Избор на столче за кола - 5

• 42 788
  • 556
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Някой ползвал ли е тези възглавнички:

https://www.roshko.bg/besafe-vazglavnitsa-priyatel-za-patuvane-sleepy
https://www.roshko.bg/besafe-sleeping-help-cushion-pomoshtna-vazglavnitsa-za-san

Интересуваме дали са подходящи за Beyond столчето за бебе под 1 година. Понякога и увисва главата, като заспи. И се чудя какво мога да направя.

Ако сте регулирали правилно изофикс базата на Beyond и го поставяте в най - легнало положение главата не би следвало да увисва. 
Регулирането на подглавника и комфортните възглавнички също могат да окажат влияние.
Комфортните възглавнички са предвидени за ползване до 2 год.

Според мен, тези възглавници не са подходящи за деца под четири години според мен.

# 541
Момичета след Cloud G взехме Sirona за базата на Сайбекс. Бебка е на току що навършени 4 месеца, около 8 кг, 67см и от 2 седмици плачеше в кошчето изобщо не искаше да стои в него от което ни стана ясно, че й е дискомфортно. В момента в който я сложихме в Сироната, веднага заспа. Притеснява ме обаче че дори условно легналата му  позиция е буквално седяща и не е ли твърде рано да стои в него?

# 542
Здравейте! За бебе около 70см ми беше препоръчано да се смени бебешкото столче с по-голямо. Разглеждах столчетата на Britax Römer 76-150см, но тъй като се монтират в посока на движението до колкото разбирам това за момента не е добра идея. Какво бихме могли да направим в този случай ако бебето е прекалено голямо за едно столче и малко за други?

# 543
Здравейте, може ли мнение за този стол:
https://rayatoys.com/stol-za-kola-joie-i-spin-safetm-coal-40-105-sm

# 544
  • Варна
Здравейте! За бебе около 70см ми беше препоръчано да се смени бебешкото столче с по-голямо. Разглеждах столчетата на Britax Römer 76-150см, но тъй като се монтират в посока на движението до колкото разбирам това за момента не е добра идея. Какво бихме могли да направим в този случай ако бебето е прекалено голямо за едно столче и малко за други?

Няма такъв вариант в който детето ви да е малко за един тип столче и голямо за друг. Категориите се застъпват и не съществува възможност да не сте подходящи за столче за кола.
Това което трябва да направите е да изберете подходящ за детето ви стол за кола.
Бритакс имат варианти които се монтират в двете посоки, както и такъв който е само обратно на движението.

Консултирайте се със специалисти, а не по форумите, че не е ясно на кого ще попаднете Grinning

# 545

Няма такъв вариант в който детето ви да е малко за един тип столче и голямо за друг. Категориите се застъпват и не съществува възможност да не сте подходящи за столче за кола.
Това което трябва да направите е да изберете подходящ за детето ви стол за кола.
Бритакс имат варианти които се монтират в двете посоки, както и такъв който е само обратно на движението.

Консултирайте се със специалисти, а не по форумите, че не е ясно на кого ще попаднете Grinning

Благодаря за отговора!

Бихте ли дали съвет как се избира подходящото столче в такъв момент?

# 546

Благодаря за отговора!

Аз също съм в ситуация на много варианти и нямам идея какво точно да избера, затова ще се консултирам в Сгушени или Деца на борда. Има много променливи - автомобила, детето, базата, стола. Трябва си професионалист.

# 547
  • Варна

Благодаря за отговора!

1. трябва да решите до каква възраст искате столчето з акола да се използва обратно на движението, като вземете предвид, че ползването обратно на движението е 5 пъти по - безопасно. Има столчета, които са само обратно на движението до максимум 7 год., както и такива, които могат да бъдат в двете посоки, като обратно се използват максимум до 6 год.

2. трябва да прецените наклона на автомобилната седалка и мястото което столчето за кола ще заема в автомобила. Тези които са обратно на движението обичайно заемат малко повече място (особено ако осигуряват мн. място за краката), а тези които се ползват в двете посоки също докато са обратно (хубаво е да се тества на място)

3. трябва да съобразите бюджета

4. да си изберете модел и цвят

следващата стъпка е покупка.

# 548
РОШ_ някаква идея кога ще се появят BeSafe Beyond2 кош/седалка за продажба? В магазина във Варна преди месец-два казаха края на ноември/началото на декември, но още ги няма на сайта.

# 549
  • Варна
РОШ_ някаква идея кога ще се появят BeSafe Beyond2 кош/седалка за продажба? В магазина във Варна преди месец-два казаха края на ноември/началото на декември, но още ги няма на сайта.

Вече имаме в наличност няколко броя, но за съжаление поради стачка на пристанището в Нидерландия, очакваната доставка на по - голямата част на продуктите се очаква в края на януари.

Не сме ги качили на сайта, тъй като количеството което сме получили е мн. малко и ще се получи така, че трябва да ги качим и да ги спрем Simple Smile

# 550
Разбирам. А има ли някакви функционални подобрения/допълнения спрямо първия Beyond или е най-вече естетични промени (два нови цвята и долната част, която вече няма отличителната бяла лента)?

# 551
  • Варна
Разбирам. А има ли някакви функционални подобрения/допълнения спрямо първия Beyond или е най-вече естетични промени (два нови цвята и долната част, която вече няма отличителната бяла лента)?

Beyond2 360 се отличава технически само по включената допълнителна лумбална опора.
Останалите разлики са козметични, като цветове и текстили.

# 552
Здравейте! Предстои ни закупуване на ново столче, защото това вече е видимо малко и също сменяме автомобила. Спряхме се на izi flex fix 2 i-size besafe, тъй като дамата е вече на 5 и половина, 112см и 21кг,а возенето обратно на движението не е опция.Автомобила е volvo xc60, има ли вариант къде да отидем да тестваме дали ще пасне добре на седалката? Основно ме притеснява дали няма да клюмва главата на детето при спане.

# 553
vlasi това с клюмването на главата при нас рязко приключи в момента на преминаването към това столче от обратно на движението столчето. Дъщеря ни беше горе-долу толкова висока също.

# 554
Моля за препоръки за столче по посока на движението за младеж на 4г,който вече е 106см. Сега се вози в Sibex Sirona, въртящ се на 360 градуса. В момента сме с мини ван, но чакаме до два - три месеца да си получим новата кола, която ще е доста голям SUV.

Общи условия

Активация на акаунт