Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 289
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Елора, за солената вода си имаше някаква схема по колко и как да се пие. В смисъл в колко вода колко сол да се добави. И май водата беше топла- нещо като 500 мл май беше. Не помня наведнъж или на глътки се пиеше...
А, за разстройството след мазнини/кафе с мазнини щях да пиша- доктор Боз пише в такива случаи да се свиква бавно с добавянето на мазнина. Също го има и вариантът нещо с червата да не е наред. Но с постепенното привикване към мазнина, намаляване на вътрешното възпаление и нормализиране на функциите на червата нещата се оправяли.

# 421
🤔аз имам спомен за нещо, на което викат”английска сол”🤔

ПП: сега се зачетах, че е някакво съединение с магнезий.. но знам, че действието му е “драстично”

ПП: интересно.. по време на бременност пих магнезиев диаспорал- действаше ми мн добре на крампи и контракции и нещата сутри се случваха “леко и меко”..

# 422
Някой знае ли какво е на български milk of magnesia? Май в Щатите го продават в бутилки, овкусено и неовкусено...🤔🤔

# 423
Моето тяло с мазнини си е свикнало си мисля.
Но слагам малко сол. Опитвала съм повече, не ми действа ок на бъбреците.

# 424
Чакам някой да се включи с превод какво е milk of magnesia и как изглежда.😃😛
Елора, аз слагам повече сол, отколкото ядях преди режима, а не толкова, че да пресоля храната си. Просто тези дни слагам повече заради симптомите, които описах. За другата вода със сол- пак казвам, имаше си съотношение някакво.

# 425
При мен бронираното кафе няма такъв експлозивен ефект, даже изобщо не ми влияе, но аз с хапвам доста мазничко. За това пък някои пресни млека ми разказват играта. Например на Верея не ми прави никакви проблеми, но Маджаров с червената капачка... 
Кое е мляко и кое не, не мога да преценя, но много вероятно едно от двете, да не е Satisfied

# 426
  • Бургас
Долче, американското е подобно на английската сол, пак е магнезий, ама някакъв оксид, и е бяло като мляко, пие се за стомашни киселини и за разхлабване, и в България се казва магнезиево мляко, продават го в аптеките

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 23:35 от bur02

# 427
Това кафе с масло и аз ще го пробвам в неделя сутрин. Интересно ми е дали ще има такъв "експлозивен" ефект при мен. Съмнявам се, но ще пробвам, поне ще съм у дома.
Шарпиии, чудна маса! У дома сме фенове на Снупи! 🤗 Ще има ли поне още едно море до края на лятото?
Море още веднъж края на август. 3 пъти за щастие 😋
И аз съм фен на Снупи, нищо че съм дърта вече, но имам много тениски с анимационни герои, щото много ме кефят. Имам един любим потник с една мишка с големи диоптрични очила, като турна и аз моите и ставаме дует зубъри 🤓🤓

# 428
В книгите за водата си пише дозата /забравила съм я вече/, опитвала съм, ама много ми идва, много.

Това магнезиево мляко е интересно бре. Може да се опита нататък.

# 429
Вur, благодаря! А опитвала ли си го как е на вкус?🤔🤔
Вижте какво намерих😃:

Доктор Боз препоръчва да се смеси с вода в бутилка и да се пие по малко през деня (за да е източник на магнезий, а не просто да се елиминира във ВЦ). Друго интересно от книгата- като се приема магнезий с mct, се усвоява повече магнезий (и познайте кой вечерта си пи магнезия с mct😉). Ако се приема с ябълков оцет- почти нищо от магнезия не се усвоявало.
И при мен няма експлозивни ефекти от кафе с масло. Да, може понякога да улесни нещата малко, но по принцип нямам нужда и до разстройство не се е стигало. Всъщност, липсата на експлозивни ефекти означава индиректно, че мазнините се абсорбират нормално.
Шарпи, задължително блендирай маслото (предполагам, че си го знаеш, но да кажа). Да не ти плува отгоре мазно петно.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 00:39 от dolce miele

# 430
А това специално го фотнах за Долче, ма не ми е припарил кракът вътре!!! Само беля щях да си докарам.
Долче, прекрасни чинии както винаги!

# 431
Интересни неща споделяш Долче, давай все така.
И аз искам да знам какъв е на вкус.

# 432
  • София
🤔аз имам спомен за нещо, на което викат”английска сол”🤔

ПП: сега се зачетах, че е някакво съединение с магнезий.. но знам, че действието му е “драстично”

ПП: интересно.. по време на бременност пих магнезиев диаспорал- действаше ми мн добре на крампи и контракции и нещата сутри се случваха “леко и меко”..
Момичета, аз ви следя тайно от известно време. Тая английска  сол я дават преди интервенции за очистване, ама аз понеже съм от клуба на Елора явно, пих веднъж по някакъв протокол, с колеги се хванахме очистване да правим...ми, мега гадно нещо, пих в петък, чак в неделя "родих",  но имах адски болки и се сдобих с още по-подут корем. Иначе беше мега евтина, стотинки от аптеката.

# 433
  • Бургас
Аз това което съм виждала американското мляко беше овкусено, предполагам, че неовкусеното си е гадно на вкус, няма ка да е друго, щом е магнезий, ще взема пък да го пробвам туй българското, английска сол май пих преди години веднъж, преди някакво изследване, май цял ден прекарах във вецето, беше страшно

# 434
Брях, ново нещо научих посреднощ Grinning Не знаех че магнезиевото мляко се и пие, мислех че е само за мазане... Иначе оксид точно май не е от най-добрите форми откъм усвояване, когато се поглъща. Най-евтините добавки обикновено са с тази форма.
А и ми е странно цял ден магнезий, при положение че кафе и какво ли не му пречат и трябва разстояние.
Английската сол е магнезиев сулфат, тя си е сериозно разхлабваща. Външно я прилагат и за това е ок, за магнезий през кожата като си сложат във ваната примерно.

Общи условия

Активация на акаунт