Outlander- Тема 4

• 11 898
  • 162
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета, и аз се зарибих по сериала. Някой знае ли кога качват новата серия в Hbo.max? Гледам, че серия 7 е излязла в петък, но в HBO-то я няма още.

# 136
  • София
Всяка събота пускат по един епизод.

Иначе гледах епизод 6 и за първи път този сезон ми беше скучно, даже досадно. С тези раждания, ритуали и щуротии. Твърде женско ми дойде. Сори ама...

# 137
  • София
Еп. 6 беше пълна скука, така си е. 7 малко по-бива, но очакванията ми за 8 са високи Simple Smile

# 138
  • Countryside
От книгите съм чела само първата и не бях впечатлена, не знам какво толкова възхваляват авторката.
....
Добре е, че безсмислиците на Диана са поограничени.
Ако сте чела книгиге на български е разбираемо, преводът е потрес. Четох ги в оригинал и не само, че няма безмислици, а има и страшно много интересни допълнителни герои и истории.

# 139
  • София
На български, превода беше зле - факт.
А под безсмислици имам предвид тъпотиите, основно във Франция, но не само. Това с маймунката беше адски тъпо и безсмислено например, цялата история на Лизи също ми е тъпа, а начина по който е заченат Уилям да не говорим. Как Роджър остави Бриана сама на улицата по нощите в 18 век, точно след като се ..., малоумно ми идва. За индианците и специално онова отче, дето предпочете да изгори на клада вместо да кръсти детето си... Даже не знам кое е по-малоумно - ината на отчето или ината на индианците. Ако се напъна още ще се сетя, но има прекрасни моменти, заради които си заслужава сериала. Книгите не бих ги доближила.

Обсесията по бордеи да добавя, но и БОМБ не е пропуснал тази част Joy

# 140
  • Be realistic - plan for a miracle.
На български книгите са ПОТРЕСАВАЩИ Grinning
Който ги е започнал ги е оставил. Изгубено е цялото богатство и красота на езика, а Габалдън пише у-ни-кал-но и просто е престъпление това, че не са успели да предадат таланта ѝ в пълнота.
Препоръчвам на всички, които знаят добре английски да ги прочетат в оригинал - потъваш в един свят, където почти медитативно-упоително те въвличат в историята с изключително завладяващ наратив, език, изказ.

# 141
  • Countryside
Явно сме различни хората, и на мен не ми допадат някои сюжети, но разбирам донякъде защо са написани, очертават времето и порядките, това че сега ни се струват смешни или странни, не значи че не са били ок за времето си. За отчето специално, препратка към "Птиците умирт сами". Роджър остави Бриана сама, защото е раждан и отглеждан в 20в и някак си не му дойде на акъла,  какво може да й се случи. Историята на Лизи в книгата е доста добре развита, с доста подробности за баща й, който после се залюби с една германка и беше забавно да се чете. Зачатието на Уилям защо да е странно, защото е заченат от раз ли? Не е невъзможно. Лично аз, също бих предпочела първият да ми е красивият коняр, а не 60/70г дядко. За мен, във всяка история има по нещо интересно и развива и обогатява образите, защото освен Клер и Джейми има други герои, други съдби, които те докосват и може би променят.

Диана е уникален разказвач, увлича те, не можеш да оставиш книгата. Даже има награди за книгите си, една от които силно ме впечатли: за най-интересно начало на книга(първо изречение).

# 142
В 8 еп.
Скрит текст:
В този епизод проверяват целомъдрието на Елън и то искаха с такива приспособления при вида на които, братята й щяха да припаднат! Брайън, след като разбира на какви процедури ще я подложат, решава да я спаси, а Джулия решава да помогне на Елън да излъжат докторите като прави специална смес. Когато стигат до кръстопътя, който води до замъка на Грант, където е Хенри, тя избира да продължи с Брайън, заради клетвата която е дала на майка му,въпреки неговото несъгласие, към Маккензи. Докато преминава през коридорите на замъка Маккензи, Хенри, който придружава Малкълм, я вижда, но решава, че халюцинира и моли Нед да му помогне да избяга.
Следват няколко теста и след края на последната процедура о, чудо! Елън се оказва девствена! За което тя е благодарна на Джулия за цял живот!
При тръгването си от замъка Джулия вижда Хенри, който не може да повярва на очите си, и успява да му каже, че е родила син-Уилям, но за съжаление трябва отново да се разделят, защото Арч Бъг идва, и Брайън я отвежда.
Общо взето „спокоен“ епизод , но пък познавателен относно това на какви унижаващи процедури са били подлагани жените по онова време, за да докажат невиността си. А и Малкълм тук се проявява като загрижен и противопоставящ се на униженията, през които трябва да премине Елън, годеник.

