Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 300
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Да не е било заради лошото омокряне?

# 286
  • до най-прекрасния мъж
Аз не харесвам Беко. Имам техен хладилник  изключително лоша сглобка. Вярно, дефектът е козметичен, но ме дразни. Бях се запътила да вземам тяхна сушилня, но сглобката също не ми хареса. Супер крива и евтино изглеждаща, а цената колкото на Електролукс. За 1000 лв, колкото струваше тогава харесания от мен модел, можеха да се постараят повече. Дадох още 200 отгоре и си взех АЕГ.
Аз бих заложила на Бош, АЕГ, Електролукс.

# 287
  • София
Пете, mavina не е рекламно лице, сигурна съм Simple Smile
mavina, Петя има база, на която стъпва - не говори празни приказки. Помогнала е на много хора (на мен включително), за което често сме й благодарили публично, и това не е случайно.
Мисля, че двете не бихте били в конфликт, ако си дадете малко време/шанс в комуникацията - хубави и разбрани хора сте Simple Smile

Аз също не харесвам Беко, на база опита си с техен хладилник и фурна - вместо Беко бих си взела уреди на Електролукс/Уърпул например. Последно преди 3,5 години като гледах уреди, Бекото не бяха особено евтини и досега не разбирам защо се препоръчват като едва ли не оптималното качество на ниска цена - за мен просто това не е вярно.
Пералнята ми е Самсунг, край мен сестра, майка и свекърва ползват АЕГ (което е и едната най-често препоръчвана марка тук) - определено следващата ми ще е такава. Такава експлоатация (включително от хора, скарани с техниката) и работят безпроблемно и дълго! Обаче най-вече програмите и опциите, които липсват при моята ме привличат.

# 288
ToniShu ,благодаря ти!
Моята пералня е Веко и пак повтарям ,купувана е пред поне 7 години ,не помня точната година ,но е над 7 годишна със сигурност.
До сега съм нямала никакви проблеми с нея. Единственият минус ,който сега си отчитам е ,че е трябвало да си взема със сушилня ,защото за отделна сушилня нямам никакво място.
Когато работех в Ковид отделение по Реанимация ,беше задължително да се перем на място и събрахме пари за пералня Веко ,но със сушилня ,защото 30 човека се перат непрекъснато и няма как да се отдели и място за простор.
Тогава наистина разбрах ,че сушилнята е благодат. Знам ,че пералня със сушилня е компромис ,но следващата пералня ,независимо от марката която ще избера след време ,ще бъде със сушилня.

А 2021 г. януари си взех печка Веко с каталитични панели на нормална цена от 480 лв. с три газови котлона и съм пак много доволна.
Не съм от хората ,които държат на марки ,но съдомиялната и климатикът са ми на Финлукс и отново нямам проблем и бих си купила и други уреди на марката.
Темата е интересна и човек винаги може да научи нещо ново!

# 289
  • при него
Мавина, само не си взимай комбо LG, скоро патих и се разочаровах и не препоръчвам.
След 2 ремонта и сменен датчик за вибрация, вече не дава грешки и центрофугира, но нервите дето потроших, няма кой да ми върне. Случайно говорих с позната и тя имала същия проблем, със същата марка.

# 290
Всеки ще е доволен от нещо, ако не е имал нещо по-добро, с което да сравни.
Едновремешните уреди Беко си бяха прилични. Сега, наличните на пазара не са и няма да изкарат толкова години. Беко със сушилня не ми се и коментира даже...

Скрит текст:
Не можеш да се изтъпаниш в цял форум и да кажеш, че уред е добър, защото е енергоефективен, а да не знаеш какво значи това, как е измерено, важи ли като цяло за уреда и в същото време да дадеш линк към една марка (не един уред!) все едно хората не я знаят тази марка.
Събрали сте пари в отделението за Беко- естествено, това е евтино. Управата защо да не се бръкне ами ви остави пари да събирате и на без това недобрите заплати в здравеопазването?!-ясно ми е...

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 16:10 от petiaivanov

# 291
Всеки ще е доволен от нещо, ако не е имал нещо по-добро, с което да сравни.
Едновремешните уреди Беко си бяха доста прилични. Сега, наличните на пазара не са и няма да изкарат толкова години. Беко със сушилня не ми се и коментира даже...
Векото със сушилня беше купена от шефа на отделението когато събрахме парите. Мисля ,че я купиха началото на лятото 2020 г. Беше много прилична като комбинация и вършеше чудесна работа ,дори не сме си гладили дрехите . Нямам идея каква програма сме ползвали ,но дрехите излизаха прилични и сухи.
Не знам ,когато си купувам комбинирана какво ,ще избера.

