Градинарство - моето хоби 33

• 43 777
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Queen ,понеже си изброила все вечнозелени ти предлагам и Магнолия Грандифлора .Има поне 3 разновидности от нея ,които стават по 5-6 м. макс  и се продават в местните разсадници .

# 601
  • густо майна Филибето
И аз веднага се сетих за вечнозелена магнолия. Фотиния и джел растат по-скоро като храсти, аз лично джел дърво не съм виждала, а фотинии около 4м, прибрани храсти. Може и да ги подстригват, не знам.
Не предлагайте върба и пауловния, момичета, стават чудовища! Те са за големи дворове или луди като мене 😂

# 602
  • Пловдив
Любознателна,има дървета Илекс ,съседите имат .Как да се изкажа за цената ...
Blush Моят лимит е 200лв за дърво ,а гореспоменатото дърво  надскача тази сума няколко пъти .Съседското е по-високо от това .

Възхитена съм от твоята приятелка с Лалетата .Това е любимото ми цвете и се възхищавам на толкова упорити и трудолюбиви хора .Приказно е .
Тревите ти също са много хубави .Според мен ,не стават супер буйни ,защото не са огрявани по цял ден .Поръчах и 3 бр. Стипа да допълня моите .

# 603
Имам фотиния, оформена като дърво и вече е около 4 м. Със сигурност ще порасне още. И лавровото дърво е почти тълкова високо, но в сухи и студенти зими се случва да измръзне. На пролет отново покарва.
Ще се радвам ако споделиш снимка.
Защото фотиния дърво съм виждала само на присадка.
А "оформена като дърво" трябва да се почака да стане. Аз съм привързала най-ниско долу клоните на три растения и ще ги чакам да задебелеят стеблата и да се срастнат. Но няма да ги оставям да растат високи.
Посадих лиродендрони, но и на тях трябва време за да се разрасне короната, а и са листопадни. През зимата ще се открива гледка на комшиите.

# 604
  • густо майна Филибето
Любознателна,има дървета Илекс ,съседите имат .Как да се изкажа за цената ...
Blush Моят лимит е 200лв за дърво ,а гореспоменатото дърво  надскача тази сума няколко пъти .Съседското е по-високо от това .

Ами да, виждала съм, разбира се, но съм свикнала да го приемам като храст. Имаше цяла редица пред градинския център на Голямоконарско, Флора дизайн. Много са красиви като се отрупат с плодчета! Heart Eyes

# 605
Фотинията може да стане на дърво след 20г, джелът след повече, особено пък ако си го подстригваш като на снимката е едно голямо чакане. Върбите са голям проблем с боклука.

# 606
Аз гледам моята и съседска грандифлора, и се разочаровам. Листата отдолу са кафеникави, не очаквах това.

# 607
За този случай бих взела лавровишня, от едрите сортове. Бих потърсила из разсадниците по-голямо растение. По-скъпо е, но си спестяваш доста годинки чакане да порасне. Изключително бързо расте и е вечнозелена, подрязваш само колкото да се сгъсти, ако изобщо е необходимо.

# 608
  • Пловдив
Аз гледам моята и съседска грандифлора, и се разочаровам. Листата отдолу са кафеникави, не очаквах това.
Да , такива са ,макар че някои разновидности са с по-незабелижимо кафяво .
  Със сигурност ,Лавровишната ще се порасне най-бързо .Малко трудно , обаче ,  се намират  онези по-високите видове с по-заострените листа ,различни от Новита ,Етна и Ротундифолиа  .
От широколистните опадливи  много любим ми е колоновидния Габър (carpinus betulus fastigiata )
  Много съм щастлива ,че след като от почти всички разсадници  , обявили като наличен Таксодиум (блатен кипарис) ,ми отговориха че го нямат ,все пак извадих късмет с наличност  и чакам доставка .Може би е единственото иглолистно ,листопадно , чиито иглички стават с меден цвят наесен .И на всичкото отгоре е бързо растящо .

# 609
...   Със сигурност ,Лавровишната ще се порасне най-бързо .Малко трудно , обаче ,  се намират  онези по-високите видове с по-заострените листа ,различни от Новита ,Етна и Ротундифолиа  ...
Кои са по-високите видове лавровишна? В онлайн магазините ми излизат Новита, Етна или не уточняват вида.

# 610
  • Пловдив
В Англия съм виждала по-високи от тези с по-тесните листа ,тип Caucasica . Обаче ,проверявайки в Гугъл се оказа ,че Новита и Ротундифолиа стават по-високи .Дават ги 6-8 м , значи са идеални за целта .Уж , Новита е по-усъвършенствана версия на Ротундифолиа ,която не боледува от сачмянка ,но ето че моите растения бяха болни.

# 611
  • В страната на бурите
Момичета, писах в друга тема, но и тук моля за съвет. Взех акумулаторна ножица Parkside онзиден от Lidl. Дали сте ползвали такава и какво е впечатлението ви, че още и се чудя. И се чудя откъде да купя батерия и зарядно (понеже е без такива)? Трябват ми спешно и предпочитам да не онлайн. Има ли универсални или трябва да са само Parkside?

# 612
  • София
Момичета, писах в друга тема, но и тук моля за съвет. Взех акумулаторна ножица Parkside онзиден от Lidl. Дали сте ползвали такава и какво е впечатлението ви, че още и се чудя. И се чудя откъде да купя батерия и зарядно (понеже е без такива)? Трябват ми спешно и предпочитам да не онлайн. Има ли универсални или трябва да са само Parkside?

Точно ножица нямам, но имам други техни акумулаторни  машинки и нямам оплаквания. На кашона на машината има снимка и модел на батерията и на зарядното. Последните 2-3 седмици в Лидл и в Кауфланд имаше промоции на двата основни модела батерии, затова Ви препоръчвам да извадите от сайта на Лидл ( това съм го пробвала и работи) телефона за обслужване на клиенти и да ги питате къде има още наличности на съответната батерия и зарядно. Учтиви са, аз така си намирам неща, на които съм пропуснала промоциите. В Кауфланд не съм пробвала да търся по този начин, но не пречи да опитате, ако в Лидл не намерите това, което търсите.

# 613
 Много съм щастлива ,че след като от почти всички разсадници  , обявили като наличен Таксодиум (блатен кипарис) ,ми отговориха че го нямат ,все пак извадих късмет с наличност  и чакам доставка .Може би е единственото иглолистно ,листопадно , чиито иглички стават с меден цвят наесен .И на всичкото отгоре е бързо растящо .
Ще може ли да го снимаш като дойде , не съм виждала такъв?

# 614
  • София
Замислям покупка на Пъстролистна върба за следващата пролет.Интересува ме каква коренова система прави?Близко до пътека от плочки мисля да я посадя.Да не вземе да ги надигне...

Общи условия

Активация на акаунт