# 143
  • София
Добре е еп.8. Някакво развитие най-после. То не остана всъщност, сезона е 10 епизода, нали?

# 144
Добре е еп.8. Някакво развитие най-после. То не остана всъщност, сезона е 10 епизода, нали?
Да, 10 епизода са, като последния епизод ще е две седмици след девети епизод, а не след седмица както досега ги излъчваха.
Интересни статии относно 8 еп. и сериала в цялост:
https://decider.com/2025/09/19/outlander-blood-of-my-blood-seaso … runner-interview/

https://ew.com/outlander-blood-of-my-blood-showrunner-julia-henr … tm_source=twitter

https://collider.com/outlander-blood-of-my-blood-episode-8-showr … atthew-b-roberts/

https://www.thewrap.com/outlander-blood-of-my-blood-episode-8-ma … oberts-interview/

https://nerdsthatgeek.com/interviews/an-interview-with-matthew-b … blood-of-my-blood

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 12:29 от genevieve

# 145
  • Countryside
Интересен 8ми епизод, аз се движа с един епизод назад, гледам в НВО max, чакам събота, за да го гледам, крайно време беше Джулия и Хенри да се намерят. Но Джулия как има интерес към билки, много се смях  на частта с лорд Ловат и как не можа и Джулия как невинно му пърха с очи Joy и много се радвам, че освен Брайън намери приятел и в лицето на майка му.

# 146
еп. 9
Скрит текст:
В този епизод всички кланове се събират на годишното ловно събитие, организирано от граф Мар в замъка Бремар.
Джулия и Брайън убеждават баща му да присъстват тя и детето му.
Елън се запознава с чичото на Малкълм, който я предупреждава, че ако разбие сърцето на  племеника му ще изтръгне нейното.
На празненството Хенри се среща с Джулия и сина си, но са прекъснати от Ловат, който я представя като своята жена.
Елън и Брайън успяват да се доближат един до друг, докато гледат канадска борба, и се докосват с пръсти. Тя му казва, че трябва да бъдат внимателни, защото ги грози опасност, а той й отвръща, че я обича и се уговарят да се видят по-късно.
Дъгал в това време казва на брат си за връзката им и Елън, за да спаси Брайън, сключва сделка с Колъм. Когато отива на уговореното място го нагрубява и му казва, че всичко между тях е приключило и че никога не го е обичала.
По време на лова неизвестни се опитват да убият Брайън, но Мъртаг го спасява, като му казва: „ако някой те убие, това ще съм аз“.
Джулия отново се вижда с Хенри като му иска прошка, но той й казва, че няма за какво да й прощава и пак биват прекъснати.
А Малкълм с нетърпение чака сватбата с Елън.
Определено по-раздвижен епизод от предишните, с повече събития и емоции.
Много мъчно ми стана за Брайън в тази серия за всичко, което му се случи.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 13:00 от genevieve

# 147
  • София
И на мен. Изобщо не разбирам как ще успеят да завършат всичко в последния епизод. Ако решат да оставят развитието за следващия сезон, ще се гръмна.

# 148
  • Countryside
Трейлър на епизод 10: https://youtu.be/AIDMv78n2MM?feature=shared
Аз мисля, че ще приключат с бягството на Елън и Брайън, но някак драматично, че да хледаме новия сезон. Може би Джулия и Хенри ще се съберат, но ще трябва и те да се крият от лорд Ловат или пък поне ще загатнат за събирането им. Не знам, но все се надявам на някъкъв по-завършен завършек на сезона...

# 149
Предполагам, ще гледаме "булката беглец".
Финалът, доколкото разбрах от разни интервюта, ще е леко напрегнат, а втори сезон ще е с интересни обрати.

Общи условия

Активация на акаунт