Предната ни пералня беше Индезит и живя 18 год.
Когато решихме да купуваме пак Индезит ни казаха ,че вече не стават.

# 292
mavina, не целя коментарът ми да е жлъчен, но има една приказка: “Човек вижда толкова, колкото знае”.

# 293
mavina 1380, предполагам, че сте сушили работните екипи, които са от почти еднакви материи и е логично резултатът да е добър.
Когато, обаче, тръгнеш да сушиш обичайните си дрехи от ежедневието, то нещата далеч няма да изглеждат така добре.
Стига вече с тези стари перални-тях вече ги няма на пазара отдавна. Собствениците на марките отдавна са други, влаганото  в тях е друго. Гледай в настоящето и напред- обръщането назад няма да помогне, когато се избира нов уред.

# 294
petiaivanov ,перяхме нашите екипи с които се обличаме за работа.
Работните екипи за Ковид се перяха от професионална пералня.
Екипите на всеки от нас са различни като материя и марка.

Следя темата ,защото е интересна и винаги човек може да научи нещо ново.
Нямам намерение скоро да купувам пералня или уреди ,но ми е интересна като тема.
Speed Queen ,ще имам предвид това ,което каза!
Благодаря ти!

# 295
  • София
Доскоро в темата се коментираше как всички перални перяли еднакво и какво да сме очаквали от пералня, освен да изпере (такива коментари получих когато казах че не съм доволна от моя Бош за 2000+).
Така че според мен ако намерите евтино Beko е добра опция.
Няма да векуваме с тези уреди, ако издържат 10-12 години трябва да са се изплатили.
В крайна сметка живеем в 21ви век, иновациите са през няколко години, дори да си издържи 20 години пералнята в някакъв момент ще ни се прииска нова с последните технологии.
Разбира се не казвам че пералнята трябва едва да си мине гаранцията и да сменяме, но 10 години ми се вижда добър екслпоатационен живот.
За съжаление и с коли и с уреди си е късмет и гнили ябълки има винаги, може да попаднеш на дефектни.
С бойлерите вече наистина се иска трайност, но това е друга тема

# 296
По отношение на прането съм общо взето на това мнение - всички перат. Но много мразя да се занимавам с ремонти, сервизи, смяна на уреди и прочее. Особено на такива като пералнята, които искат сложна логистика. И затова за мен лично надеждността и дългият експлоатационен срок са много важни. Е, ако попадна на лошо перяща може да си сменя мнението, но досега не съм попадала, защото гонейки важните за мен неща купувам все маркови уреди.

# 297
Бош.
 Ето и още един добър модел.
Някъде може и да го има по- евтин
https://zora.bg/product/wan28263by

Благодаря!
Установяваме, че различни марки са с идентична информация за функциите и избора вече е откъм марка. Благодарение на по запознати вече става въпрос за сглобка и какви части се използват. Избора сега е голям и хората се объркват. Аз лично не държа на екстри, колкото по-малко, толкова по-добре. Откъм килограми търся, 8 кг за олекотени завивки добре ли е?

# 298
Аз лично не държа на екстри, колкото по-малко, толкова по-добре. Откъм килограми търся, 8 кг за олекотени завивки добре ли е?
Екстрите са хубаво нещо. Когато човек започне да използва тези благинки, разбира, че е имало защо да даде някой и друг лев отгоре.

И не “всички перални перат”. По-назад в темата съм описвала опита ми с еднодневките по ваканционни имоти. Разликата е огромна.

# 299
Ponky, вчера бях на тема пране на олекотени завивки с пералня 8 кг. Завивките са единични, но някои са с повече пълнеж. По-леките завивки дори се събираха две в пералнята. След центрофугиране на 1600 оборота излизаха почти сухи. Пералнята не се затормозяваше видимо.
А екстрите за мен са важни - като опция за добавяне на пране, съкратена програма, допълнителна центрофуга/това вероятно го имат всички/, допълнително вода и т.н. и особено високите обороти, за да съхне прането бързо. А като свикнах и с автоматично дозиране на едната пералня, като пера с другата направо ми липсва като опция.
У нас пералнята е най-често ползвания уред и ми е важно да е с удобни и практични програми. А през зимата даже се замислям, че ми трябва 10-килограмова. Дори 9 кг. Бош не събира  цялото зимно пране на младежите за деня.

Общи условия

Активация на акаунт