Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 254
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Картинга над ескалаторите работи ли ?

# 181
От вчера сме в Калимера Ралица настаниха ни в 11 в колкото и дойдохме. Стайте са нови със сменена цялостно мебелировка, матраци, мека мебел, възглавници, дори двата стола и масата на терасата са нови. В банята само завесата е нова но и това е нещо. Рецепцията и лоби бара са с обновен интериор както и ресторанта леко цветово е променен с цветовете на бранда. Има мини бар с бира сок пепси и газирана вода, както и 1.5 литра вода, зарвбдт ги всеки ден. Храната е много вкусна и разнообразна значително са подобрили качеството и разнообразието. Много видове сирена, различни видове месо готвено и на скара, гриловани зеленчуци и много салати. В ресторанта липсва само ябълковия сок, той е на лоби бара включен към ултра ол инклузив. На закуска имаше много различни семена, мюсли смути и детокс вода, наистина значително подобрение в ресторанта. Пул бара работи където е басейна с анимацията. А анимацията наистина е страхотна много голям екип с анимация за всякакви възрасти. Снощи много ни хареса концерта на 100 кила. Днес ще има парти на басейна. Има тематични вечери азиатска рибна и българска, вечеря по меню за над 5 нощувки с ресторант Ралица. Ултра ол инклузива го има на меню на бара и най много неща има на лоби бара. Коктейли с алкохол и без алкохол, някой неща ги няма и бармана каза че няма и да ги има от менюто като фрапета и студени кафета... Алкохола който е внос не съм го и чувал полска водка и уиски glen stone на цена от 15 лева. Щом Джони Уокър се плаща смятайте какво е вносното пиене... но все пак не е Савой. Не са лоши напитките но не са и чак да ги обявяват за ултра ол инклузив. Като цяло не ме бърка какво ще пия, харесва ми и така, бирата е Бекс. Нямаме забележки към хотела всичко е значително подобрено.

# 182
Ако някой има пресни отзиви от Мура, моля да сподели - стаите същите ли са или са реновирани (била съм там преди 6 г.), храната как е, има ли тълпи в ресторанта, чисто ли е  морето?

# 183
И да добавя, че няма румънска паплач след като хотела мина към немската верига. Много култури немци, французи и белгийци.
В ресторант Рай и миналата година не са давали да се изнасят напитки. Само в картонени чаши, шишета и термуси това било по нареждане на концесионера на плажа.

# 184
Първи впечатления от Фламинго Гранд

Ранно настаняване не можахме да използваме, защото имахме премеждия по пътя и пристигнахме чак в 16:00 часа. Така или иначе от разговора с управителката, за който писах по-рано, ми стана ясно, че най-вероятно няма да ни настанят преди 12:00ч. та поне си спестихме едни нерви.

На рецепцията са супер любезни и бързи. Пиколото дойде веднага щом паркирахме пред хотела и ни помогна с багажа. Стаята признавам ме изненада! Много по-приятна е на живо. На снимки изглежда някак неуютна и ретро, но като влезнеш вътре, усещането е много приятно. Имаме страхотна гледка. Имахме си комплимента - плодове, сок и вино.

Едно от най-важните неща за мен в хотел - леглата и възглавниците - доволна съм! Супер удобни, не са прекалено меки, но не са и твърди. Има по две възглавници за човек, една от мемори пяна и една нормална, огромна и мека. Голям кеф!
Има баня с вана и отделно душ кабина, две тоалетни.

Кухненски бокс с котлон, кана за вода и кафемашина с капсули. Някой беше питал за капсулите - в стаята са си и би трябвало да ги зареждат ежедневно, но ще видим, все още не сме ги ползвали. Има няколко пакетчета с чай, захар.

Храната много ми хареса за сега. Вечерята беше много рсзнообразна. Имаше няколко вида меса, не обърнах внимание какви са, защото не съм фен. Имаше скариди, риба - вчера беше пъстърва. Постни чушки, ориз, картофи, сотирани зеленчуци, някакъв боб и още доста неща, но не огледах всичко в детайли. Няколко вида салати, шопска, табуле с киноа, зеле и моркови, айсберг с майонеза и още 2-3 вида. Имаше и отделно неовкусени зеленчуци.
Имаше доста голям избор на мезета - суровосушени меса, сирена, но отново не ги огледах детайлно.
Голям избор на плодове и десерти. Десертите бяха много вкусни, не стандартните евтини пастички с готов блат и сметана или от онзи гадния ванилов крем.

На закуска имаше наистина много, много неща така че няма да изпадам отново в подробности - имаше палачинки, гофрети, яйца приготвени по няколко начина, много зеленчуци и плодове, мюсли, овесени ядки, семена и разни такива здравословни неща. Стандартните шунки, салами, сирена, кашкавали, сладкиши... каквото се сетите.

Плажа е много близо, дават кърпи.

Общо взето съм само с положителни впечатления до сега. Единствено имаше при пристигането ни няколко косъма във ваната. Обадихме се на рецепцията, почистиха веднага. На другия ден дойде една жена - може би главната камериерка или управителката - не разбрах, защото приспивах бебето, да пита какъв е бил проблема, дали вече всичко е ок. По-късно камериерката ме срещна в коридора и ми се извини неколкократно.
За сега сме много, много доволни! 🥰
Имаме още доста време тук, така че се надявам да е все така добре всичко. Ако някой има конкретни въпроси - насреща съм.
Здравей, а да попитам понеже не сме ходили в Албена,за обяд в хотела ли хапвате или другаде?

# 185
Първи впечатления от Фламинго Гранд

Ранно настаняване не можахме да използваме, защото имахме премеждия по пътя и пристигнахме чак в 16:00 часа. Така или иначе от разговора с управителката, за който писах по-рано, ми стана ясно, че най-вероятно няма да ни настанят преди 12:00ч. та поне си спестихме едни нерви.

