Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 915
  • 744
  •   2
Отговори
# 480
Аз през стомаха нищо не приемам. Само свещички. Волтарен или Профенид. То други няма.

# 481
Здравейте, повишение на еритроцити със 100 над нормата на какво може да се дължи? Хемоглобинът ми е 100 също.

# 482
Каква е разликата между таласемия и желязодефицитна анемия

# 483
Здравейте, синът ми на 8г явно е хвнал някакъв вирус. Тази вечер вдигна температура, стигна до 39 и му дадох парацетамол. Мина час без изобщо да свали температурата, сега мерих 39,1.
Като изключим бабешките методи(прилагам някои сега) какво друго лекарство може да му дам и кога? Имам бебешки нурофен на брат му. Ако се наложи, в квартала май има денонощна аптека.
А някаква идея защо парацетамола не действа? В срок на годност е, дадох му 1 таблетка от 500мг(максимума за възрастта му)

# 484
  • пустинята Гоби
Панодол и при моите деца не помага винаги. Пробвай с Нурофен. По принцип може да дадеш и Хексалгин, но някои родители избягват. На мен лекари са ми го предписвали, давам супер рядко (на 2-3 години веднъж). Моите деца са на сходна възраст, едното е на 7, другото на 10. Аз не давам таблетки, даже за сефте чувам, че се дава на деца. Само течен панадол и Нурофен. Нурофен имат и разфасовка за по-големи деца, както и дъвчащи таблетки.

# 485
Благодаря, за нурофена знам,че има за по-големи, но имам от бебешкия за бебето. Децата рядко боледуват и честно казано, на големия от години не съм му давала нищо за температура и за това бях неподготена. Парацетамол имам в домашната аптечка и четох че става за неговата въраст и дадох. Но не очаквах,че няма да има ефект, на мен ми действа(като се наложи веднъж на няколко години да пия)
Пратих ММ за хексалгин, за по-сигурно да свалим тая температура вече. Достатъчно рядко се налага да ползваме лекарства.

# 486
  • пустинята Гоби
И бебешкия Нурофен става. Прочетете за дозировката на кутията. Между различните лекарства се изчаква 2-4 часа в зависимост от ситуацията.

# 487
И аз имах парацетамол от Бг купен за всеки случай. Последно като се разболях изпих цяла опаковка, температурата не падна. 39, 5; 39,1; после пак 39,5. Минах пак на Тайленол. Да не е сменена формулата на парацетамола? Много се изненадах защото специално от Бг си го поръчах. Добре поне че го разчистих. Имах взет Африн от Турция. Същата работа. Никакво действие.

# 488
На мен парацетамол не ми действа нито за Т, нито за обезболяване. Слава Богу, че. много рядко вдигам Т. Само аналгин ми сваля.

# 489
Непадането на температурата не зависи ли от вируса, а не от темературопонижаващото средство?

# 490
За т може да се сложи лед в кърпа, да не е много студено, под мишниците. Така са сваляли на дъщеря ми в болница.

Нашият случай се оказа херпес зостер.
Пациентът е възрастен и изписаха половината доза ацикловир. милгама, нспв за болките ще продължава да пие.
Нещо друго, с което да подпомогнем оздравяването, има ли?
Досега беше на кортикостероид, защото мислехме, че е друго.

# 491
  • Sofia
Бихте ли приемали хомеопатия за херпес зостер?
Мога да пратя препоръчани и да прецените кое би му помогнало.

# 492
Някой ползвал ли е "Назонекс"? Изписаха ми го за перманентно полузапушен нос, без видима причина, т.е. няма синузит или полипи.
Какво мислите, да го купувам ли?

# 493
Аз два пъти го ползвах. Според УНГ алергичен ринит имам.
Полза от Назонекс- 0.
И с Алергодил и разните му там таблетки е същата работа.

# 494
Здравейте! Как се презаверява лична здравна книжка, която е необходима за работа? Отивам в Рамус например, казвам, че искам изследвания за здравна книжка, те ми ги правят и после отивам при личния за печат? А от лабораторията нещо пишат ли в тази книжка? Освен това на личния смятам, че трябва да му дам само 2.90, а на майка ми по някаква причина и е поискал 6лв. Има ли някаква допълнителна такса, или си ги е взел за себе си?

Общи условия

Активация на акаунт