Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 504
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
Оо, значи съм изостанала. Като бях бременна преди около година и половина Garden of life се намираше към този момент само в iherb поне където съм търсила в повечето големи аптеки и повечето жени поръчваха от чужбина.

# 406
  • На изток от Ада
Аз в събота ми прицапах след секс, викам МЦ . Да ,но от събота повече нищо.

# 407
  • Замък сред облаците
Тест направи за всеки случаай, ако сте имали по-ранни контакти без презерватив.

# 408
  • На изток от Ада
Не, но обмислям.
Той МЦ е нередовен. Но последните 3м уж е . Имам някакви болки .

# 409
На мен днес ми е първи ден закъснение, иначе се пада 29 ден от цикъла. Направих един такъв тест:
https://www.aptekadetelina.bg/ranna-test-lentichka-za-bremennost … BE%D1%81%D1%82%20
Отрицателен. Но докато не дойде цикъл не вярвам на нищо, с предната Б видях бледа черта чак на 8 ден от закъснението.

# 410
Здравейте, може ли някой да помогне с разчитането на хистология:

# 411
  • Замък сред облаците
Нищо съществено не казва, освен че са изследвали тъкан от плоден сак и кръв от ембрион.
Изливът на фибрин сочи за потенциално възпаление. Ако не е боледувано непосредствено преди аборта, бих препоръчала да се направят за всеки случай изследвания на бактериалната флора, както и за уреаплазми, микоплазми, хламидии, и така нататък, за да се изключат като вариант.

Една съфорумка препоръчваше този тест например: https://www.genica.bg/test/fertility-test-za-neya

# 412
АА, благодаря. Не съм боледувала преди аборта. Имам микробиологична биопсия преди трансфера, би трябвало да покаже, ако имало нещо тогава май? Може и да го тествам и този Фертилити тест преди следващия опит, мерси.

# 413
  • Замък сред облаците
Имай предвид, че въпросният излив може да е просто заради миседа. Щом имаш това изследване (мб биопсия) и е било ок няма нужда от друго.

# 414
  • На изток от Ада
Фертилити тест не всички док го приемат. Аз и Бъбъл го имаме.
Редакция, защо при бременност трябва да се изследва пролактин? Гледам Станулов го е отбелязал?

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 17:38 от nasito8988

# 415
  • София
Високият пролактин може да попречи на овулацията, а също държи ниски нивата на хормоните естроген и тестостерон

# 416
  • На изток от Ада
Интересно е , че е отбелязал само пролактин. Имаше Тхс, Чгх, прогестерон, пролактин и витамините май

# 417
Момичета, имам положителен тест, радвам се много тихо, ходих на един преглед, плод отг на 5 г.с. Пият метилирана фолиева киселина, тъй като съм с такава мутация. Док ме вика другата седмица, препоръча ми витамини, но кои са удачните в случая. Също още не съм избрала лекар - колебая се между др Ибрям и Шикова, вие кого бихте препоръчали?
П.с имам един СА в 7 г.с, доста ми е напрегнато до следващия преглед 🥹

Честито от мен и пухкав финал! Не знам кой е Ибрям, но аз съм съфорумката дето има меко казано ужасен опит с др ШиТова. Не я препоръчвам най-вече заради просташкото и държание, за компетентността и ще се въздържа от коментар.
Не знам защо си се насочила съм Майчин дом, но от всички болници в София, за мен това в най-отвратителното възможно място. Казват били най-големите специалисти там.. мисля, че може да се поспори по въпроса.

# 418
  • На изток от Ада
Lovelycherryberry , честито!

# 419
Здравейте дами, аз съм на 24г. Първа бременност за съжаление ми казаха кухо яйце има  много мъничко образование обаче е  с 3г.с. назад от сакчето казаха ми, че трябва аборт. В 9г.с съм ходих на двама различни лекари единия ми препоръча вакум-аборт се води (не съм много сигурна за името) чрез лекарска намеса понеже съм в напреднала седмица, а другия лекар ми предложи да пробвам с хапче мифегин+топогин. Исках да се допитам и до вашето мнение.
Благодаря предварително, нова съм тук и се извинявам ако нещо съм объркала темите

Общи условия

Активация на акаунт