На рецепцията са супер любезни и бързи. Пиколото дойде веднага щом паркирахме пред хотела и ни помогна с багажа. Стаята признавам ме изненада! Много по-приятна е на живо. На снимки изглежда някак неуютна и ретро, но като влезнеш вътре, усещането е много приятно. Имаме страхотна гледка. Имахме си комплимента - плодове, сок и вино.

Едно от най-важните неща за мен в хотел - леглата и възглавниците - доволна съм! Супер удобни, не са прекалено меки, но не са и твърди. Има по две възглавници за човек, една от мемори пяна и една нормална, огромна и мека. Голям кеф!
Има баня с вана и отделно душ кабина, две тоалетни.

Кухненски бокс с котлон, кана за вода и кафемашина с капсули. Някой беше питал за капсулите - в стаята са си и би трябвало да ги зареждат ежедневно, но ще видим, все още не сме ги ползвали. Има няколко пакетчета с чай, захар.

Храната много ми хареса за сега. Вечерята беше много рсзнообразна. Имаше няколко вида меса, не обърнах внимание какви са, защото не съм фен. Имаше скариди, риба - вчера беше пъстърва. Постни чушки, ориз, картофи, сотирани зеленчуци, някакъв боб и още доста неща, но не огледах всичко в детайли. Няколко вида салати, шопска, табуле с киноа, зеле и моркови, айсберг с майонеза и още 2-3 вида. Имаше и отделно неовкусени зеленчуци.
Имаше доста голям избор на мезета - суровосушени меса, сирена, но отново не ги огледах детайлно.
Голям избор на плодове и десерти. Десертите бяха много вкусни, не стандартните евтини пастички с готов блат и сметана или от онзи гадния ванилов крем.

На закуска имаше наистина много, много неща така че няма да изпадам отново в подробности - имаше палачинки, гофрети, яйца приготвени по няколко начина, много зеленчуци и плодове, мюсли, овесени ядки, семена и разни такива здравословни неща. Стандартните шунки, салами, сирена, кашкавали, сладкиши... каквото се сетите.

Плажа е много близо, дават кърпи.

Общо взето съм само с положителни впечатления до сега. Единствено имаше при пристигането ни няколко косъма във ваната. Обадихме се на рецепцията, почистиха веднага. На другия ден дойде една жена - може би главната камериерка или управителката - не разбрах, защото приспивах бебето, да пита какъв е бил проблема, дали вече всичко е ок. По-късно камериерката ме срещна в коридора и ми се извини неколкократно.
За сега сме много, много доволни! 🥰
Имаме още доста време тук, така че се надявам да е все така добре всичко. Ако някой има конкретни въпроси - насреща съм.
Здравей, а да попитам понеже не сме ходили в Албена,за обяд в хотела ли хапвате или другаде?

Два поредни дни ядем в Челебрита, защото беше много вкусно. Имаме още 8, така че ще пробваме със сигурност и в хотела как е. Храната на закуска и вечеря е много, много вкусна, така че при всички положения и менюто в ресторанта ще е много хубаво.

# 186
Два поредни дни ядем в Челебрита, защото беше много вкусно. Имаме още 8, така че ще пробваме със сигурност и в хотела как е. Храната на закуска и вечеря е много, много вкусна, така че при всички положения и менюто в ресторанта ще е много хубаво.

Подкрепям мнението за вкусната вечеря във Фламинго Гранд! Всичко е много добре приготвено, перфектно овкусени салати, различни видове месо и риба (на сач, плоча, тиган и тн), два вида супи (едната зеленчукова крем), изобилие от десерти (шоколадови торти, петифури, чийзкейк, крем карамел..), плодове.. И явно любимото на всички, малки и големи - сладолед! Smile

# 187
  • София
Никога не съм била в Албена. Зачетох се в темата и ми се приходи там на море. Мислите ли, че е подходящо за двама възрастни без деца?

# 188
  • Варна
за всякакви хора е подходящо Simple Smile

# 189
Подходящо е за всички хора, които търсят спокойствие. Ако търсите нощен живот с барове и дискотеки, не е за вас.

# 190
  • София
Подходящо е за всички хора, които търсят спокойствие. Ако търсите нощен живот с барове и дискотеки, не е за вас.

Точно такова мнение се надявах да видя. Simple Smile Ние предпочитаме спокойствие, а половинката ми предпочита да има и осигурена храна, затова ми се стори подходящо за нас. И тук вече идва чуденката ми кой от всичките хотели в Албена да избера.

# 191
  • Русе

Точно такова мнение се надявах да видя. Simple Smile Ние предпочитаме спокойствие, а половинката ми предпочита да има и осигурена храна, затова ми се стори подходящо за нас. И тук вече идва чуденката ми кой от всичките хотели в Албена да избера.

Най-вече зависи от бюджета Ви и предпочитанието Ви хотел на първа линия или малко по-нагоре в гората с включен Аквапарк, както и вида на изхранването. Ако дадете малко повече подробности ще Ви бъдем по-полезни.

# 192
В цената на кои хотели е включен аквапарка?

# 193
Ралица акваклуб, Калимера Ралица и Вита парк са с неограничен достъп. За другите хотели има такива с определен брой посещения, трябва да се погледне в сайта на Албена в описанието на даден хотел.

callcenter@albena.bg тук връщат отговор до минути, може да ги питате за всико. По телефон трудно вдигат.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 14:54 от OFFender

# 194
Да, погледнах сайта, благодаря. Чудя се дали водата ще е топла  на 16-20 август

Общи условия

Активация на акаунт