Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 39 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏 да не е тази "хистаминова непоносимост" при теб? Така като чета най-много ти действат ферментирали/пробиотични продукти (сирене, особено по БДС, е такова)...

# 256
Извинявай, слънце, луна и т.н., давам идея, изобщо не си длъжна да я приложиш.

# 257
Със сигурност имам хистаминова непоносимост.
Аз като цяло съм изключително реактивна без да съм алергична.
Домати, пъпеши, дини, чушки също са ми давали реакция. За пакетирани сосове, майонези, пушени истории ясно че ми действат.
Имам и жестока слънчева алергия.
С козметики ми е трудно, с миризми и аромати, и прочие.

# 258
А какво означава "реактивна без алергична", че реакцията е само отделяне на секрети (хрема, кашлица), но без обриви, задух и прочие? Или е нещо, свързано с типа изследвания?

# 259
Реакцията ми е различна, от различни групи дразнители. Най-често дермографизъм на кожата, буквално секунди след като изям нещо.
Ама не винаги пъпеш, домат, зелена салата и други ми действат така. Имам и безпроблемна консумация.
Млечните ми докарват запушване на носа и пристъпна кашлица.
С козметиката е много различно от сърбеж до обриви но също и пламване на лицето, червенина с усещането за изгаряне, ако пробвам нов крем и проявя упорство да игнорирам пламването на лицето се появява и главоболие.
Бе, все екстри!

# 260
За изследвания предполагам не си проучвала и правила толкова, тъй като не е като при мен да има основен проблем, за който се търси причина? Или си правила?

# 261
Правила съм някакви много отдавна. Не мога да дам достоверно инфо.
Аз като цяло се сдобих с доста екстри след пубертета.
Имах период на кратка анорексия, но дълга десетгодишна булемия. Предполагам доста ми се е изтощил организма. Едно по едно започнаха да изкачат нещата
В детството си съм живяла в много южен район но не съм имала слънчева алергия. Другите също се натрупаха постепенно.

Но пък при дъщеря ми е друга историята. Пак през пубертета се усетихме, че нещо се случва.
При нея глутенова и лактоза непоносимост.
Вече няколко пъти тук в темата писах, че тя си прави обстойни тестове и несе потвърждава с резултатите. Но си знае и внимава с храната.

# 262
Много полезна дискусия, благодаря ви за споделянията! Май и аз съм в тази група - нищо не се доказа с изследвания, разбрах го по трудния начин... днес вечерята ми е сок от алое...

# 263
Е, при мен всичко започна на цели 28 години! И в допълнение съвпадна със спиране на тестените изделия, тогава съвсем не с идеята за глутена, но реално съм намалила и него. Ръж, овес обаче - консумирах. За мен е чисто съвпадение, че точно тогава започна чревния проблем. Отначало беше само подуване, което дълго време бърках със запек.
ПС: Ако не беше хормоналния проблем (аменорея, нарушения на овулацията) и аз щях просто да си карам както се чувствам най-добре. Но репродуктивния проблем ми е по-важен от това как се чувствам...

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 21:28 от Lili325

# 264
Да, свързани са нещата!

# 265
Но не може да се докаже...

# 266
Мамчета, малко може да ви се стори смешно и странно питането ми..
При приемане в болницата за операция в областта на лицето,преди операцията под нощницата с бельо ли сте?
Всъщност как изобщо трябва да съм облечена? 😕
Да дам отчет за облеклото, само да си нося нощница или нещо друго, да спя с него. Иначе преди операция дават всичко необходимо, имат си стая за предоперативна подготовка, до която отиваш както си искаш.
След няколко дни ще кажа и за бельото. 😅

# 267
Стискаме палци, всичко ще бъде наред🍀

# 268
Здравейте, взеха ми секрет и ми изписаха следното изследване
https://www.genica.bg/test/femoflor-plus
Трябва да го занеса утре в лабораторията, а забравих да попитам, че приемам разни хапчета, дали биха имали отражение.
Някой ако случайно има информация: пия черен кимион, матрика, уримил, магнерич, био култ пробиотик ( не много редовно).
Много благодаря.

# 269
  • пустинята Гоби
Не мисля, че има значение какви добавки приемаш.

Общи условия

Активация на акаунт