Бихте ли одобрили мъжа ви да отиде с приятели на море?

• 9 881
  • 201
  •   1
Отговори
# 45
Пускам дъщеря ми някъде. Мъжът ми отдавна не е дете, за да иска разрешение. Само стиковане на плановете е нужно. Ако иска да вземе детето, няма грижи. Ако не иска - пак.
Ние с детето заминаваме в края на месеца за 10 дни. Реално тя е на спортен лагер, а аз ще съм свободна да си правя каквото реша. Дали ме пуска не съм питала.

# 46
Пусни го сега, а като се върне му кажи,че сега ти отиваш с приятелки та море.
Или направо сега му заяви, че след неговата почивка ще бави, за да можеш и ги са си починеш. Но не го питай, а направо му заявяваш.

# 47
Да, бих. Даже след две седмици съм го "пуснала" на уикенд по мъжки извън града. Grinning Не се питаме, просто се уведомяваме кой кога, къде и с кого отива и стиковаме плановете.

# 48
  • out of space
Ани, то и да ти кажа, че и на друга планета да иде- нямам проблем с това, не бих ти помогнала.

Но все пак като съвет- просто му пожелай приятно изкарване и то с усмивка. Никой на никого не е собственост, а отговорността към близките не се случва насила.

# 49
Той е на 35, тя - на 25. Разликата не е огромна, но все пак е съществена. Може би затова той не гледа на нея като на равностоен партньор. Приема, че той определя правилата, а тя само се съобразява. Ако е така, тази връзка не е здравословна.

# 50
Ако имате проблеми в отношенията, те не са морето за 2 дни.
По-скоро виж на какво се дължат, каква е вашата динамика не като родители, а като мъж и жена. Общувате ли, как общувате, кога и т.н.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 15:51 от Like_Smoke

# 51
Той на 35 а аз 10 г по-малка. Само пият, друго хоби - не. Предложих вместо да пие да ходи на фитнес, но нямал "муза". За щастие поне не се напива.

Не е толкова малък вече, на 35, със семейство и дете, би трябвало да си е пренаредил малко приоритетите.
Разговаряйте. Ако не те възприема като равностоен партньор, и ако е свикнал да си налага мнението, няма как да го превъзпиташ изцяло, но можеш да посмекчиш нещата и да ги направиш приемливи за теб и детето. Точният път обаче ще трябва да откриеш сама, със случайни съвети в интернет няма как да стане, защото ти си човекът, който го познава най-добре.

# 52
  • София
Явно има твърде много неженени приятели и още не е превключил. Като почнат да се женят и те може да се кротне, а и като поотрасне детето може да му стане по-интересно да си седи с вас. Засега обаче сигурно е по-добре да го оставиш да се порадва на веселбата вместо да му поставяш възбрани. Все пак от брака трябва да струят положителни емоции иначе ако почне да гледа на връзката ви като на окови, следващата стъпка сигурно ще е да излезе от тях 😐

Дотогава "оковите" само за нея ли ще са? И сама ще ги тегли? Положителните емоции трябва да са за двамата.

# 53
Мъжът може изобщо да не я възприема като равностоен партньор, а като жената с детето. Ако в семейството му има подобна схема, тя му е близка. Също може и в приятелския му кръг така да стоят нещата с женените/обвързаните мъже.
Познавам такива двойки - мъжът си води социален живот,  на жената работата й е да отглежда детето, домакинства и за малко за забавление.
10 години разлика при 25 и 35 годишна възраст не са малко. Може би ги вълнуват различни неща, нямат сходни интереси. Авторката знае най-добре.

# 54
  • София
По принцип излизате ли заедно? Колко често? Примерно сега лятото, в квартала, с детето?

# 55
Значи, тя ще остане сама за няколко дни с малкото дете, а той много изморения, ще ходи да разпуска по мъжки?
Това и в Арабските емирства го няма, щото жените имат детегледачка., поне.
Айде да му припомниш кои са му приоритетите, като е създал семейство.

# 56
Зависи дали му се доверявам на него и компанията. Защото все пак всеки си има право да излиза със свои познати/приятели, не може 24ч да е с теб.

# 57
35-годишни мъже, чиито приятели са предимно ергени, с които излизат постоянно да поркат, са си червена лампа сами по себе си.
Аз излизам и ходя на почивки през уикенда с приятели по-често, мъжът ми работи доста и не му остава време. В броените пъти, когато е ходил за 1-2 дни по мъжки никога не съм правила проблем. Но той всеки ден след работа се прибира директно вкъщи и навсякъде излиза с мен, тъй че ако каже, че му се ходи на море с приятели, просто нямам правото да мрънкам.
В твоята ситуация е съвсем различно.

# 58
  • Terra incognita
Тези неща се гледат още преди да се задомиш и родиш. Ненадеждните мъже- партньори обикновено си личат от километри.
Тепърва да се превъзпитавате, не знам...Трудна работа.

# 59
Изобщо не бих имала против ако се уговорят с приятели. Имам му пълно доверие. Не е имал такива желания до момента.

Общи условия

Активация на акаунт