Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 303
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
И аз ти се радвам на този резултат 🪻
Ти ли беше на инжекции

# 391
Дара, не те разбрах за цените на Холанд и барет тук. По-евтини или по-скъпи са?

По-скъпи са в България ,Елорче

Ох бе Шарпи с глас се смея. Втората каза надви засега ама третата да не се обади 🤣🤣🤣

Woman in red браво 💐
На Saxsenda ли сте още ?
Мисля че си слагахте .
Видях ви поста и в темата имаше и снимки. Там мисля писахте че не правите никакви упражнения и храната не сте променили или греша . Трябва да погледна да не пиша за някой друг 😃
Поздравления за резултатите .
Но тук сте писала това и аз сега
незнам 🙄

# 392
Супер е резултатът, има още работа разбира се но разликата е огромна в показателите. Фастовете действително помагат много, за глутида съм със смесени чувства но там всеки си знае.
Б12 нисичък ми се види, дано да вземаш мерки по него да го вдигнеш.

Дара, всеки различно разбира под режим, диета и прочие. За някои те означават да се мъчиш и ограничаваш, а сама знаеш че на глутид трудна работа да прегладнее човек и съответно храната намалява и без да я мислиш нарочно или да стоиш гладна. Ти май на различен глутид беше, ама ефекта върху апетита си го видяла със сигурност.
За добавки и прочие за съжаление си права, в България са по-скъпи от на много други места. Сравнявах наскоро кое за колко може да се купи тук, пък взех че напълних кошницата в iHerb... Спести се една сериозна сума от мен и от сестра ми и то не само защото ми направиха отстъпка 20% за първа поръчка, дори и преди нея разликата в цените беше чувствителна.

# 393
natka
Да сигурно е така  . Направи ми впечатление че в 1 тема се казва 1 в друга друго.
Нямам много опит и база за сравнение на апетит С и БЕЗ   глутид.
Бях на Rubelsus аз. 2 или 3 седмици. После ме повали Covid 3 седмици някъде беше ад. После реших да пия пак и ми стана много лошо от парчето ли от пост ковида ли незнам . Но повече не пих. Реших да проявя ината си в друга посока и да започна с храна. Може би ми помогна Rubelsus за количествата храна, но е факт. Аз имам резултат и без него вече . Сигурно ми е дал правилен старт.
Много са скъпи добавките в България. Аз всяка година взимам витамини и разни масла и пр мои капризи и всяка година забелязвам фрапантни разлики в цените им.
Аз пък още фастове не съм правила . Може би защого и с водата не съм на ти 🙄

# 394
Дара, ти се движиш много добре с теглото. Щом нещо работи, не го разбутвай много- много
И аз трудно свикнах с водата. Започнах на бюрото да държа една кана и в пластмасова чашка да наливам. Сега си я търся, не съм променяла там нищо. При мен трябва някакъв силен стресор, за да се вдема в ръце. Миналата година лятото се влоших. Да видиш как бърже се научих и вода да пия, и зелено да ям. И добавките. С пх 5 нищо не мърда, ударих усилия в посока да го вдигна.
И сега , според мен, ми е кисело пх, щом не свалям, но и много месо ям, уж да променям нещата. Па днес пак се напуках с телешко шкембе и свински уши с масло.
От утре ще засилвам зеленчука, поне така съм решила. Ама като няма мръвка и огладнявам. Хищник съм си и това е.
Тука момичетата ядат зеле постно. Еми...като баластра ми е, като подложа и някой пернат покойник и ми става тамън 🐷🍗

# 395
  • На север
Ти ли беше на инжекции

Да на Саксенда. Минах през строга диета като влязах тук. После я разхлабих. Сега не мога да кажа че съм на диета но не ям боклуци и почти нищо сладко. Само плодове но по малко. Но ям един, два пъти на ден. За спорта спортувах преди да. Но спрях поради финансови причини. Пия витамини, омега и магнезий.

