На море в Гърция 2023 - III

• 59 275
  • 785
  •   1
Отговори
# 600
Фанеромени на Антипарос - най-хубавият плаж за цялата почивка Heart

# 601
Фанеромени на Антипарос - най-хубавият плаж за цялата почивка Heart

Браво! Италианци има ли?  Wink Grinning

# 602
Май имаше, но повече ми направиха впечатление французите

# 603
Във ФБ групата има доста информация. Има глоби, има изисквания
Скрит текст:

Благодаря за насоките, ще потърся и във Фб допълнително инфо.

# 604
Здравейте, нашата почивка лекичко се промени и се налага тук до два дни да измисля атрактивен нов план 🤔
Имаме 5 дни. Запътили сме се към Хидра и може би Атина. "Обходих" Арголида и околността на Атина в гугъл мапса и не успях да намеря хубав плаж с "хубаво" синьо и интересни места /освен Епидавъра, където сме ходили и Храма на Посейдон, който ще посетим/. Сигурно пропускам нещо. Няма да ходим към Монемвасия, Мани или Методи, защото сме ги обиколили няколко пъти. Може ли да ми препоръчате нещо интересно в региона /Арголида и Атина/ и хубав плаж?

# 605
  • София
Първата ни почивка в Гърция приключи. Хареса ни като цяло и смятам, че имахме късмета на начинаещия и избора на малко селце беше правилен. Неа Рода- тихо, скромно и прекрасен плаж. В началото пробвахме ресторантите, но с опита установихме че си заслужават само обед в Кристалис, а вечер в Плотон. Двете пекарни бяха много близо до хотела ни и закуските бяха вкусни.
Има шезлонги на плажа и са с консумация като никой не те притеснява за поръчка. Има и много повече свободна зона. Имаше доста сърби и македонци и се чуват от далече.
Обиколихме доста плажове наоколо и навсякъде камъни освен на Voulitsa и на плажа в селото/градчето. Разходихме се една от вечерите в Неа Врасна( ужасно претъпкано място и никакъв чар по наше мнение). Оуранополи ни хареса поради факта, че почти от всеки хотел има гледка към морето и има чар. Особено преди и след града в малки сгушени къщи с прекрасни цветя и дървета.
Останахме впечатлени от магазините за икони и бижута. Очите ми останаха там, такива бижута не бях виждала преди. Вечеряхме в ресторант Lemoniadis на брега и не бяхме впечатлени от храната, освен, че на 40 маси имаше поне 10 сервитьора и всичко беше приготвено бързо. И отново ни направи впечатление, че шефа( на тениската му пишеше Boss) изпращаше всички със здрависване, а нас българите подмина. Но ние някак при всичко което забелязахме като отношение не позволихме да ни развали почивката. Тук може би да вмъкна, че сме 3-ма ( аз, детето момиче на 15 и мъжа и сме много тихи Simple Smile)тоест не сме шумни балкански субекти Simple Smile.
Слагам снимки. Тези с морските таралежи да не ви плашат защото са на скали на които няма плаж. Там се ходи само за снимки Simple Smilehttps://

# 606
Понеже за втори път го казвате това за лошо отношение..
малко ми се струва че търсите под вола теле.

# 607
  • Sofia
Да, и аз не съм забелязала лошо отношение. Даже на много места са се опитвали да ни кажат по някоя дума на български. Винаги са ни посрещали и изпращали много добросърдечно.

# 608
  • Варна
Може ли да ми препоръчате нещо интересно в региона /Арголида и Атина/ и хубав плаж?
[/quotе
повечето  плажове  на атиняни са на о. ЕВИЯ - хем е близо , хем при Халкида има и мост и още на 3места ферита.
А за отношението особено в Северна Гърция ние , румънци , сърби , македонци , руснаци .... може би малко бактън им дойдохме Sad  , иначе точно на Евия дето за 2 седмици сме видели 3 бг.коли за разлика от Северна Гърция дето всяка втора кола е бг, и още калаБАЛЪК румънски и сръбски , купуваме домати 1кило/1евро и собственика на суперчето пита какви сме , разбира , че сме българи  - усмихна се , огледа се и пъхна и 1 патронче Пломари(сигурно за повече от покупката) в торбичката  Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 13:04 от peterky2002

# 609
Повечето гърци трудно правят разлика между славянските езици, така че ако не са ви видели колата или не са ви питали откъде сте, изобщо не бъдете сигурни, че са разбрали, че сте българи.
Иначе в Гърция съм се сблъсквала и с много грубо и недружелюбно отношение, но въобще не го отдавам на националността ни, просто собствениците си бяха психари. На Тасос бях случаите, преди десетина години.

# 610
В Северна Гърция си ни разпознават прекрасно и винаги нас българите. Да не говорим, че има чисто исторически причини да не ни обичат много в този регион. Особено по-възрастните.
Имали сме случки и с неприятно отношение. От резервирано до чисто грубо. На което сме отвръщали по достойнство. Особено щом им давам парите си, ще се научат да имат адекватно отношение. Но сме имали и прекрасно и съвсем искрено посрещане. Та обобщения не могат да се правят.

