На море в Гърция 2023 - III

• 60 226
  • 785
  •   1
Отговори
# 315
https://goo.gl/maps/jxnmZXsrE9WYZER57

вярвам че този няма да е пренаселен, по-близо до Лариса

Иначе за попътен плаж сме спирали на Коринос, обаче тази година е ад и там ( поне преди няколко дни беше)

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 09:45 от second

# 316
Ние тази година бяхме на Халкидики (Йерисос) от 19.06 до 25.06 и беше супер. Нямаше почти никакви хора, не сме имали проблем да си намерим места в заведенията. На плажа си намирахме винаги шезлонг и чадър, като нямаше такси или задължителна сума за консумация, просто да си поръчаш нещо, но пък беше забранено консумирането на каквото и да е извън техния бар и следяха стриктно за това.
Сега ще бъдем в Аспровалта за 4-5 дни и очаквам да е голяма лудница, но се фокусирам върху почивката и морето и ще гледам да не се впечатлявам 😀😀 Та идеи за готини плажове около Аспровалта? 😊

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 15:37 от Sugarchen

# 317
  • някъде ... тук ...
Поздрави от Лихадонисия

Водни таксита има, кое на половин час, кое на час. Това - от Кавос. Първите са в 10.00, последните обратно 19.30, първо те разхождат да видиш потъналия кораб и дъното наоколо. Цените са 10е за отиване и връщане. Сет чадър с 2 шезлонга - 6е.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 10:57 от ЕлиТ

# 318
Йерисос е на Атон. И наистина беше спокойно в този период, ние също бяхме там. След 05.07 почна да се пълни осезателно, явно тогава е началото на сезона.

# 319
  • Варна
,

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 17:56 от Хексе

# 320
След 05.07 почна да се пълни осезателно, явно тогава е началото на сезона.
(Използвам цитата само като преход към коментара си, не е адресиран към конкретната потребителка, а към няколко предишни поста)

Не разбирам учудването от пълни хотели, плажове, заведения в разгара на сезона - късен юли и август. Това е най-натовареното време за отпуски и почивки в целия свят и туристическият поток в Гърция никога не е правил изключение. Да, този сезон върви доста нагоре спрямо ковидните години, но все още не се знае дали ще надмине числата от 2019 (само цените са подминали тогавашните с 200).
За утеха на обширното гръцко крайбрежие все още се намират по-закътани и некомерсиални места - в последните 5 години 3 пъти ни се наложи да почиваме през юли и нямам забележки към избраните дестинации (Лесбос, Кеа, Андрос, Евия) Simple Smile В август обаче не бих отишла, ако ще пари да ми дават.

Това, което забелязвам като тенденция: септември става все по-натоварен, особено периода докъм 10-15, и нямам предвид българите в Северна Гърция. Допреди 10-15 години това си бе нисък сезон, със съответната разлика в цените, дори още от 25-27 август започваше да се усеща облекчение. Вече няма такова нещо. Юни може би все още остава сравнително спокоен, с голям ученик сме и не съм го тествала лично от 2020 г.
Като цяло навсякъде туризмът расте, след пандемията хората пътуват като изоглавени и ще трябва да стигаме все по-далеч в търсенето на спокойни местенца.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 00:04 от Параход

# 321
  • София
Да, и аз помня че преди 10 години на 10-ти септември половината барове по плажовете не работеха. Днес на Ситония съвсем не е така. Ако не бяхме вече и ние с ученик, бих пътувала след 15-ти категорично.

# 322
Наксос според мен също може да се причисли към местата, където може да се почива през юли без орди туристи.

# 323
В неделя за прибрахме от Ситония, за мен си беше нормално натоварено за сезона, даже очаквах да е по-зле. Миналата година по същото време горе-долу на Тасос беше ад - аха и да проговоря румънски ако бяхме останали още една седмица Trollface
Най-натоварено определено беше през почивните дни и е разбираемо. От плажовете посетихме Ковиу, Лагониси, Арменистис (2 пъти), Родиа, Карагация на Амулиани и при пристигане си стояхме на плажа пред хотела в Салоникиу.
В НиКитен Trollfaceимахме неблагоразумието да отидем една вечер и много съжалих после. Останалите вечери прекарахме в Пиргадикия Blue Heart - много ме грабна това селце, има 10-12 заведения (много ни хареса Коурос, нещо такова беше май), през седмичните дни си беше сравнително спокойно, само в събота имаше повече движение. Малко фото-спам Simple Smile

# 324
В Пиргадикия има 10-12 заведения! Туризмът на Халкидики наистина се развива, няма майтап Simple Smile

Divi_86, чудесни снимки - утихна ли вятърът?
На Наксос бяхме преди доста години, отседнахме на Плака. Плажът беше умерено натоварен, предпочитам по-празни. В Хората вечер беше лудница. Месецът беше септември. На източната страна имаше и плажове, на които бяхме абсолютно сами. Сега със сигурност е по-зле в който и да е летен месец.

# 325
Аз от моите наблюдение по гръцките плажове е, че докъм 11.30-12 е доста добре, дори през август, но след този част има едно масово препълване особено от гърцъ. След 17 започват да се поизпразват.  За мен това е идеално, тъй като не обичам да бъда на плаж след един и обичам да бъда на плажа около залеза😃

# 326
Параход, сутринта в наше село (Агиос Прокопиос) духаше, но намерихме по-закътан плаж. По пътя видях, че на другите плажове е ветровито, но може и там да се е успокоил вятърът (дано). Веднага след Плака имаше едно миниатюрно плажче, което беше напълно празно, и му се зачудихме, но вероятно ще го пробваме друг ден.
От източната страна не планирам да плажуваме, защото в нета нищо не ми грабна окото, но ако някой сподели личен опит за хубав плаж, може да размисля Sunglasses

# 327
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Така ме е яд ,че тая година ще пропуснем Гърция....и мисля си сега кой остров да избера,мечтая си вече за догодина...
Та вие момичета да ви питам кой е любимият ви гръцки остров?

# 328
  • Sofia
Крит... Simple Smile

# 329
Divi_86, ние от плажовете по източния бряг посетихме Panermos и Kalantos (който по-скоро е на юг 😃), но пътя до там е планински и надхвърля час, час и половина в посока и зависи колко сте склонни да пътувате. Но пък е абсолютното спокойствие, само 3 или 4 чадъра през 50 метра на целия плаж, а след 17 ч. останахме сами. Ние комбинирахме с разходка до планинските селца - Аперантос, Филоти, Халки.
Снимките са ти много хубави!

Общи условия

Активация на акаунт