# 396
Фастове някакви по-съществени и при мен не бяха още от началото. Е, хранех си се само на обяд и вечеря де, пак без храна извън тези две хранения. Ама това си е интервално хранене, там с интервал без храна 16-18 часа. Пак добре ми дойде.
Чак последните година-две започнах да чета и ровя повече за фастовете и съответно да изпробвам чат-пат и по-дълго време. По-лесно е като човек е добре адаптиран на вмнв хранене, ако и повечето пак да е в главата ни.
Но и аз си гледах и комфорта и исках да ми е лесно, защото се бях настроила че това не ми е режим тип диета там за някакво време, а че все така ще е. На много строг режим никога не съм била - нито съм теглила или броила грамчета там въглехидрати, нито кето съм гонила, нито съм спазвала без да изляза да се черпя никога. Бавен прогрес, по който още имам работа, ама нали съм в добро здраве и кондиция - за мен това е ОК.
Бивало да започна с фастовете от по-рано, ама явно не съм била узряла за това. Като всяко друго нещо.

Тайс, зеле обичам, дори постно ми е вкусно... обаче тогава просто месото е сготвено отделно, не чакам да ме нахрани то Grinning

# 397
Да сигурно е така  . Направи ми впечатление че в 1 тема се казва 1 в друга друго.
Не се учудвай, потребителката доста се оплита къде какво пише/казва, па после удобно "забравя".
Никакви фастове няма тук, а просто използване на препарат Саксенда, който всички знаем как действа. Просто ти притъпява глада и нямаш апетит. Та това е общо взето. Но тръгнеш ли да четеш мнения по други теми на същия потребител - в едно ще намериш тренировки, в друго не спазва диета, в трето спазва, в четвърто никога е нямало тренировки... Абе всичко ще намериш. 🫣 Та не е объркването в твоя телевизор 😉

# 398
Ако не се промени храненето, подобренията с лекарства са временни. Свекър ми е с диабет тип 2 и на инсулин. Влошил се е отново. Много неприятно, но не иска да спазва диета.
Аз ви чета, но понякога не мога да пиша. В тази тема е страхотно и много се радвам на постиженията ви.
Направих фал с бронираното кафе. Вчера сутринта реших, че след като кръвната ми захар падна на 6.2 е време да го опитам.
Направих еспресо и му добавих течна сметана 30% с малко краве масло.
Стана страшно. Не можех да излезна от тоалетната. Цял ден не ядох и дори се наложи да лежа.
Към 11 си премерих кръвната захар и беше 7, затова хапнах малко и взех берберин. Днес съм по-добре, но карам на сирене и яйца.
С интервалното хранене кръвната ми захар падна с 1 единица до 6 и малко. Продължавам с добавките докато не я видя на 5 /много се надявам и това да стане/

# 399
Не съм срещал някой да твърди тук че само с медикаменти ще се оправиш и ще можеш да се храниш както си поискаш. Тъкмо обратното е. Правилен хранителен режим и хранителни добавки като опция + достатъчно движение. Сигурно има и такива случаи на пълно ривърсване на диабет2/инсулинова резистентност и връщане към безразборно хранене, но предполагам са някакви изключения.

# 400
За мен е забележително, че е смъкнала инсулина.
Нали това лекарство още е експериментално ли, знам ли какво, просто ако се окаже, че и подобрява здравните показатели, ще е супер. Особено без режим.
Все пак е някакъв вариант за отчаяни хора.

Аз следя другата тема, откакто разбрах за нея, от чист изследователски интерес.
За мен тук Дара е героят на тази година, жалко, че не може често да си прави изследвания, да видим прогреса. Освен по панталоните Stuck Out Tongue Winking Eye

# 401
Stryper

link=topic=1571690.msg46700343#msg46700343 date=1689344841]
Ако не се промени храненето, подобренията с лекарства са временни. Свекър ми е с диабет тип 2 и на инсулин. Влошил се е отново. Много неприятно, но не иска да спазва диета.
Аз ви чета, но понякога не мога да пиша. В тази тема е страхотно и много се радвам на постиженията ви.
Направих фал с бронираното кафе. Вчера сутринта реших, че след като кръвната ми захар падна на 6.2 е време да го опитам.
Направих еспресо и му добавих течна сметана 30% с малко краве масло.
Стана страшно. Не можех да излезна от тоалетната. Цял ден не ядох и дори се наложи да лежа.
Към 11 си премерих кръвната захар и беше 7, затова хапнах малко и взех берберин. Днес съм по-добре, но карам на сирене и яйца.
С интервалното хранене кръвната ми захар падна с 1 единица до 6 и малко. Продължавам с добавките докато не я видя на 5 /много се надявам и това да стане/

[/quote]