Като цяло са на светлинни години напред в обслужването от нашенските екземпляри в курортите.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 18:26 от Fancy

# 611
Имаме 5 дни. Запътили сме се към Хидра и може би Атина. "Обходих" Арголида и околността на Атина в гугъл мапса и не успях да намеря хубав плаж с "хубаво" синьо и интересни места /освен Епидавъра, където сме ходили и Храма на Посейдон, който ще посетим/. Сигурно пропускам нещо. Няма да ходим към Монемвасия, Мани или Методи, защото сме ги обиколили няколко пъти. Може ли да ми препоръчате нещо интересно в региона /Арголида и Атина/ и хубав плаж?
Толо е най-хубавият плаж в Арголида, макар че там си е туристическо. Има приятно синя вода и от другата страна, около Лутра Орея Елени (според името очевидно и минерален извор, но ние не сме го търсили), но е камъняк.
Препоръчвам ви и до Порос да идете, ако имате време - оставя се колата в Галатас и корабчето оттам е 5 минути, на всеки час. Не за плаж, а за красива архитектура и интересна крайбрежна алея със заведения. На Метана водата е с интересен млечен цвят заради сярата в нея.
Нафплио не знам защо бихте пропуснали, може би сте ходили вече. Ермиони също е симпатично градче.

# 612
  • София
Понеже за втори път го казвате това за лошо отношение..
малко ми се струва че търсите под вола теле.
Напротив. Само наблюдавах и си правех изводите. Не са били груби, а по-скоро леко пренебрегване в сравнение с останалите. Просто споменавам нашите впечатления, а не търся спор с вас Simple Smile
Приятна почивка на всички! 🍀

# 613
Аз съм очарована от гърците на Самотраки и в Александрупулис , много приятелски настроени, интересуваха се от къде сме и даже казваха по някоя наша дума.
Питах тук в темата преди време и за Самотраки имаше едно- две не много ласкави мнения.
Островът е невероятен, силно подценен и вероятно , благодарение на това, все още със запазена природа и с малко туристи .
Обиколихме го целия.
Залезът в столицата беше по- красив от този в Оя на Санторини. Това градче, скрито зад огромна скала ,  ми остана в сърцето.
Пясъчният плаж по нищо не отстъпва на другите гръцки плажове и без проблем си на първа линия срещу фрапе и вода за 5 евро. Каменният на Терма също много ми хареса.  Водата навсякъде е прозрачна и топла, на Амос беше пълно с малки рибки, които ни позахапваха отвреме навреме, по- скоро гъделичкаха. Малко хора,, предимно гърци, българи и  румънци. Повечето от тях идваха за пореден път, толкова им харесва спокойствието на острова.
Имаше доста с кемпери и палатки.
Цените в магазини и заведения са по- ниски от нашите, всичко, което ядохме, беше невероятно вкусно.
За мен е остров, който си заслужава да се види поне веднъж, малко парче земя, в което има всичко- планински връх, непристъпни скали, минерални извори, каменни басейни, водопади, различни плажове и археологически находки.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 09:30 от Mateah

# 614
  • Стара Загора
Нашата почивка приключва днес! Очарована съм от всичко , което видяхме и преживяхме.Вчера беше Паксос и Антипаксос и мноого ни хареса, аз удавника влизах с жилека, но поне си поплувах из пещерата.Левкада също  ми хареса, въпреки туристите. На Порто Кацики  беше невъзможно за нас да се стои повече от един час в тази лудница, но гледката си заслужава.Катизмата е подобен откъм гъстота на хората. Но Егремни е огромен и не толкова населен. На мен много ми хареса също Милос като за плажуване. Въпреки, че воодата не е това млечно синьо е с идеална видимост, докато Порто Кацики, Катизма и Егремни са повече да ги снимаш .Няма добри таверни на Левкада, поне ние не видяхме. Но нашия домакин едната вечер ни закара в една семейна таверна, в която се готви изцяло с домашни продукти, работи само две вечери в седмицата и ходят само местни. Усещането е, че си им отишъл на гости. В дворчето където живеят имат няколко маси, отстрани малка градинка с доматите , където правят салати, сиренето им е домашно. Меню нямат 😂, имат 10 неща, които се предлагат горе-долу за ядене.
Равносметката ни е за месец и половина -собствен транспорт на газ , изминати 8000 км,  хванати общо 5 ферибота с кола , изхарчени малко над 20000 лв , като вътре влиза всичко храна, спане, фериботи, покупки, екскурзии. Не сме се ограничавали, но не сме и харчили за глупости-  ние не пушим и не пием примерно, понякога сме сядали по два пъти на таверна, понякога на 3 дни веднъж.
Малко снимки от последния етап на пътешествието ни.
Качвам от телефон и не знам как да ги скрия

Общи условия

Активация на акаунт