Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 370
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • София
petiaivanov, благодаря! Но нещо се обърках. По принцип допълнителното изплакване се задава с бутона Spoelen (поне аз така го разбрах като четох ръководството) и отгоре светна Extra Spoelen, увеличава се и времето за пране като цяло.
Това, което ми описваш ти, е без натискането на този бутон, нали? Само на Temp + TPM? И мога да добавя 1 или 2 допълнителни изплаквания?

# 196
petiaivanov, благодаря! Но нещо се обърках. По принцип допълнителното изплакване се задава с бутона Spoelen (поне аз така го разбрах като четох ръководството) и отгоре светна Extra Spoelen, увеличава се и времето за пране като цяло.
Това, което ми описваш ти, е без натискането на този бутон, нали? Само на Temp + TPM? И мога да добавя 1 или 2 допълнителни изплаквания?
Да-комбинацията от тези 2 бутона добавя постоянни 1 или 2 допълнителни изплаквания. Затова и са ти показани свързани с линия на дисплея. Пробвай.

# 197
  • Варна
Здрвейте. Трябва да купя пералня за жилище под наем. Здрава, без много екстри, ако може с по-голяма гаранция. Четох, четох и нищо не избрах.

# 198
Здрвейте. Трябва да купя пералня за жилище под наем. Здрава, без много екстри, ако може с по-голяма гаранция. Четох, четох и нищо не избрах.
Бюджет?

# 199
  • Варна
Не знам ,  800лв. примерно. За това писах  здрава, без екстри.

# 200
Не знам ,  800лв. примерно. За това писах  здрава, без екстри.
Здрава и с отваряем казан:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28163by
Тази също:
https://zora.bg/product/wan24065by
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … osch%20WAN24064BY

# 201
  • Somewhere far away
Преди време тук много се препоръчваше марката АЕG - това  още ли е актуално? И аз съм в търсене, след дълги години верна служба нашата Whirlpool  взе да издава едни звуци които не трябва да издава и вече е ясно че е опряло до купуването на нова. И моето първо изискване е , да е здрава.

Сега виждам цените за АЕГ- много са ни скъпи. има ли нещо добро за под 800 лв?

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 15:05 от Deathcrush

# 202
Моята пералня която издаваше звуци, тракаше и 6-7 см се преместваше от местото си в рамките на 3-4 месеца я оправиха. Тук бях писала за съвет каква да купувам, тъкмо бях решила каква ще купя и по съвет на една колежка извиках техник и за 60 лв смениха амортисьорите и проблемът се реши. Тя си беше купена преди 15г но от 10 г. се ползва редовно.

# 203
  • София
Преди време тук много се препоръчваше марката АЕG - това  още ли е актуално? И аз съм в търсене, след дълги години верна служба нашата Whirlpool  взе да издава едни звуци които не трябва да издава и вече е ясно че е опряло до купуването на нова. И моето първо изискване е , да е здрава.

За AEG не знам но не препоръчвам Bosch.
Взех си най високотя клас и не съм доволна за парите бих казала low performance.
Дадох над 2000 лв и очаквах топ изпиране.

# 204
  • Somewhere far away
Е то е ясно че цените са надути до безобразие. Нали точно това е въпросът -  да се намери нещо дето хем ще върши работа, хем е здраво, хем не струва една торба пари.

# 205

За AEG не знам но не препоръчвам Bosch.
Взех си най високотя клас и не съм доволна за парите бих казала low performance.
Дадох над 2000 лв и очаквах топ изпиране.
Може ли да поясните от какво точно не сте доволна и какво разбирате под "топ изпиране"?

# 206
  • Варна
Винаги съм мислила, че прането зависи от препарата. Аз не ползвам скъпи прахове и не очаквам нещо уау, но не мога да кажа, че съм недоволна. И старата, и новата пералня си перат добре🤔

# 207
  • София
Вече бях писала но ще напиша пак.
Живея на няколко места през годината и имам наблюдение над няколко перални - едно старо аег, но то се развали накрая - беше топ модел от 2006 някъде, една Миеле среден клас, една самсунг по стар модел (някъде от 2012), самсунг по-нов клас 2020 и една Whirpool от 2015 някъдe, среден клас.
С аег и миеле да кажем, като сложа дреха с петно от кръв да кажем или някакво др петно излиза без вениши, прахове за петна или специални програми.
С другите перални излиза само ако сложа вениш.
С първите две, както инстария самсунг дрехите си запазват цветовете и излизат някак по “свежи и цветни” от пералнята, с другите изглеждат “по захабени”. Да не говорим че сега последно с боша и с центрофуга 400 дрехите излиАт бая намачкани. Боша ползвам в къща, където имам и Whirpool a и мога да направя пряко сравнение - на 400 от whirpool излизат по-малко измачкани сравнено с боша, дори с опцията еasy iron, която и не е налична за всички програми.
Другото с боша имам чувсвтвото че не се изплакват толкова добре. Та за около 1000 лв е ок, но не и за 2000. Ползвам едни и същи прахове за уточнение.
И също повечето ми дрехи са деликатни и не мога да ползвам за тях програма памук

# 208
И аз нещо не схващам, може би защото не съм имала лоша пералня? Ако се уцелят подходящ прах/гел, подходяща температура и програма всичко си е ОК. Дрехите си излизат чисти, без миризми, без да са намачкани, добре изплакнати (аз пускам и допълнително за всеки случай, че не обичам останал препарат по дрехите). Какво повече? Е, някои петна не се махат (пера без накисвания, предпранета и прочее), ама с малко Спот всичко излиза.
И за капак всичко пера и суша все на памук (само сменям градусите между 40 и 60) и нищо не ми е развалено. И всичко центрофугирам на 1600 и пак нямам проблеми.

# 209
Винаги съм мислила, че прането зависи от препарата. Аз не ползвам скъпи прахове и не очаквам нещо уау, но не мога да кажа, че съм недоволна. И старата, и новата пералня си перат добре🤔
Аз затова и искам да разбера кое от очакванията от пералнята не е било удовлетворително, защото много зависи и от тъканите, и от препаратите, и от вида замърсители.  
В момента имам работещи две свободно стоящи /Сименс и Индезит/ и една вградена /Неф/ и не мога да кажа, че изпирането е зависело главно от това с коя пералня пера, но определено намирам, че си зависи от вида на замърсяването, от тъканите /дали са само естествени или с примеси/ и от препаратите.  
След ремонт ми предстои да взема нова пералня и бих била благодарна, ако потребителката отговори.  
П.П. Не са в една къща всичките, не организирам обществено пране Simple Smile

Дописвам: Благодаря за отговора! Интересно, че не ми излезе съобщение преди да публикувам.

Общи условия

Активация на акаунт