[bStryper[/b]
Като бях преди години на режима на АУ и аз започнах прословутото бронирано кафе (пълна отврат за мен ама 😃)
Та така едно сутрин правя кафето бучка масло вътре и още толкова и кокосово масло  блиндирам и аз .
Мале!
Взрив
Не мога да изляза от 00
Дъщеря ми ходеше на училище по това време трябва да я събудя приготвя ама не мога . Не мога да отлепя от 00 🤣🤣🤣

Tays 💐
По панталоните каза 🤣🤣🤣

Yahoo
Моят ендокринолог във Варна който ми беше изписал Rubelsus ми каза
Забравяш въглехидратити или поне ги намаляш драстично . Нисковъглехидратен режим и вкл.и спорт.  Аз съм скарана по отношение на спорта като цяло ама като искам да се върна в онази си форма . Аз просто приемам че така трябва да се храня занапред. Не за месец 2. И имам и прегрешения.
Нямам идея как ще са ми показателите. Нямам търпение да си ги пусна и изследвам.и аз .

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 19:26 от Dara20

# 402
Доста тегло си свалила, със сигурност имаш промяна и в показателите. На няколко места съм срещала да пишат че висок базов инсулин е еквивалентен на складирана енергия, т.е. мазничко. По тая логика, свалено съществено количество мазнини си се отразява и там.
При теб често ми и провило впечатление че храната ти е сравнително малко количество, дано да не си свалила много и от мускулите. Аз на глутидите това не им харесвам и мърморя, то си е недохранване с тях и лесно се губи мускул, ако и да не се усеща като глад. Знам че ти не си на медикамент сега, ама пак малко ядеш. Пък жените трудно си качваме мускулната моса обратно... особено като не сме на по 20 вече.
Тия бронирани кофета са ми странни на мен, много. Но може и да е защото аз не търся да закусвам и съответно нямам какво да замествам с такъв бъркоч.

Тайс, не знам колко е експериментално, у нас е от скоро с тая цел а в други страни май по-отдавна. Но тази група са нови като цяло, особено когато са на прицел килограмите, а не третиране на диабет с тях. За диабетици по-отдавна се ползват, Виктоза е същото като Саксенда.

# 403
  • На север
Да сигурно е така  . Направи ми впечатление че в 1 тема се казва 1 в друга друго.
Не се учудвай, потребителката доста се оплита къде какво пише/казва, па после удобно "забравя".
Никакви фастове няма тук, а просто използване на препарат Саксенда, който всички знаем как действа. Просто ти притъпява глада и нямаш апетит. Та това е общо взето. Но тръгнеш ли да четеш мнения по други теми на същия потребител - в едно ще намериш тренировки, в друго не спазва диета, в трето спазва, в четвърто никога е нямало тренировки... Абе всичко ще намериш. 🫣 Та не е объркването в твоя телевизор 😉

Явно продължаваш да се вживяваш на детектив. Жал ме е за хора, които все търсят негативното. Сигурно много ти се искаше да се проваля. Е не се провалих и свалих инсулина повече от очакваното. Хора като теб все гледат негативно и предобедено. Хора като мен се радват на успехите на другите. Всеки сам решава на какво да вярва. Ние с теб нямаме нищо общо и това е чудесно. А моята Саксенда си е мой личен избор. Simple Smile  Не се притеснявай няма да пиша тук до следващия път когато инсулинът ми ще е нормален. Приятна вечер ти пожелавам.

Благодаря Tays. Аз съм чистият пример, че инжекциите не вдигат инсулина. Дори аз не очаквах такава разлика за 3 месеца само. Много съм мотивирана и ще успея. Лека вечер.

# 404
Ти ли беше на инжекции

Да на Саксенда. Минах през строга диета като влязах тук. После я разхлабих. Сега не мога да кажа че съм на диета но не ям боклуци и почти нищо сладко. Само плодове но по малко. Но ям един, два пъти на ден. За спорта спортувах преди да. Но спрях поради финансови причини. Пия витамини, омега и магнезий.
Ами, значи си и на режим. Blush И ние тук така се храним - два пъти на ден. Ние / такива либертаци и айляци като мен/. Половината от пишещите редовно са и на фастове. Че и всеки ден уреди, спорт, неуморни.
Та, инжекциите явно са тласнали нещата, но режимът си е режим.
Продължавай, другия път да се похвалиш с още по-добър резултат.

Общи условия

Активация на акаунт