Всякакви въпроси за хладилниците-тема 4

• 46 299
  • 855
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. В процес съм на покупка на хладилник, обаче възниква проблем с качването до апартамента. Кои магазини предлагат качване официално, не да ти стоварят хладилника и като ги помолиш да го качат, да те изнудват за пари? Попитах Технополис и ми отговориха, че не извършват качване.
Последно сменях пералня, но беше преди повече от 5 години. Не помня от кой магазин беше, но официално си платих качване до 1 етаж. А всички други големи уреди са купувани от Технополис преди 15+ години. Или е било безплатно качването или съм платила при покупката, но не е имало проблем.
Технополис имат такава услуга- качване до етаж. Ползвах я преди 3-4 месеца. Но трябва да се направи поръчката във физически магазин. Обясниха ми, че при онлайн поръчките ползват външна куриерска фирма, а при поръчка в магазин доставят с транспорт на Технополис и само тогава предлагат платена услуга качване до етаж.

# 646
  • София
niik, благодаря ти. Странна е тази политика. На мен са ми карали с техен камион и дребни поръчки онлайн. Но явно нещата се променят.
Ще проверя и други магазини дали не може да се поръча с качването.

# 647
  • София
Качването обаче е само с асансьор, ако няма асансьор или уреда не влиза - не качват.

# 648
Качването обаче е само с асансьор, ако няма асансьор или уреда не влиза - не качват.
Не е така, поне при Технополис. Лично изпробвано. Има си тарифа и за качване без асансьор. Ето тук https://www.technopolis.bg/bg/doorstep-delivery

# 649
  • София
Аз искам само до асансьора, но дотам има 10 стъпала.
Ник, благодаря ти за линка. Аз не знам защо не го намерих. Значи трябва на платя 10лв. Толкова платих и преди 5+ години от друг сайт, но с онлайн поръчка.

# 650
Нашият е голям и не се побра в асансьора. Качиха го по етажите, на всеки от тях по 20 лв. От Техмарт го взех. Но го внесоха вътре, чак до мястото му в кухнята. Така че цената си струваше.
Евентуално утре чакам техник за втори преглед. Не се обади да потвърди, но преди дни каза за сряда. Ще пиша. Simple Smile

# 651
  • Елин Пелин
Здравейте!
Имам нужда от мнение, за което благодаря предварително на далите такова😊
Колебая се между следните хладилници за вграждане - Липхер, Бош и Неф, по-висок клас.
На Неф ми харесва, че има вариант за регулиране на стъклените рафтове, пълен НоФрост е.
Липхер ми харесват визуално отвътре, също, че са качествени ,но никъде не пише да са инверторни, което не знам дали е проблем.
Бош ми е любима марка за много уреди, но вече се заглеждам май повече по Неф.
Споделете опит и мнение, моля😊

# 652
Аз имам вграден Бош от 4 години. Работи си безупречно, леко малък ми идва обемът, но не фатално. Със сигурност има и по-големи модели, но в апартамента кухнята е малка и се съобразих с този фактор, тъй като не се налага да пазарувам и съхранявам големи количества храна наведнъж. В селската къща определено би ми бил недостатъчен.
Ти ще прецениш размера за себе си, но гледай да не е от най-малките, ако имаш друга възможност.

# 653
Здравейте!
Имам нужда от мнение, за което благодаря предварително на далите такова😊
Колебая се между следните хладилници за вграждане - Липхер, Бош и Неф, по-висок клас.
На Неф ми харесва, че има вариант за регулиране на стъклените рафтове, пълен НоФрост е.
Липхер ми харесват визуално отвътре, също, че са качествени ,но никъде не пише да са инверторни, което не знам дали е проблем.
Бош ми е любима марка за много уреди, но вече се заглеждам май повече по Неф.
Споделете опит и мнение, моля😊
Докато не кажеш кои са конкретните модели, едва ли ще поличиш смислен отховор.
ЛиБхер са по- особени хладилници и се гледа конкретиката.
Другите две марки са едно и също общо- взето.

# 654
Миналата седмица дойде момчето, направи всякакви замервания, слага термометър в камерата, прави някакви тестове по вратата и т.н. Даже разглоби отзад и отгоре, всичко обстойно прегледа (надявам се Grinning) и каза, че няма някакъв проблем.
Предложи да се смени, за всеки случай, някаква платка и да се види с новата как ще работи, но аз отказах. Flushed Прегледа нещата от камерата и спомена, че щом месото е добре замразено, не би трябвало да има проблем.
Видя сладоледите и тяхната консистенция (и той се зачуди защо са така), и сподели, че ще вземе и той от същите, за да види в неговия хладилник как ще се държат - и неговият е с NoFrost.
Засега приемам, че всичко е наред и ще наблюдавам.

# 655
Здравейте!
Открих този полезен форум твърде късно.
В средата на декември направих малко импулсивна покупка на хладилник, за която съжалявам. Основните ми изисквания тогава бяха да е висок до 170 см, защото на предвиденото място отгоре имам шкаф, и да е максимално безшумен, защото стаята е малка и в нея се спи. След посещение в Технополис се сдобихме с този, тъй като реших, че не замразявам кой знае колко неща и вътрешна камера ще ми е достатъчна.
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-edna-vrata/Hladilnik- … RR-KP290/p/664368
Хладилникът се оказа с изключително дразнещ шум: не постоянен и приспивен, а цикличен и мен лично - влудяващ ме, защото наподобява виене.
Два пъти вкъщи идва специалист от Либхер. Вторият път момчето замери шума - оказа се в норма. Да, но на мен ми пречи не силата на шума, а неговата специфика. Т.е. хладилникът си е наред и не мога да го върна.
Пиша тук, за да потвърдя преобладаващото тук мнение за ниското качество на ниския и среден клас хладилници от тази марка.
Освен това - да благодаря за ценната информация, която се споделя тук. Намерих на кого да подаря Либхер-а и започвам да се оглеждам за по-добро решение с марката LG или Bosch.

# 656
От нашето LG съм доволна ,ще направи след месец 1 година.Шумът обаче е друга работа🤣 Работи тихо ,но на моменти започва едно топуркане ,все едно се гонят вътре да кажем животинчета.Бях си втълпила че са мишки ,но не са.Шумът си идва вътре от хладилника .Семейството ми се смееха ,но вече всички се случи да чуят шума.В нашето помещение не се спи и не ми пречи .Работи чудесно ,голям е и го натъпквам доволно ,в смисъл организиран ми е с двете чекмеджета в хладилната част (не вярвах колко ще са  функционални)Може само моя да “шуми-тъпурка “ така ,да съм изтеглила къса клечка. ,но като работи съм доволна.Споделям да не стане от трън на глог работата🍀

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 07:27 от ctefani

# 657
Не е само твоят. Свързано е с принципа на работа.

# 658
Имала съм и други хладилници, но такъв с толкова дразнещ шум не съм имала. Дори предишният ми 20-годишен хладилник беше по-тих.
Дали е принципа на работа на хладилниците с една врата? При охлаждане на камерата да се чува това виене?
Готова съм да дам двойно повече пари, но да ми е сравнително по-тихо в стаичката. Така че тепърва ще проучвам.

# 659
  • Пловдив
Това с шума е много дразнещо. И аз от известно време се оглеждам за нов хладилник и съм се спряла на LG, но ако има такъв шум, изобщо няма да сменям моя 18 годишен. Супер безшумен е и засега работи, но ми се искаше по-висок и с по-голяма камера.
Нали уж ги водят супер тихи?

Общи условия

Активация на акаунт