Compassion'.
С много красиви и големи цветове.

# 636
Моята тревна смеска е на Лактофол, Easy. Доволна съм

# 637
Моята тревна смеска е на Лактофол, Easy. Доволна съм
И моята е на Лактофол, не помня кой точно вид и към доволна , но всяко пролет хвърляме нови семена за подсяване. В противен случай се разрежда. Опитайте преди да изоравате напълно.
Тревата ми като цяло е хубава, но тази есен изгоря жестоко, спряхме поливната система в края на септември , а през октомври не капна и капка дръжд и резултатът сега е това Cry

Направо трагедия … Обрах сухото доколкото успах, наторих, полях изобилно, сега и малко дъжд поваля , та се надявам пролетта да се възстанови, когато хвърлим и новите семена..
от експеримента с теменужките от семена оцеляха само тези , които подарих на съседите

Това е резултатът от експеримента. Но съм тъпа и упорита , та си права нов Joy Тъй като прибрах мушкатите , откъснах чепки и сложих сега да се вкореняват. Идеята е пролетта да имам готови растения . Някой пробвал ли е ?

# 638
Аз си купувам "Швейцарска морава" на Лактофол заради маргаритките и съм доволна. Всъщност маргаритките пристигат в отделно пакетче, не са смесени с тревата, и ги сея отделно където ми е необходимо - по краищата, по бордюрите и др. Те след това сами се размножават много добре и ги местя когато ми потрябва някъде да запълня празни места. Но по въпроса за тревата - при мен има много ларви на майския бръмбар, които изяждат корените, създават празни петна  и винаги се налага да се досява тук и там.

# 639
Явно от смеска до смеска си има огромна разлика . Имаме райграс на две места - долу е толкова хубав , гъст и зелен , а горния - е рядък , жълт и самата трева не е като долната . Различни са. За това ще изорем и ще сеем хубава смеска . Задължително ще пръскаме за мравки .

# 640
Дриада, малко на гъсто са набоцкани мушкатите. По-добе следващия път всяко в мъничка саскийка. До пролетта ще са готови растения, и малко ще си пречат така.
Аз също ги размножавам така, но сега още чакам да прецъфтят последните. Дръж ги на хладно ако има как, иначе много се източват. И на светло разбира се. Вероятно като си ги засадила си поляла, сега не поливай доста време, сукулентни растения са.

# 641
Дриада, малко на гъсто са набоцкани мушкатите. По-добе следващия път всяко в мъничка саскийка. До пролетта ще са готови растения, и малко ще си пречат така.
Аз също ги размножавам така, но сега още чакам да прецъфтят последните. Дръж ги на хладно ако има как, иначе много се източват. И на светло разбира се. Вероятно като си ги засадила си поляла, сега не поливай доста време, сукулентни растения са.
Благодаря, съветите са ми много полезни  Simple Smile на студено и светло са и мислех, когато пуснат коренчета да ги пресаждам .. Само редниците от сакъзите ги сложих в отделни саксии…. При теб за колко време се вкореняват ?

# 642
И според мен са на гъсто . Засей ги в едно сандъче . Не рискувай докато все още има време.

# 643
Не знам за колко време се вкореняват, в някакъв момент дават признаци на живот - започва да расте листенце например. Тогава поливам мааалко по-често, колкото да не пресъхва почвата. И аз бих ги преместила още сега, после може да се счупят коренчетата, няма смисъл да ги стресираш още веднъж. Садя в саксийки, а не в сандъче, защото е възможно някое да не се прихване, няма смисъл да заема място..

# 644
Всяка саксийка заема много место за това е по добре в съндък или в по колеми кръгли по няколко 3 - 4 . Като не се хване се премахва .

Общи условия

Активация на акаунт