Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 43 974
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
И аз мисля, че ако ще се дават повече пари, над 1000лв по-добре аег, бош. Ако се търси бюджетно, може човек да експериментира с марката. След грешката със самсунг ,до този извод стигнах. Иначе тук съм хвалила никому неизвестната марка на майка за малко пари.

# 616
След като моята Haier за 1,5 години даде проблем (който ще уточнявам какъв е точно) НЕ бих я препоръчала. За толкова кратък срок никоя пералня не ми е правила проблеми.

# 617
LG - номер 1 !!! Joy

# 618
Скрит текст:
А как стои въпроса с евентуален серви след гаранцията. в БГ в частност Велико Тъново евентуално... AEG, Bosch или Haier, коя марка има по-добро сервизно обслужване при възникнал слегаранционен проблем?

Здравейте!
Аз взех тази :
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … B14979-S/p/680120

Изключително съм доволна с оглед мястото и параметрите които търсех!

Намерих в интернeт относно сервизно обслужване:
https://www.haier-europe.com/bg_BG/sertifikat-za-garancia/

Каквато и да вземете, със здраве да си я ползвате!
На каква цена я закупихте /ако не съм нахална/, чудя се да следя ли цената няколко месеца в момента в технополис е 1 159.00 лв в емаг 1.032,99 лв /не е налична в момента обаче/.

От Технополис :  - 1 159.00 лв

Velimina, моля Ви, има и други потребители, които се интересуват от други марки.
Стига вече с тези  AEG и Bosch. Темата е за перални, без значение кой какво харесва .
Скрит текст:
Прекалено много се натрапват тези две марки в последните страници.
Да, ок са! Но, всеки с предпочитанията си.
Извинявай ,че пиша така негативно, но някак се натрапва нещо, за което не се пита конкретно!
Моля, нека говорим с добри чувства и в никакъв случай не съм искала да ви засегна, когато прочетете поста ми
.
Поздрави!
Аз също не искам да засега никого, но следете "разговора" от къде тръгна:

Скрит текст:
В чуденка съм. Скоро ще трябва да си сменям пералнята. Малка е - 7кг, помпата издава звуци...странни и предполагам ще се предава скоро Joy Не е стар модел, на 5-6 години, Samsung от черен петък в Емаг.
Та...чудя се какво да взема в диапазона между 1000-2000лв. Миле, гледам има и по 3000-4000лв, но абсурд да дам толкова пари за пералня.
Искам да е 9-10 кг.
По-висок клас бош/АЕГ или миле прерполагам среден клас за 2000лв?
Имам доста пране на спално бельо и дрехи. Ползвам основно 40 и 60 градуса - дрехи и бяло спално. Центрофугата на сегашната ми е 1400, доволно...
СЪВЕТИ?
Скрит текст:
Не съм гледала  нищо конкретно като модел. Мисля да вземем нещо януари- февруари, когато са по-ниски цените. Ще си дебна няколно модела.

Та съветите ни са свързани с фразата "нерде компютри, нерде компоти".

# 619
  • Горна Оряховица
Petiaivanov последно те "тормозя" с въпрос. Между тази AEG  и примерно този Бош, освен 1400 оборота какво по-малко има Боша от АЕG. Не ползвам никакви екстри като цяло... wi-fi не виждам за какво ще ми е. Тя екстрите ли качват цената и въобще  коя от 2те марки/модели да избера?

https://technika.bg/product/39217/peralnya-bosch-wgg244a0by-5-go … ersal-4-in-1.html

https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l8fec69ps

# 620
Petiaivanov последно те "тормозя" с въпрос. Между тази AEG  и примерно този Бош, освен 1400 оборота какво по-малко има Боша от АЕG. Не ползвам никакви екстри като цяло... wi-fi не виждам за какво ще ми е. Тя екстрите ли качват цената и въобще  коя от 2те марки/модели да избера?

https://technika.bg/product/39217/peralnya-bosch-wgg244a0by-5-go … ersal-4-in-1.html

https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l8fec69ps
Бих избрала АЕГ заради по- големия барабан, повече обороти, по- практични програми, пара, предварително смесване на препарат с вода и заключване на програматора докато работи ( при Бош не се заключва и при неволно закачане тя спира). Изобщо, въпросното АЕГ е по- висок клас машина.

# 621
  • Горна Оряховица
Едвам ме нави 🤭 Поръчах, като дойде и тествам ще дам отзив. Благодаря за помощта!

# 622
Здравейте,отдавна ви чета и знам кои перални препоръчвате, но поради ограничено място се налага да си взема слим модел. Сегашната ми е LG, предишната Candy(все слим).
Знам, че изборът ми е доста ограничен, но какво бихте ми препоръчали вие?

# 623
  • Варна
Здравейте,
пералнята ни е Bosh wan28163. Сравнително често се случва при пускане да не иска да се заключи и да тръгне, а след еднократния звуков сигнал, изпиуква два пъти и започва да мига, все едно е на пауза. Понякога тръгва от втория опит, но онзи ден се наложи да отварям вратата, да набутвам дрехите плътно навътре поне 5-6 пъти, докато благоволи да тръгне. Имам чувството, че някой беше писал за подобно държание на Bosh преди. Може ли предположения - датчик ли се обърква или по-сериозен проблем?

# 624
Здравейте,
пералнята ни е Bosh wan28163. Сравнително често се случва при пускане да не иска да се заключи и да тръгне,
Скрит текст:
а след еднократния звуков сигнал, изпиуква два пъти и започва да мига, все едно е на пауза. Понякога тръгва от втория опит, но онзи ден се наложи да отварям вратата, да набутвам дрехите плътно навътре поне 5-6 пъти, докато благоволи да тръгне. Имам чувството, че някой беше писал за подобно държание на Bosh преди
. Може ли предположения - датчик ли се обърква или по-сериозен проблем?
Ако не е пълна, пак ли прави така?
Проблемът може да е всякакъв- нещо със ел. захранването на заключването, развалена заключалка, някоя хлабава ел. връзка, дрехи да подпират люка......

# 625
  • Варна
Ами току-що я пуснах пак, пълна, но не чак препълнена, на първото пускане направи същото, повторен опит без да отварям люка тръгна…. Може ли да се ремонтира, ако има някой от тези проблеми?

# 626
Ами току-що я пуснах пак, пълна, но не чак препълнена, на първото пускане направи същото, повторен опит без да отварям люка тръгна…. Може ли да се ремонтира, ако има някой от тези проблеми?
Със сигурност може. Все си мисля, че се е разхлабила ел. връзката на заключалката..... Даже може да не  баш за ремонт. НЯма ли кой да я погледне.... 2 винтчета има ....

# 627
Трябва при натискане на бутона съвсем леко да се задържи. Малко е особено, но се свиква.

# 628
Моята Бош на година и половина започна да вие. Нещо като скърцане се чува.
Нямам никаква представа защо и от какво се получи. Маи ще се обърна към
сервиз.

# 629
Моята Бош на година и половина започна да вие. Нещо като скърцане се чува.
Нямам никаква представа защо и от какво се получи. Маи ще се обърна към
сервиз.
Ако много я експлоатираш, сигурно скърца със зъби Simple Smile
Не я оставяй да работи скърцаща, може да е всичко - ремък, лагери, амортисьори, евентуално нещо дребно от дрехи, попаднало не където трябва...

Общи условия

Активация на акаунт