Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 332
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, чудя се приорити картите дали се комбинират с last minute офертите? Т.е. ако закупя, ще имам ли още 10% отстъпка?

Да!

# 346
  • у нас
Сякаш винаги се комбинира всичко  с приорити. 2022 се опитаха ранни да не се комбинират, но бързо се поправиха
И аз влизам в размисъл за догодина, тъй като имам активна карта и вероятно още на първи оферти ще резервирам.  Били сме в Маре и Гергана и в двата няма да повторим. Държим на първа линия, хубава храна и май -избора доста се ограничи 😂 или вариант ни е Фламинго Гранд но не искаме шумни руснаци,украинци, румънци и всякакви такива

# 347
Аз отново да се опитам да се включа с въпрос относно Арабела? Май е най - необсъждания хотел на Албена. От вторник сме там с 1годишно. В крайна сметка ако не друго, поне ще дам отзив.

# 348
Ние сме в Гергана, честно казано не съм чела нищо за хотела и не сме били тук. Мъжът решил да организира малко пътуване за уикенда спонтанно и запазил.
За мен този хотел не е 4 звезди. Давам 2. Страхотно положение, точно на брега, но до тук. Доста амортизирани и замърсени стаи, изключително тесни, а дивана за децата е брутално твърд. Храната в ресторанта е оскъдна като разнообразие и еднообразна на обяд и вечеря. Няма контрол кой как сипва и бърка ли с ръце, което е ужасно. Почистване липсва, държах само кошчето от банята да хвърлят, заради памперсите. Но уви, с празна стая от 8 до 1:10 това не се е случило. Анимацията е ок, също и че е пешеходна зона около хотела. Но цените са високи за състоянието и възможностите конкретно на този хотел. Не бих повторила.
Ние днес се прибрахме от Гергана.Много се учудих на коментара ви за почистването.Стаята ни се почистваше всеки ден,сменяха ни кърпите,зареждаха мини бара , минаваха с прахосмукачка и изхвърляха кошчето.Камериерките бяха усмихнати  и учтиви както и целия персонал в хотела,от което останах приятно изненадана.Храната беше достатъчно ,но нищо не ми беше вкусно,освен сладоледа и баницата тази сутрин.Бяхме настанени от страната на резервата точно над магазина и си беше шумно от рано сутрин и до късно вечер дори и при затворени врати.За догодина ,ако решим да сме в този хотел в никакъв случай от тази страна.
Ние сме от другата страна, във високата чяст към морето. Моля имайте предвид, че външното тяло на климатика на съседна стая е на стената на стаята и дрънчането и вибрациите доста неприятни. Имах късмета към 11-12 часа съседите да си спират климатика. Иначе от към шум от хора, няма проблеми и гледката е превъзходна.
Благодаря ви,ще го имам предвид.

# 349
Аз отново да се опитам да се включа с въпрос относно Арабела? Май е най - необсъждания хотел на Албена. От вторник сме там с 1годишно. В крайна сметка ако не друго, поне ще дам отзив.
Преди доста години имаше един негативен отзив за този хотел (за амортизирана база) , след това съм чела 1-2 положителни отзиви. Нямам лични впечатления, била съм в съседния Калиакра.
Бъдете с положителна нагласа, така или иначе за всички хотели има и положителни, и отрицателни отзиви.
Приятна почивка и ще чакаме отзиви.

# 350
  • Сливен
От другия петък сме в Нона,как е положението има ли много хора в курорта?
Хич не обичам да ходя август месец обикновено е лудница.Имахме резевация за 9 юли ,но ММ се контузи и се наложи да я местим.

# 351
Сякаш винаги се комбинира всичко  с приорити. 2022 се опитаха ранни да не се комбинират, но бързо се поправиха
И аз влизам в размисъл за догодина, тъй като имам активна карта и вероятно още на първи оферти ще резервирам.  Били сме в Маре и Гергана и в двата няма да повторим. Държим на първа линия, хубава храна и май -избора доста се ограничи 😂 или вариант ни е Фламинго Гранд но не искаме шумни руснаци,украинци, румънци и всякакви такива

Във Фламинго гранд е най-голямата лудница, в двата Меритим-а изглеждаше много по-спокойно, даже по време на вечеря от там се чуваше приглушена музичка, а от ФГ те заболява главата от блъскането на чинии и прибори..

Ако на ранни пуснат 15 процента плюс 10те процента от картата, може и да се върже приемлива цена (Амелия-та май е по-скъпа) Thinking

# 352
Нона е пълен с румънци, както Боряна и Елица.

# 353
Бяхме в Арабела преди 3 години, точно по Ковида. Това е хотелът с най-красивата гледка, изгревът е прекрасен, отразява се в морето. Храната беше много вкусна и разнообразна, много приятна тераса на ресторанта. Плажът хубав и близо. Стаите бяха много широки. Отделно баня с вана, отделно тоалетна. В моята стая не винаги имаше топла вода, това беше единственият проблем. При приятелите ми нямаше такъв проблем. Старичко обзавеждане, но пък просторно.

# 354
Миналата година Арабела не работеше, може би затова няма много нови коментари.

# 355
Писах отзив за престой в Арабела 2021 г. Тогава бяхме 7 нощувки в Компас и 9 в Арабела и правейки съпоставка между двата хотела бяха почти на едно ниво, което предвид цената, която бяхме платили за Арабела беше абсурдно.
В момента мои познати са там и казват, че е ОК, но те са били само веднъж за момента в Албена.
Била съм в почти всички хотели в Албена, не обичам да ги повтарям, макар че съм повторила и потретила някои, базата ми за сравнение е доста голяма, вероятно и очакванията.
Винаги се наслаждавам на почивката си и винаги в Албена се чувствам прекрасно!

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 18:25 от bibim

# 356
Миналата година Арабела не работеше, може би затова няма много нови коментари.
не  е вярно, работеше, минавали сме покрай него миналото лято

# 357
  • Русе
По-голяма част от работещите през септември хотели са заети на 15-ти и 16-ти. Какво ще има на тези дати?
На 15 ще има някакво събитие на ЕОН или ЕНЕРГO ПРО не запомних точно на кой от двата, а в Парадайз блу ще има хоротека на клубове по народни танци.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 12:12 от Polina238

# 358
За поредна година сме много доволни от Ралица Супериор. Основният минус - Ултра ОИ не е това, което се очакваше, т.е. в официалното описание, което доста дразни предвид ръста в цените. Били сме там и преди 2015 г. - ултрата си беше ултра. Другият минус - мръсни общи тоалетни (особено на басейна и снек бара, които се поддържат от Ралица Акваклуб), което си е всяка година и не мога да разбера защо не се взимат мерки. Добро впечатление прави разнообразието в ресторанта, което може да се мери с годините на истински ултра ОИ, както и денонощният лоби бар.
Анимация - както винаги топ!
За втора година има и летен вирус - не толкова зловещ колкото предния сезон, но си го има. Предишните 10ина сезона нямаше или поне нашата компания не беше засегната и от персонала не са ни споделяли.
Ако някой го интересува нещо конкретно - да пита.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 11:45 от Принцеса Лея

# 359
След като няколко години сме клиенти на Маритим, тази година решихме да изпробваме услугите и на 5* Фламинго Гранд, с надеждата, че въпреки по-ниската цена, която е логична при условие, че не е реновиран от доста години и не се намира на самия пясък, не би трябвало да има прекалено големи неприятни изненади и занижаване на условията и услугата.

Като за начало, още при телефонен разговор с управителката на хотела, седмици преди настаняването, получих намек, че може да не е възможно ранно настаняване и късно освобождаване. Напомних ѝ, че притежанието на приорити карта ми дава това право и за разлика от избора на стая, според условията не е въпрос на "възможности на хотела".

Настанихме се късно, тъй като се възползвахме от късно освобождаване в Маритим / където нямахме никакви проблеми с настаняване в желаната стая в 9,30 сутринта при пристигане /. Напомнихме при настаняване във Фламинго, че ще се възползваме от късно освобождаване и се опитаха да минат отново с това обяснение, че няма да е възможно за тази стая, в която сме настанени. Любезно им обясних, че това е мое право и бързо след съгласуване с управителката се оказа, че няма никакъв проблем да напуснем в 16 часа. Хотелът видимо не беше пълен, а  имаше също свободни дати от същия тип според опциите за резервация на албена.бг за тези дати. Бяха уважили желанието ни да бъдем настанени на висок етаж с гледка.

Първото неприятно впечатление при настаняване в стаята беше от силната миризма на цигари. Оказа се, че в хотела има стаи за пушачи и непушачи още от времето, в което това беше позволено. Стоят дори табелите на вратите. Самите мебели са пропити с миризмата, захабени и с петна. В банята също личаха доста следите от времето, с  елементи на петна от мухъл и не особено взискателно почистване. Климатикът не е достатъчно ефективен. Приех с усмивка спестените плодове за добре дошли, имаше само вино и сок. Тъй като не чинията с плодове е причината да почиваме в Албена, реших повече да не се занимавам с управата на хотела. Почистването беше формално, чаршафи не са сменяли при 5 нощувки.

Второто неприятно впечатление се оказа ресторанта на закуска. Умишлено не бях заявила вечери. Храната е на половина от това, което е в Маритим като разнообразие, качество и обслужване. Замазването с мръсни парцали по масите, безумното тракане при изхвърлянето на храната от чиниите от персонала и мръсните прибори и чаши  мислех, че е останало назад във времето в най-бюджетния хотел на Албена, в който сме ходили преди над 10г.
Персонал в този хотел има, дори в излишък. Всеки ден в ресторанта имаше по 3-4 човека, които стояха и си говореха. Нямаха достатъчно работа. Не бяха добре обучени. Позицията на приборите не означава нищо за тях. Буквално измъкнаха единия ден чинията на сина ми под ръцете му докато още се храни, за да отсервират...

Ето и няколко "приятни" снимки от ресторанта във Фламинго:

Кафемашините и шкафчетата под тях изглеждаха така всичките:

Костваше ми усилия, да си намеря добре измита чаша за кафе.

Това е витрината, от която се взимаха кроасани:

Ето тук е видима заетостта на персонала:

Хубавото на Фламинго беше единствено големия басейн към днешна дата, въпреки че и него са го занемарили и поддръжката е като при всичко Албенско. Някога, когато е строен този хотел е бил замислен добре с много идейни елементи, големи стаи и добри условия. Сега има огромната нужда от смяна на управлението и основна реновация.

С много добри впечатления сме от ресторант Челебрита - приемливи цени и вкусно приготвена храна.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 14:01 от gato

Общи условия

Активация на акаунт