Бихте ли одобрили мъжа ви да отиде с приятели на море?

• 9 891
  • 201
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Пускала съм го без проблеми. Бяха с един приятел на къщата му. Майсторили там нещо, напили се нощеска, изгорели...
Мъжки работи 🤣

# 31
  • Варна
Да, излиза повече с приятели отколкото с нас. Все се оправдава, че е уморен и разпуска с тях.

Ето това ти е същинският проблем. Оставила си го да си вее байряка, а ти да гледаш детето щото той е много уморен. Случващото се сега и мераците да ходи по ергенски на море са следствие от това статукво. Нещата ескалират, ако не го виждаш. Много трудно ще промениш положението, защото той вече си знае, че излизане сам с приятели му се полага. Щото е много уморен, нали. И ще си го търси.

# 32
  • София
На твое място би ме притеснявало много повече, че ти и детето се явявате натоваряване, а приятелите разпускане, и съответно за вторите има много повече време. Ти имаш ли време за разпускане, в което си без него и детето?

И аз си мисля, че може би му липсва ергенския живот и отбягва отговорностите си на съпруг и баща.

# 33
На твое място би ме притеснявало много повече, че ти и детето се явявате натоваряване, а приятелите разпускане, и съответно за вторите има много повече време. Ти имаш ли време за разпускане, в което си без него и детето?

И аз си мисля, че може би му липсва ергенския живот и отбягва отговорностите си на съпруг и баща.

Благодаря. Аз също най-накрая стигнах до това заключение. Но понякога трябва да ти го каже някой друг, за да осъзнаеш какво се случва.

# 34
Явно има твърде много неженени приятели и още не е превключил. Като почнат да се женят и те може да се кротне, а и като поотрасне детето може да му стане по-интересно да си седи с вас. Засега обаче сигурно е по-добре да го оставиш да се порадва на веселбата вместо да му поставяш възбрани. Все пак от брака трябва да струят положителни емоции иначе ако почне да гледа на връзката ви като на окови, следващата стъпка сигурно ще е да излезе от тях 😐

# 35
  • София
Ако е под 18г и е непълнолетен няма шанс. Дори след това 1-2 години бих се притеснявала за детето, но преди това - абсурд. След 20г - да.

# 36
Явно има твърде много неженени приятели и още не е превключил. Като почнат да се женят и те може да се кротне, а и като поотрасне детето може да му стане по-интересно да си седи с вас. Засега обаче сигурно е по-добре да го оставиш да се порадва на веселбата вместо да му поставяш възбрани. Все пак от брака трябва да струят положителни емоции иначе ако почне да гледа на връзката ви като на окови, следващата стъпка сигурно ще е да излезе от тях 😐

Няма как да поставям забрани. Говорили сме по темата - за него било нормално и друго мнение не приема. Да, има доста приятели, които не са семейни.

# 37
Няма такова нещо, което да може да се случи на морето, а да не може да се случи тук, в най-обикновен работен ден или вечер, на половин километър от дома. Ако мъжът иска, склонен е и няма задръжки да направи "глупост", ще я направи и тук, без да иска разрешение. Очевидно имате други разногласия и липса на разбирателство - тях трябва да изясните и изгладите, но спокойно и като големи хора. Ако сега се троснеш и му "забраниш" да ходи, това ще го злепостави пред приятелите му, че е "под чехъл", и недоволството и неудобството от този факт или ще се обърне срещу теб и ще влоши отношенията ви, или ще отиде напук, да покаже какъв голям мъж е, което пак ще влоши отношенията ви. Според мен полезният ход е да го "пуснеш", но след като се върне, да проведете сериозен разговор за времето заедно, за вниманието, за общуването.
Самата идея, че някой някого "пуска", "резрешава", "забранява", и то когато става въпрос за пълнолетни хора, не е ОК. Това означава, че отношенията ви са йерархични (родител-дете, шеф-подчинен), а не партньорски. Стандартно, хората обсъждат и се съобразяват един с друг, което е различно от "пускам"-"не пускам". Явно сте млади хора, в началото на семейния си път, сега е времето да си говорите и да поставите отношенията си на равноправни основи.
Супер в целта!

# 38
  • Най-красивата страна
Да,разбира се.И после аз ще отида с две приятелки на море, а той ще гледа детето.
Това важи и за излизанията вечер.

# 39
Да, няма да имам нищо против да отиде. Като го знам, едната вечер ще се почерпят подобаващо, на другата умерено и ще се прибере 😄 Ходи няколко пъти в годината в командировка, като изключим дневните ангажименти, вечерите му са за това 😄 Разпуска си, нямам против.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 15:29 от Karina-88

# 40
Няма как да поставям забрани. Говорили сме по темата - за него било нормално и друго мнение не приема. Да, има доста приятели, които не са семейни.

На каква възраст сте? А с неговите приятели какво правят - имат ли някакво общо хоби, някакъв интерес, нещо с което наистина да разпускат, или просто пият? И как пият - за кеф, докато си хапват и говорят, или се напиват до откат, и едва се добират до домовете си?

# 41
идеален момент да си купиш самолетен билет за дълъг уикенд в чужбина..

# 42
Естествено, че няма да имам проблем да отиде.

+1
Аз също ходя с приятелки / братовчедки , без него. Grinning

# 43

На каква възраст сте? А с неговите приятели какво правят - имат ли някакво общо хоби, някакъв интерес, нещо с което наистина да разпускат, или просто пият? И как пият - за кеф, докато си хапват и говорят, или се напиват до откат, и едва се добират до домовете си?

Той на 35 а аз 10 г по-малка. Само пият, друго хоби - не. Предложих вместо да пие да ходи на фитнес, но нямал "муза". За щастие поне не се напива.

# 44
Открито му кажи, че не ти е приятно и времето, което прекарва с вас не ти е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт