Пропускливи черва, хистаминова непоносимост

  • 956
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 053
Търсих подобни теми, но не открих.
От 3 месеца се боря с някакво странно подуване и зачервяване на очите (клепачите) и обрив по горната част на дланите. От години имам атопичен дерматит и алергия към млечни продукти, но не знам дали едното има връзка с другото.
 Четох много за хистаминовата непоносимост и пропускливите черва, започнах да изключвам храните, които вдигат хистамин и леко се подобрих.
Сега ще пускам изследвания за гъбичка Кандида и паразити. Не знам дали започвам от правилното място с изследванията, но все от някъде трябва да тръгна. Не знам и при какъв лекар да отида. В момента се лекува при класически хомеопатия (който много ми помогна преди време за алергия та към млечни и дерматита), но за съжаление този път лечението е безуспешно( на този етап).
Ще се радвам, ако можете да ми дадете насоки, ако сте минали по този път. Благодаря 💐

# 1
  • Мнения: 4 829
Може би е добре да започнеш с посещение при алерголог , който да ти назначи тест за нивото на хистамин + други алергени по негова преценка , но не знам  дали лятото е подходящо.

# 2
  • Мнения: 930
ccvet, използвам темата да попитам - има ли значение сезона за изследванията за черва?

# 3
  • Мнения: 4 829
Нямам представа, но според мен имайки предвид подутите клепачи започни от  алерголог първо. Той би следвало да назначи изследвания и лечение и ако всичко е наред след това  да те насочи към друг специалист.
Приемаш ли противоалергични?

# 4
  • Мнения: 1 053
В момента  не ползвам противоалергични. Ползвах в самото начало (преди 3 месеца), като ми ги изписа ЛЛ + тобрадекс маз + витамини. Имаше ефект по време на лечението, след това се започна отново. Отначало си помислих, че е от цъфтежа на дърветата, след това си спомних за една реакция между оцет и някаква химия ( не знам масло или газ беше, имаше само аромат) буквално 2 дни след това започна всичко.

# 5
  • Мнения: 5 140
Можеш да видиш във ФБ страниците за хистаминова непоносимост и хронични възпаления. Хвалят лекарите и изследванията в Детокс центъра, но нямам лични впечатления. Синът ни е на 1г7м и с АБКМ и други алергии и непоносимости. Тепърва ще го изследваме за пропускливи черва и хистаминова непоносимост и евентуално микробиом ще правим. Към момента го следят алерголог и гастроентеролог. С имунолог не сме правили консултация.

Общи условия

Активация на акаунт