Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 40 514
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Велики Преслав
Пружини също. Но най-вероятно амортисьорите са се износили.

# 631
Толкова бързо?

# 632
Моят Бош спря да е безшумен още на първия месец, все едно ще излита самолет 🤣, обаче не сме търсили причини, така или иначе има много кусури, да търся и на този разрешение . Не си направих труда и да ѝ оправя гаранции и регистрация в сервиз.
Догодина лято прави три години, сменям я със Самсунг веднага и нямам търпение за този момент.

# 633
Последните години вместо пералните да стават по-тихи е обратното.
Май само Miele и то от скъпите модели са тихи в момента.

# 634
  • Велики Преслав
Толкова бързо?
Имах случай с разбити амортисьори на Сименс след 6 месеца работа.
Всъщност, амортисьора изглежда като нов, но набивката която уплъкнява голната му част към долния цилиндър се измачква и започна да притраква защото чука на пластмасата. Тя също и уплътнява греста да стои в долната част и когато се разлеска ефекта е скърцане в началото, след това тракане.

Май има нещо вярно

# 635
Като гледам клипове в ютуб на нови модели и различни марки, всички бучат неузнаваемо на центрофуга. Новите AEG са една идея по-тихи в сравнение с предната серия.
Бош пък май значително са занижили качеството.
Miele са скандално скъпи вече.
За момента, ако ми се наложи смяна бих заложил на AEG от новите серии с нов барабан и autodose.

# 636
Да. То вече с тази пластмаса няма какво друго да се очаква.

# 637
  • Велики Преслав
Ооо, забравих да ви споделя.
Случка със сименс. Нова пералня, от най-високия им клас (тези които могат да си комуникират със сушилнята) с липси от завода. Вътре е направена така, че има едно маркуче, с размерите на това за ниворегулатора, което служи за обезвъздушаване  на маркуча за изходната вода, за да може помпата да запомне да засмуква по бързо и да не шуми. Това маркуче е свързано като байпас между изходния маркуч и казана. Вижда се къде трябва да са скобите, ама ги няма. Хората са пуснали малко по тежко пране, и при центрофуга като е лашнала се е извадило от едната страна. Ефекта беше грешка за теч, добре че имат аквастоп.
Доста разочаровани бяха хората

# 638
Значи Бош и Сименс тотално са се о.рали вече.
Преди Самсунг правеха прилични перални сега и те тропат, тракат, перат без вода.
От средния клас затова предпочитам LG перат бързо и с много вода, иначе и те не са най-тихите.

# 639
Е не.Piole, твоята е 68 db. Мисля, че беше 660wcs.Passion е 67db. Симчо и Бошко са 70.При Бошко от  OxygenEU40-нищо ново, освен добавяне на wi-fi и autodos. Качеството е силно низходящо,а цената нагоре.
Скрит текст:

Това дозиране ми харесваше повече./2012/13г./
 Miele W 5967 WPS AutoDos
Дуракоустойчиво и ремонтно пригодно.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 15:35 от niljaniljo

# 640
Да, AEG мисля че са по 75-76 децибела.

# 641
Шумни са AEG, да.

# 642
Аз пък изобщо не я чувам като пере. Да, зад вратичка е, но не се чува нищо. Все ме е страх ,че ще забравя прането вътре. Добре ,че все пак има писукане след края на програмата.

# 643
Аз пък изобщо не я чувам като пере. Да, зад вратичка е, но не се чува нищо. Все ме е страх ,че ще забравя прането вътре. Добре ,че все пак има писукане след края на програмата.
Стандартно DB се дават като инфо за центрофуга. Как се "плицика" прането и какво е /има ли ципове, копчета и др/ не представлява интерес и не се замерва и включва в техн.данни.

# 644
Ох, то май приказката, че техниката е до късмет, за съжаление се оказва вярна.
Още на 6-тия месец започна да се чува по-напористо шумотевицата, но го нямаше това
виене. И не е само при центрофуга. Мислех от нивелацията и вече колко пъти я понаместваме.
Ще се обадя в сервиз, пък каквото такова.
Благодаря за коментарите по моя случай!

пп/ бошката ми е от серия 4

Общи условия

Активация на акаунт