Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 233
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Лагуна Маре няма ресторант.

# 391
  • София
Би било прекрасно от ваша страна ако някоя сподели мнение за Лагуна маре. Първоначално колебанията ни бяха между Арабела бийч и гореспоменатия хотел, но по-горното мнение за Арабела е първото положително, което чета тази година. А и сме дългогодишни клиенти на Арабела и искам нещо по-различно. Отново благодаря предварително!

Две години сме били на почивка в Лагуна Маре. Хотелът е реновиран, стаите са обновени. Почистването и добро,  ако и оставиш бакшиш в началото на престоя на чистачката ще бъдеш много по-доволна ☺️.
Басейна се почиства, мият се шезлонгите.
Но храната в ресторанта не е вкусна. На мен лично това не ми хареса. Готвачът не е добър. Всяка вечер се приготвя храна пред гостите и това спасяваше положението. В петък е рибна вечер.
На 06/08 се прибрахме от там.

P.S.   имам колега, който беше отседнал в Арабела и сподели, че са доволни от храната😉. Имали са успех

Именно храната е един от най-големите ми страхове. Преди ковид бях изключително доволната от изхранването в Арабела- винаги разнообразно, всяка вечер барбекюта и подобни 'глезотии' Wink . Изглежда, че засега се спирам на Лагуната Thinking, съответно имам още един въпрос относно ресторантите- по мой спомен някоя от Лагуните нямаше ресторант и имаше право да се храни и в ресторанта на Лагуна бийч. Може да греша, ако е така, предварително се извинявам и моля, поправете ме Simple Smile

Съжалявам, но не съм дочела ☺️
Написаното мен е за Калиакра Маре.

Извинявам се

# 392
В кой от ресторантите по плажа към хотелите ОИ може да си платиш примерно за вечеря или обяд и да се храниш там?

# 393
  • Русе
В кой от ресторантите по плажа към хотелите ОИ може да си платиш примерно за вечеря или обяд и да се храниш там?
Мисля, че във всеки.

# 394

Мисля, че във всички на входа има ценоразпис. Доста удобно ми се струва.

Да не правя друг пост - някой комбинирал ли е хотели - мисля за следващата година да прекараме няколко дни в хотел в горската част заради близостта с аквапарка, и след това още няколко дни в хотел на плажната ивица. Може да са последователни тези 2 хотела, може да са поотделно през летните месеци, няма значение. Приемам всякакви мнения.

# 395
Да, правили сме го няколко пъти. Даже една година така се получи, че бяхме в 3 хотела един след друг.

# 396

В Мура със сигурност може. На място управителя на ресторанта ще ви каже цената.

# 397

В Мура със сигурност може. На място управителя на ресторанта ще ви каже цената.

Във всичките. Даже бях видяла, че на Фламинго бяха обявени на сайта на Албена какви са цените. Децата под 12 са на 50%.

Редактирам се и добавям линкове:

Ето инфо за цени към хотелските бюфетни: https://albena.bg/bg/bufet-ceni, цените са ориентир и за нивото на изхранване в различните хотели според мен.
Ето инфо за ресторантите на свободна консумация със сервиз:  https://albena.bg/bg/restoranti-i-barove  - освен тези ресторанти има и други - пред хотел Калиопа има пицария на плажа, има Поко Локо, горе до пожарната има и някакво евтино бистро. Не мога да дам отзиви обаче за тези ресторанти.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 13:35 от gato

# 398
  • БГ
Да не правя друг пост - някой комбинирал ли е хотели - мисля за следващата година да прекараме няколко дни в хотел в горската част заради близостта с аквапарка...
Може! Миналата година бяхме с 3 последователни резервации по 5 нощувки - Калиакра Маре, Калиопа и накрая Ралица Супериор Делукс. Резервирах рано, още през м. IX и нямах проблем със застъпването им.

# 399
  • София
Аз като си представя да събирам пак багажите, всички надуваеми неща на децата и да се местя,направо ще ми стане лощо.Ако сме двамата иначе е яко.

# 400
  • Русе
Още ли е ледена морската вода?

# 401
# 402
Приключи тазгодишната ни почивка, хотел Елица, ***. Амортизирани, малки стаи. Мръсни завеси, течаща тоалетна. Камериерката на етажа се старае много, но е сама на целия етаж.
Храната става. Алкохол - никога нямаше уиски, а аз не пия ракия, водка и ром (само това имаше).
Анимация - почти никаква. Момче и момиче в клоунски дрехи пускат музика и подскачат край басейна, нищо друго. Иначе в хотела масово румънски туристи.
Догодина, ако пак сме в Албена, ще подбера по-читав хотел.

# 403
От вчера сме в Албена. Курорта е все така поддържан, зелен и спокоен. Единствено морската вода за мен е студена. Говорих със спасителката - вчера 21- 22 градуса. Днес се надяват да достигне 23. Природа!

# 404
За отседналите във ФГ, има много хубав термален басейн в спа зоната, ние лично го посетихме няколко пъти и имаше позитивен ефект върху болния ми кръст (водата е лечебна, препоръчва се при дископатии, плексити, артрити).

Общи условия

Активация на акаунт