СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 816
  • 934
  •   1
Отговори
# 870
Направих си труда да разгледам как се е движил бала на топ 3то и 4то училище  през последните две-три години.
Едната година едното, на следващата другото е с по-нисък бал.

# 871
Да ви върна на темата за класирането. Мислите ли (и защо), че може да има драстична разлика между миналогодишните и тазгодишните минимални балове (с повече от 10 т., че и над 5 - не е малко, мисля)? Случвало ли се е? Изобщо може ли да се предвиди?
Може да има според мен, зависи от желанията на децата. Помня, че миналата година рязко се срина бала на гимназиите и паралелките с руски език…

# 872
  • Sofia
Да, точно при руския може да има размествания, обаче на някои места, където е втори език , не е имало. На други пък е падал балът за тези паралелки. Има училища, в които при второ класиране в някои паралелки балът пада дори с 10 т, в други почти не мърда. В крайна сметка прогнози наистина не може да се правят. Но не пречи да пресмятаме и обсъждаме. Simple Smile

# 873
  • Пловдив
При паралелка с квоти, ако не се заемат местата за младежи, прехвърлят ли се за девойки и кога? Благодаря

# 874
Да ви върна на темата за класирането. Мислите ли (и защо), че може да има драстична разлика между миналогодишните и тазгодишните минимални балове (с повече от 10 т., че и над 5 - не е малко, мисля)? Случвало ли се е? Изобщо може ли да се предвиди?

Има такова драстично вдигане на бала в испанската 22/21 за някои паралелки.
Не може да се предвиди какви ще са желанията на този набор. Може т.г. да е при френската.

# 875
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Като заговорихте за баловете ... попресметнах и започна да ме хваща страх ..., а бях убедена, че ще влезе в паралелката, която иска ... +4 точки има от последното класирано дете миналата година ... Ноооо ... 20/21 едни точки; 21/22 +15 точки на последното дете от предната година; 22/23 +13 точки на последното дете от предната година... Дано поне да влезе в училището като цяло, защото е с +18 точки от последното дете на 1-во класиране в една от паралелките... Та ... реших - до 12-ти не гледам и не смятам, и не прогнозирам нищо вече ... То е свирено и без това, сега само чакам да го видя написано Simple Smile Дано да си е с късмет щерката пък каквото стане Simple Smile

# 876
  • Sofia
Нали не гледате първо класиране? Че с такова впечатление останах...

"Дано поне да влезе в училището като цяло, защото е с +18 точки от последното дете на 1-во класиране в една от паралелките..."

# 877
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Нали не гледате първо класиране? Че с такова впечатление останах...

"Дано поне да влезе в училището като цяло, защото е с +18 точки от последното дете на 1-во класиране в една от паралелките..."
Първо класиране гледам ...
Сега като погледнах и 2-ро класиране са се движили така: 20/21 едни точки; 21/22 + 13,25; 22/23 +15,5 ... Тук вече щерката е с +11 точки от последното дете прието в желаната паралелка на 2-ро класиране миналата година ... Та, наистина си е - каквото се покаже на 12-ти ... Няма как да се знаят нагласите на децата ...

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 15:02 от Почти безобидн@

# 878
  • София
Искрено се надявам да падне бала за паралелките с руски - моето дете има 23т по-малко от миналогодишното 2-ро класиране за желаната паралелка

# 879
https://varnanovini.bg/2023/07/09/roditeli-protestirat-sreshtu-r … CJ327urn1uiANtgWo

Копирам и тук, касае се за поредно безумие в МГ-Варна - децата от 8 до 11 клас да са 4 поредни години само втора смяна, удобно новината е съобщена на 5 юли, а излиза в пространството днес. Има организирана жалба и подписка, който може нека утре след    18:30 да подкрепи в двора на училището, предвиден е протест за 17.07. Направо съм бясна! Знаех си, че трябваше да настоявам за другото желано училище, но синът ми тропна с крак и каза МГ, сега вече не можем да променим желанията… не мога да си представя 4 години да е все тази ужасна втора смяна.

# 880
  • София
Може би така разбират указанието за преминаване към едносменен режим. Joy Извинявай, знам, че не ти е смешно, просто не се сдържах. Страшна дивотия е това, пишете жалби на поразия!

# 881
  • ВАРНА
За МГ Варна  - спокойно, няма да се получи. Натискът на родителите да не се случи този едносменен режим е голям. Не мисля, че и ръководството на гимназията и учителите са супер щастливи от това решение. Освен това засега се говори само за учебната 2023/2024.

# 882
Дано си права, прасунчо!

# 883
Здравейте, тъп въпрос, но искам да съм подготвена. Ако не запишем паралелката от първо класиране как подавам за второ класиране?
Отивам на "второ класиране", там са заредени желанията от първото, защото не могат да се променят.Подавам ги и ми дава нов входящ номер за второ класиране. Така ли е или нещо друго трябва да направя? Благодаря.

# 884
Подавате в училището, в което е прието детето, декларация, че ще участва във второ класиране. Ако не се направи нищо, отпада от следващото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт