Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 131
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Дъщеря ми е в 7-мо. Никакви разказвателни не учат на английски, само привидно е. Уроците не се преподават на английски и не ги изпитват на езика. Чат пат някое домашно е на английски и дотам.

# 481
  • София
Тонка, благодаря. Меко казано странен подход. Как биха могли да напишат домашно по физика или география на английски, ако никой не им е предал термините на езика. Е, естествено Google translate или CHATGPT е отговорът, но това какъв смисъл има и защо в сайта на училището твърдят, че се преподават предмети на английски?

# 482
И моя съседка, чиято дъщеря е в 7 СУ, също каза, че предварително е мислела, че предмети на английски означава - влиза учителят и преподава урокът, изпитва и т.н. говорейки на английски. Изобщо не се оказало така - всичко си тече на български, просто са им давали термините на английски и са им казвали да си ги научат.

# 483
  • София
... но това какъв смисъл има и защо в сайта на училището твърдят, че се преподават предмети на английски?
annie13, това е огромното ми разочарование. Именно заради езика записах там дъщеря ми, въпреки че беше с отлична подготовка. 7-мо СУ не е за деца, които тепърва ще учат английски, защото ще им е ужасно трудно. За затвърждаване и надграждане на знания бива, но пак не е сигурно.

Изобщо не се оказало така - всичко си тече на български, просто са им давали термините на английски и са им казвали да си ги научат.
Точно по този начин се развива действието.

Който иска да научи английски, да не ходи в 7-мо. За тези, които си го знаят, като дъщеря ми, която години наред ходеше на езикова школа с огромно желание, и полагаше усилия, е окей.

Всичко идва от това, че няма качествени преподаватели. Някои отиват да отбият номера и да си получат заплатата.

# 484
  • София
Не виждам голяма разлика между 8ми и 9ти клас. Даже в 8ми клас имаше повече домашни, защото всеки ден имаха големи домашни по английски.

# 485
Pureandsimple, в 1-во изучават ли се някои предмети на чуждия език?
В 9-ти клас не.
В повечето езикови гимназии през първия срок се изучава материалът по петте разказвателни за 8-ми клас, а през втория срок и от 9-ти клас по пригодени за този тип училища учебници.
Наблюдавам, че не знаят, не разбират и нямат време да научат материала на български.
За мен е малко вероятно да им се наложи да обсъждат Кримската война, екзогенните процеси или многообразието на двусемеделните на английски скоро, а и така тази година е истинско изпитание.
От друга страна новите езикови програми са така развити, че покрай граматиката представят терминология, която е по-широко употребявана. През годините от 5ти до 8ми клас са учили за расите, континентите, океаните, бозайниците с всичките им козини, нокти, гущерите, за мимикрия и симбиоза, за екология, за балончетата в газираната вода.
Не съм поглеждала учебиците за 9ти клас, но това би трябвало да продължава.
В момента са на урок от областта на химията, а им предстои урок за Кралица Елизабет I-ва,"Абстрактно изкуство", "Материален свят", после "Пари и финанси" и т.н. според плана в Школо, т.е. нещичко ще понаучат.
В което и училище да попадне детето, трябва да си учи думите и граматиката. Не може всичко да се научи в училище в гимназията, работи се вкъщи.
От една страна учи думи по английски, от друга по испански, на трето място бута български и философия, които са си нейното, после е борбата с математката и любовта към биологията, химията и географията угасна от толкова препускане по страниците на 50 учебника. Тъжно ми е, че така се получава, но е факт.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 16:01 от Pureandsimple

# 486
Синът ми е в 7мо, обучението по английски е много силно в 8ми клас, поне в нашата паралелка така беше. Сега в 9ти е по-различно, но са и значително по-малко часовете. Иначе, да, поо разказвателните предмети е повече терминология на английски. Но пък съм много доволна от преподавателите по предметите, доста ги държат изкъсо...особено по БЕЛ. Има и млади, които по интересен начин им представят материала и има интерес.

# 487
Здравейте, от прочетеното до тук и от изказаните впечатления разбрах ,че нивото на испанския в 31СУЧЕМ  не е добро. И тук сега идва въпросът, сега на къде? Моля за помощ. Разбира се , че резултатите ще са определящи ,но докато излязат ще трябва да имаме съставен план. Както казвам на приятелки план "А" " В" и "С"/дано до него не се стига/ Та като изключим Първа испанска .....???

# 488
  • София
Та като изключим Първа испанска .....???

Проучете за мнения 22-ро и 127-мо. Като локация са много удобни, като материална база са ОК - остава да проучите нивото на изучаване на езика.

# 489
Писала съм за 1-во, също го препоръчвам с испански език.Няма предмети на езика, но има добри учители и се учи на ниво.

# 490
От доста време ги проучвам и се чудя на кое да се спра .То е ясно,  че всичко зависи от резултатите, но трябва да сме подготвени

# 491
  • София
От доста време ги проучвам и се чудя на кое да се спра .То е ясно,  че всичко зависи от резултатите, но трябва да сме подготвени

Ами то не е точно до избор, а до резултати на НВО. В 22-ро се влиза с много по-висок бал, отколкото в 127-мо. Масово се пише, като втора опция след испанската и това много му вдига бала. Какво е нивото на преподаване в гимназията нямам представа - аз специално бях много, много недоволна от директорката и учителите в прогимназиалния етап, но това няма общо с горните класове. Почти всяка година печели приза за най-желано училище в София след 7-ми клас. Тук в темата обаче не съм срещала мнения на родители за нивото на преподаване на испански там.

# 492
  • София
За испански наблюденията ми сред познати след 164 са 22 и 30СУ.

# 493
  • В царството на игрите:)
То класирането ще ви спре Simple Smile От вас само подредбата Simple Smile
Шегувам се Simple Smile

# 494
То класирането ще ви спре Simple Smile От вас само подредбата Simple Smile
Шегувам се Simple Smile
Е точно де , ама въпросът е как да ги подреждаме. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт