Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 747
  • 744
  •   2
Отговори
# 705
Цитат
author=candy corn link=topic=1570898.msg46916941#msg46916941 date=1694242027]
Здравейте. Булимичка съм и имам запек - тази сутрин видях кръв в изпражнението и след това парене и лека болка.
Не се шашкай прекалено. Звучи като хемороид, особено ако кръвта е била ярка, алена, а не тъмна. Такава ли беше?
Мини си през препоръчаните вече лекари разбира се.
За запека-ако след повръщане остава много малко или никаква храна в храносмилателния тракт е нормално да имаш проблеми с перисталтиката. Има супер безболезнено, че и полезно решение. Каза ми го гастроентеролог,след като 1 месец не можах да отида до тоалетна и бях пробвала всички лаксативи от аптеката, включително рициново масло и Нищо. Сутрин на гладно пиеш 1 до 2 супени лъжици студено пресован зехтин и така няколко сутрини. После както се казва "бързо, леко и меко". Само не знам дали ще преглътнеш малкото калории, които има. Иначе И при хемороиди е идеално решение

# 706
Здравейте, Към какъв специалист трябва да се обърна не знам,  защото ми се появи това кокалче на единият ми крак и леко големият ми пръст се накланя към другите.
Не нося неудобни обувки и токчета. Има болка която е периодична от 1 м насам. С другият ми крак нямам проблем.
На какво може да се дължи това? на 35 съм нищо не съм променяла освен работното ми ми място, преди бях в офис (12г) , но сега съм в производство (1г) и съм на крак 17 часа общо, с домашната ми работа след работа.
Цяло лято бях със сандали удобни, равни  и достатъчно широки откъм пръстите.

# 707
  • пустинята Гоби
И много равните обувки са проблем, както и тесните. На ортопед трябва да отидете.

# 708
aya, мъжа ми работи от в къщи над 10 години. Нито е прав, нито обувки обува. Единствено като ходи на фитнес вечер за по 2 часа. Така му се изметна кокалчето, че големия пръст е почти върху съседния. Боли го като ходим по почивки и вървим повечко. Операция трябвало, но пак избивало му каза доктор. Ген било. Другия му крак няма проблем. Но тя свекърва ми е с подобно нещо, явно от нея е наследил.

# 709
Vici75 благодаря, за споделената информация с мъжа ви.
Ужас, дано да не се налага операция Sad, много ме е страх. Родителите ми нямат такъв проблем, и все си мислих че е от работата и постоянното ми движение напред-назад.

# 710
  • пустинята Гоби
И при мен е само на единия крак, появи ми се буквално за ден. Вече много старателно подбирам обувките си, много държа на удобството, избягвам тесните и такива с много ниска подметка. За последните ортопед ми е казвал, че са много вредни. Моето кокалче няма развитие в негативна посока, рядко ме боли и не расте. Баба ми беше с голям подобен проблем, палеца ѝ беше супер заметнат. И моите родители нямат подобен проблем, но баба от която съм наследила широкия крак имаше. Моята работа е на бюро, няма връзка с кокалчето. В обувките е всичко и явно гена. Имам две сестри, те нямат подобен проблем, въпреки че пак са с леко широки стъпала.

# 711
Здравейте, имах направление от ЛЛ за специалист УНГ, посетих го два пъти, но резултат няма. Нищо не ми е изписал като лекарство, проми ми ухото, но мен продължава да ме боли и чувството е все едно нищо не ми е правено. Трети преглед не ми се полага, както и ново направление, ако отида при друг ще си е платено посещение, така ли е?

# 712
Да за съжаление

# 713
Здравейте,нормално ли е в урината на 2 г.дете да има левкоцити ( пише 7-8 броя )
И дали ще приемат изследванията за тръгване на ясла.Всички други показатели са ок

# 714
Здравейте,нормално ли е в урината на 2 г.дете да има левкоцити ( пише 7-8 броя )
И дали ще приемат изследванията за тръгване на ясла.Всички други показатели са ок
Консултирайте се с личния лекар-педиатър , те най-добре знаят, вижте и реферетните стойности все пак?!

# 715
Благодаря Ви!Консултирах се,педиатъра твърди,че всичко е наред.Притеснява ме,че уж е нормално да са до 4

# 716
здравейте, нормална находка ли са плоски епителни клетки в микробиология  на влагалищен секрет, а също виждам в резултатите и левкоцити.

# 717
Здравейте! Имам слагана спинална упойка / в гърба / при операция на счупен крак.  Нямах проблем с упойката.
Възможно е да ме оперират с пълна упойка. Дали е някакво успокоение, че със спиналната нямах проблем и евентуално с пълната упойка всичко ще е наред? Ще направя и консултация с алерголог, но все пак да попитам и тук.

# 718
Преди операцията се прави консултация с анестезиолог, не се притеснявай, кажи си всичко от-до, включително какво те притеснява. Алерголога също ще пусне изследвания, така че всичко ще е наред.
Аз например имам алергия към нивалин,към упойки не. Не се е налагало да го ползват, но е хубаво че го знам.

# 719
Здравейте! Това излезе  на сина ми вчера. Първата снимка е от вчера следобяд,  последната е от тази сутрин. Вчера сутринта беше като едно червено петно,  но не съм снимала.  Топло е като го пипна и го сърби. В гугъл като погледнах наподобява на обрив от лаймска болест,  но той кърлеж не е имал или поне не сме збелязали. По средата има малки пъпки, пълни с течност,  които се пукат.По-късно ще го заведа и на лекар, но съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт