Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 292
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Дара, аз на това му викам лъжа. Очеизвадно е, и такива хора много ми олекват и всяко тяхно мнение за мен е под съмнение. Всъщност даже най-добре да се подминава. Шарпи и откри изключително много противоречия, но се отказа да пуска. Ти пусна поредното. Вече след такава наглост всеки да си прави сметката с какъв човек общува и има ли смисъл да и се взимат постовете под внимание. Утре може да навреди на някой.
Иначе за свален инсулин може само да се радвам. Но нужно ли е да се лъже. И е някак смешно. Да кажеш, че е написано в друг форум, ама в една тема едно, в друга противоположното е направо излагащо.
Но пък има хора и от това не се притесняват.

Явно продължаваш да се вживяваш на детектив. Жал ме е за хора, които все търсят негативното. Сигурно много ти се искаше да се проваля. Е не се провалих и свалих инсулина повече от очакваното. Хора като теб все гледат негативно и предобедено. Хора като мен се радват на успехите на другите. Всеки сам решава на какво да вярва. Ние с теб нямаме нищо общо и това е чудесно. А моята Саксенда си е мой личен избор. Simple Smile  Не се притеснявай няма да пиша тук до следващия път когато инсулинът ми ще е нормален. Приятна вечер ти пожелавам.

Благодаря Tays. Аз съм чистият пример, че инжекциите не вдигат инсулина. Дори аз не очаквах такава разлика за 3 месеца само. Много съм мотивирана и ще успея. Лека вечер.

Шарпи е като нормалните хора. Алергична към глупости и лъжи. За което мога само да се радвам.
Второ, това е форум. Не ти е месинджър уважаема. Всеки човек има правото  да ти чете постовете тук, и където и да е другаде. И в това няма нищо лошо. И беше хваната в лъжа. Отново.
За инсулина - браво.
За наглите лъжи мога само да кажа, че ми олекваш като човешко същество. И каквото и да кажеш оттук насетне не бих взимала под внимание. Просто защото ще бъде сигурно лъжа.
Изключително нагла си. Как може тук да твърдиш, че фастове правиш, а в другата тема, че на никаква диета не си била, нито режим, нищо. Кому е нужно това?
Това не е въпрос. Риторичен е, нямам нужда от отговор.
В този форум, поне в тази тема, а и другите здравни е от значение истината. Чувала ли си тая думичка. Истина, опит, откровеност. Всеки човек е индивидуален, при някой работи едно, при друг други, и лъжите вредят, много вредят.
Не се напъвай и да ми отговаряш, защото не си ми интересна. И моля не ме засипвай с лс-та отново. Нямам време за глупости, нито желание за комуникация с теб.
Айде, успех, да сваляш още, как и с какво, ти си знаеш. Вече какво ще пишеш и дали има връзка с реалността е друг въпрос.

# 406
  • На север
И аз ти се радвам на този резултат 🪻
Ти ли беше на инжекции

Да на Саксенда. Минах през строга диета като влязах тук. После я разхлабих. Сега не мога да кажа че съм на диета но не ям боклуци и почти нищо сладко. Само плодове но по малко. Но ям един, два пъти на ден. За спорта спортувах преди да. Но спрях поради финансови причини. Пия витамини, омега и магнезий.
Ами, значи си и на режим. Blush И ние тук така се храним - два пъти на ден. Ние / такива либертаци и айляци като мен/. Половината от пишещите редовно са и на фастове. Че и всеки ден уреди, спорт, неуморни.
Та, инжекциите явно са тласнали нещата, но режимът си е режим.
Продължавай, другия път да се похвалиш с още по-добър резултат.

Боклуците ги няма в менюто ми но си хапвам малко хляб Бонус (сега съм в Бг) и готвено но много малки порции. Ям ориз също и малко картофи в супа примерно. Спортувах от февруари миналата година до януари тази, но се наложи да спра. Пия витамини и омега. Слагам си инжекциите. Днес примерно тук е 40 градуса и хич не ми беше до ядене и ядох 4 кайсии за закуска и една пържена чушка с доматен сос и малко сирене и 2 филийки Бонус. Давам пример понеже на лични ме питаха какво ям. Т.е. не съм на кето и не съм супер строга, но количеството е малко и често не ям по 12 часа примерно.

# 407
  • На север
Дара, не те разбрах за цените на Холанд и барет тук. По-евтини или по-скъпи са?

По-скъпи са в България ,Елорче

Ох бе Шарпи с глас се смея. Втората каза надви засега ама третата да не се обади 🤣🤣🤣

Woman in red браво 💐
На Saxsenda ли сте още ?
Мисля че си слагахте .
Видях ви поста и в темата имаше и снимки. Там мисля писахте че не правите никакви упражнения и храната не сте променили или греша . Трябва да погледна да не пиша за някой друг 😃
Поздравления за резултатите .
Но тук сте писала това и аз сега
незнам 🙄

Истина е каквото съм писала. Не съм на диета. Не го считам за диета. Не броя калории и ям по малко и въглехидрати. Даже веднъж ядох шоколадова торта. И едно парче пица съм яла. Ето днес ядох една пържена чушка. За мен това не е диета, защото съм била на много такива, където ограниченията са били строги. Тези мои коментари са от месеци. Аз спортувах много до януари. Вече не спортувам. Свалям от септември. От тогава до сега много неща са се променили. Тук като писах (преди една особа да ме отказа) наистина пробвах да съм строга. Е, отказах се, но явно няма и смисъл понеже съм доволна от резултата си. В живота ми съм била в двете крайности или съм се тъпчила вечер с боклуци и съм преяждала… или съм яла примерно 3 месеца варено месо с варени броколи. А до 27 бях 50 кила но почнаха проблемите с хипофункцията и метаболизмът ми отиде на майната си. Картината е цялостна, а не в отделните детайли. Колкото до това, че бях забравила едно изследване ами човек съм и бях наистина забравила че съм изследвала инсулин преди ен на брой години защото тогава исках бебе и пусках и тогава и после бременна (имах гестационен диабет) та пусках много изследвания и съм забравила, че съм го изследвала веднъж. Е изядоха ме за това. Ще кажеш, че не сме всички хора и не забравяме. Обяснявам ти понеже виждам, че си мила и любезна. На други хора не бих се обяснявала за такива дребнави глупости. Да не говорим, че е меко казано откачено да следиш някой какво пише навсякъде за да “хванеш” нещо си за да се заядеш. Всеки сам да си прави изводите.

# 408
Ха ха, добре че тук ти дадоха идейки за оправдание Joy

# 409

Благодаря Tays. Аз съм чистият пример, че инжекциите не вдигат инсулина. Дори аз не очаквах такава разлика за 3 месеца само. Много съм мотивирана и ще успея. Лека вечер.
Поздравление за резултата и се радвам, че си доволна от избора си и ефектът от него. Имам въпрос, какво мислиш да правиш като спреш лекарството или се предполага да го взимаш до края на живота си?

# 410
Тъй като съм на почивка и нямам никакво намерение да си развалям същата, само ще вметна, че аз не се притеснявам от "детективи", които да четат мненията ми сега, в бъдеще или в миналото. Ако не друго, нямам раздвоение на личността, нямам амнезия и не твърдя откровени лъжи. За това дали съм позитивен или негативен човек, смятам, че всеки си е направил извода за това. И съм сигурна какъв е отговорът. Аз на 17 юли (след 3 дни) ще направя точно 2 години на този режим, без да използвам никакви "инжекционни бустери", с които да си нормализирам хормоните. Наблегнала съм на строг режим + тренировки и резултатът към ден днешен е инсулин от 17 на гладно - вече 4.68 + слабо, но тренирано тяло с развита мускулатура. Бонус са ми вкарване в нормите на други хормони. За да спортувам, не съм имала "финансови възможности ", за да се оправдая, че съм спряла,поради липса на такива. Това се казва мързел.
На всеки тук съм пожелавала и ще пожелавам здраве, но категорично няма да толерирам някой да пише откровени лъжи. Такава натура съм и това е едно от малките неща, които ме изкарват извън кожа. Не си и мълча за подобни неща. Кой както иска да го разбира.
За финал ви изпращам солени целувки от нашата последна черноморска вечер тук 😘

Скрит текст:

# 411
Ех Шарпи, три пъти ще намажеш, ауууу 

Ама другата година и аз ще съм на хорото.

Впрочем пих чията сутринта с малко сол. Супена сложих.И о Боже, жднб. Вечерта родих.
В интерес на истината три дни раждам, но недостатъчно. И сега не знам дали е от чията със сол или просто е дошъл момента. Или самото съчетание на сол и чия дава по-хубав ефект.
Май ще турвам сол малко. Утре пак.

# 412
Шарпииии, толкова ли бързо свърши този разкош.
Аз все чаках да те видя полегнала в корито с кал 😀.
Успя ли да се намацаш ?

Наздраве, чудни манджички 🩷

# 413
Шарпииии, толкова ли бързо свърши този разкош.
Аз все чаках да те видя полегнала в корито с кал 😀.
Успя ли да се намацаш ?

Наздраве, чудни манджички 🩷
За жалост почивката винаги отлита със скоростта на светлината. Все едно дойдохме вчера.
С калта яко се омазах, ма нямах тел в мен за фото. Ма и ич не беше за фото работата 😂
Елора, да кажеш и утре как е положението.
Живот и здраве, края на август пак ще дойдем да закрием сезона 😋

# 414
О да, ще изклюкаря.
Сега ще съм редовна с чията. И сол ще слагам, да видим.

# 415
Шарпи чудно изглеждаш
Аз доскоро не се събирах в тези люлки 🤣
Сега незнам трябва да се пробвам. Нали имам намаляване на диференциала🤣
Тези саксенди
Незнам но май някъде четох че цял живот се бият или е било за някой друг препарат
Обаче е факт изписват ги и на хора с диабет. Вече кой вид 1 или 2 не знам.
Охооо Шарпи 3 пъти за късмет ❤ супер. Да знаеш че август се проведе рязко времето. Сутрините и вечерите са хладни. Водата също става студена .

# 416
Имам лична заслуга относно напомнянето за ефекта от чиата… 😁
Шарпиии, чудна маса! У дома сме фенове на Снупи! 🤗 Ще има ли поне още едно море до края на лятото?

# 417
Елора, и на други места съм чела да се пие солена вода за..."раждането".😅 Вероятно и солта има някакво значение.
Woman in red, никой тук не е искал да се провалиш- не знам защо мислиш така.🙂 Относно инсулина на гладно също никой не е казал, че ще се увеличи при свалени килограми- напротив, съвсем нормално е стойността му на гладно да се понижи с отслабването (затова и слабите хора са в по-неизгодна позиция). Като ядеш толкова малко храна, също няма как да се вдига. Не знам какво визираш под "спорт", но за спорт е нужно най-вече желание, а не финансови възможности. Аз спортувам съвсем безплатно.🙂
Шарпи, лек път наобратно!🙂 И аз си мечтая да се полюлея някой ден на детските люлки!😁
Моята храна днес пак е на рибна основа- към 16,30 ч ядох пушени коремчета от сьомга, моцарела (забравена в хладилника със срок на годност 01.11.2022 г- беше узряла даже😆, но на вкус беше ок и я изядох), пушен бекон, 20 грама сирене, домат с босилек, зехтин и повече сол:

Вечерята беше консерва люти сардини, мариновани сурови тиквички и краставица със сос от зехтин, ябълков оцет и сол:

Тиквичките бяха нарязани на тънко, много ми харесаха така!😍  
Вчера не знам как оцелях🤕😬, много ми беше зле- потях се, глава се опитваше да ме боли, малко крампи, леки болки в корема, леко гадене, разстройство, отпадналост, задържана вода ("любимите" ми подпухнали клепачи)- накратко, всякакви симптоми на дехидратация и дефицит на магнезий. Тъкмо вчера по стечение на обстоятелствата се падна да чета в книгата на доктор Боз именно за магнезия.😅 Накратко- като се появят вече симптомите, отнема някакво време, за да отшумят. Т.е. магнезият действа с натрупване.
Черпя ви с едно фрапе от снощи- нещо му повредих пяната обаче, не знам как стана...и лед нямах. Но пак добре ми дойде:

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 23:28 от dolce miele

# 418
Дара, за тип 2 са глутидите. За 1 не вършат нищо, той е автоимунен и там панкреасът не работи. Не че само това вършат, но и вдигат инсулина след хранене, та работят при диабет само докато има някакво производство на собствен инсулин.
Дали се слагат цял живот когато не е диабет едва ли някой може да каже със сигурност, то това се прави от броени години. Дано не е така че да може човек и по-нормално да живее след някое време.

На дамата в червено не помня някой да е пожелавал да се провали, тук нямаме навик да се кълнем... Вече ако някой много държи да е обиден, все ще си намери за какво.
Не се впечатлявам вече, то на всяка крачка има по някой дето нещо не го кефи и се засяга.

# 419
Долче, аз съм пробвала дни сутрин в топлата вода слагам сол и не видях кой знае какъв ефект. Но явно в самото съчетание има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт