На море в Гърция 2023 - III

• 60 256
  • 785
  •   1
Отговори
# 255
Това, което разбрах за плажа в Сарти, че става бързо дълбоко и не е подходящ особено за деца (ще бъдем с дете на 10 години, но и аз лично предпочитам спокойните води).
В южната част на плажа на Сарти, посока Сикия, е супер плитко.

# 256
  • София
Който минава през Драма към Кавала ,може да посети Калните бани в Кринидес Ние ходихме преди 4г и беше...кално hahaha  Това е някаква хума, от която кожата и косата стават страхотни. Самият комплекс е къмпинг с каравани, къщички и заведения, има и минерална вода с която след калта се изплаква човек на едни душове. Влизането в калта не е много приятно, гъста, топла и лепкава кал, но се свиква... бяхме като прасенца в общи линии Laughing  Преди това трябва да се мине през лекар, който набъзо разпитва имате ли някакви заболявания, кръвно, кожни проблеми и т.н Препоръчва да не се стои повече от 20-30 мин. в калта и срещу такса/беше 6 евро на човек, но не съм много сигурна/ допуска до басейните. Те са два-мъжки и женски, разделени с преграда. В женската половина имаше дами с бански, но повечето бяха без...да предупредя. После разбрах, че без бански е по-удобно, защото калта се маха доста трудно. Ние бяхме за около час и половина-два и не успяхме да разгледаме целият комплекс, но пак бих отишла при първа възможност. Така, че ако искате едно бързо СПА на път към морето или пък на връщане, това място ви го препоръчвам с две ръце Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 13:25 от elix

# 257
  • Sofia
Опс, изпуснала съм ви. Simple Smile Благодаря за темата, която, като гледам, вече е преполовена.

За запис – една снимка от Скопелос (2018 г.):

Имам и едно питане. Много ще се радвам Параход да се включи с мнение, но и всеки друг, който знае, е добре дошъл. Simple Smile
Какъв е най-удачният начин за посещение на Лихадонисия? Планът е да си наемаме малка моторна лодка в рамките на няколко поредни дни. Камена Вурла подходяща отправна точка ли е за целта? Каква е горе-долу цената за наем на лодка за един ден? Стотина евро или повече? Всяка информация ще ми е от полза, защото не можах да намеря много насоки по тези въпроси из други източници.

# 258
Здравейте от Корфу! Някой знае ли от къде може да се купи хубав зехтин на острова? Близо сме до музея на зехтина, но не сме ходили още. ....

Ако не е късно - оттук:
Mavroudis Olive oil

Много ни хареса, дори имаха и доставка до България с DHL, но на нас ни стигна за цяла година това, което взехме и не сме се възползвали.

# 259
Здравейте,
Плануваме 7 дни в края на август в Неа Ираклица.Не сме ходили никога в Гърция и сега чета за да се информирам малко.С две деца,на 4 и 14 години ще сме.Ще се радвам да прочета вашите съвети и предложение за места за плаж,таверни и т.н.в селцето.Интересуваме се също така и за еднодневен плаж до остров Тасос и видях ,че от Кавала трябва да хванем ферибот.Как вървят цените и къде може да се плажува на Тасос,

# 260
  • Пловдив
А има ли къде да се остави колата в Кавала за няколко дни, докато сме на Тасос?

# 261
  • София
Blаck Cat,
За Лихадонисия - не че сме ходили там с лодка Simple Smile - най-близо би било да се тръгне от Кавос, на Евия, но там не намирам някой да отдава лодки наблизо.
От Камена Вурла може би може да се стигне - зависи от лодката, вероятно. Ето тези две компании намирам - аз бих се свързала директно с тях и бих питала:
https://redaboat.gr/
https://goo.gl/maps/7rMgSebrwbzurFMT8

Стотина евро за цял ден - не знам. Не ми се вярва. Ние сме плащали над 100 евро винаги, горивото е отделно. Ако пък лодката е от най-малките, с най-ниския наем - трябва да разберете дали горивото ще  стигне да отидете от Камена Вурла до Лихадонисия и да се върнете, че и да се повозите наоколо.
Обади се, питай - всичко ще си кажат.

# 262
  • София
А има ли къде да се остави колата в Кавала за няколко дни, докато сме на Тасос?
Има паркинг на пристанището, но по-добре отидете на острова с кола. Иначе няма да видите нищо от него. Островът е голям и има хубави плажове и селца на различни места.

Освен това е по-лесно, по-евтино и бързо да се вземе ферибот от Керамоти, а не от Кавала.

# 263
  • Пловдив
Фериботът ще е от Кавала, по-удобно ни е мястото за нощувка. Ще сме с колелета на острова.

Обаче, къде да оставим колата? Ако може безплатно. Simple Smile

# 264
  • София
Фериботът ще е от Кавала, по-удобно ни е мястото за нощувка. Ще сме с колелета на острова.

Безплатно, някъде по периферията на града, например в източния край, след акведукта. Само гледайте хубаво знаците, да не останете без номера.

# 265

На пристанището има много удобен паркинг, но платен. Не беше скъп, за няколко часа мисля, че е най-добрият вариант.

В центъра като цяло е трудно свободното паркиране. За по-дълъг престой хакът е - паркира се на Каламица или Перияли (плажовете в двата края на града) и се взема такси, което от мой опит беше 5-6 евро до порта.

Black Cat,
питала си мен, но Vivi e отговорила достатъчно изчерпателно. Повечето хора наистина ходят с водните таксита от Кавос, обаче съм виждала реклама за такава услуга и в Камена Вурла. Основният плаж на Лихадонисия с бийч бара е голяма лудница, вероятно това искате да избегнете с наемането на собствена лодка. Но опит нямам.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 14:55 от Параход

# 266
  • софия
Лихадонисия не е трудно да се обиколи пеша, ако се ползва обществено такси. Една плюнка голенина е. Но зависи и каква е целта на посещението де.

# 267
  • Пловдив
За няколко дни е, не за няколко часа, затова не ми върши работа платения на пристанището.
Благодаря за отговорите, ще паркираме някъде по периферията.

# 268
  • София
От къде си купувате зехтин? На предното не посещение на Пелион бях видяла един надпис пред къща, взехме от тях в тенекия и беше хубав. Но сега нямаше и купих просто някакъв малък 3 л. от супермаркета.
В Масутис има доста много видове, но не знам кое са хубави, а и май предпочитах домашен. Но нямам идея къде да намеря такъв Blush на Скиатос.

# 269
Лихадонисия не е трудно да се обиколи пеша, ако се ползва обществено такси. Една плюнка голенина е. Но зависи и каква е целта на посещението де.
Може би искат да обиколят повече острови, макар че те другите са толкова малки, че не знам има ли къде да си разпънеш кърпата Simple Smile

Zazu1,
на Пелион, от Ано Лехония - https://goo.gl/maps/UXC359vunrneWkqm7
Препоръчан ми е от форума и сме много доволни.

Общи условия

Активация на акаунт