Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 490
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Heyheyy ,съжалявам!
Всичко ще е наред следващия път!
Аз също минах през това февруари месец,при мен обаче започна спонтанно изчистване и не съм пила нищо.
 Бих пробвала медикаментозно в твоя случай,най-щадящо е ,ще може да подновите опитите възможно най-скоро 🙂
Имай предвид обаче,че е по-продължително като процес.

# 421
Аз в събота ми прицапах след секс, викам МЦ . Да ,но от събота повече нищо.
Зацапване след секс може да се получи от раничка на шийката.

# 422
Момичета, кога беше най-подходящият период за преглед при гинеколог? Дойде ми във вторник късно вечерта, мисля че се брои сряда направо. Последните месеци ми е много оскъден цикъла, за 2 дни приключва и е много слаб. Нямах възможност и този път да пусна хормони първите дни, но искам да отида на преглед.

# 423
  • Замък сред облаците
А като продължителност как е? В смисъл на колко дни ти идва?
При една сравнително нормална придължителност бих отишла около 10 ден след Ц, да се види има ли нарастващи фоликули и после примерно няколко дни след очаквана О, да се види имало ли е такава, колко е лигавицата плюс да се пусне прогестерон на 7 ден след О.

Аз след аборта този път също имах доста разбъркване на организма. Принципно нали след раждане уж цикъла може да се промени. Аз имах 2 цикъла след раждането, обичайно за мен обилни, със съсиреци. Съвпаднаха обаче и с високото ТСХ, което не бях засякла навреме (хипофункцията место върви с обилен цикъл). Реално на третия цикъл след възстановяване на менструацията забременях, с късна О, кухо яйце, рязказвах тук. И после се почна - първия цикъл след аборта след 50 дни, после 35, 38. Почнах с лентички за О да следя и отчитах късен пик на ЛХ, което по принцип не е много ОК, цикълът ми също бе нетипично без много лигавица и съсиреци, почти само течна кръв предходните два пъти, въпреки че кървенето си е стандартно 6-7 дни.

Започнах да се храня с повече зеленчуци, намалих тестото и джънка. Включих добавки да покрия дефицитите на организма (в моя случай желязо, вит Ц, фолат, вит б12, вит Д+К2) и такива, които да подобрят фоликулите и лутеалната фаза, да подготвят организма за, дай боже, следваща бременност (бетакаротен, рибена омега 3 /от растения не, защото вдига естрогена/, кю10, миоинозитол).
Месец след почване на добавките цикълът ми стана 28 дни (16 ден О, 12 дни ЛФ засечено с лентички).

Тъй като знам че при мен има дефицити, които като вит Д влияят пряко на работата на жлезите с вътрешна секреция (яйчници, щитовидна), или като желязото, заради което кръвта не доставя достатъчно кислород на органите, първата ми работа е да наваксам тези дефицити.

Повечето АГ могат да изпишат хормони и най-много вит А и Е за повече лигавица, но дотам. Реално човек е добре да идентифицира първо има ли друго липси или ендокринни проблеми, защото няма смисъл да се форсира тялото с хормони, ако нещо в системата куца - то ще си куца и с хормони.
Липсва за съжаление холистичния подход към тялото на пациента. Повечето няма да се сетят да адресират конкретни липси - или ще дадат общи витамини, които не са подходящи за всички, или няма да дълбаят в тази посока. Ок, по принцип не им е фокус на специалността, това е за хематолози и ендокринолози основно.
Липсва комплексния подход в нашата система и като млади и образовани жени е хубаво да си поемем отговорността за здравето в свои ръце. Имаме достъп до множество информация и изследвания в интернет, достатъчно отправни точки. Затова смело търсете причините, коригирайте ги с помощта на лекари когато трябва, но не се осланяйте само на хормонални терапии.
За всеки процес в тялото има първопричина, а отделните системи са свързани и не могат една без друга.
Аз много се ядосвам сега, че не адресирах ниското желязо миналото лято въпреки че имах изписана терапия от АГ след раждането. Ниското желязо и оттам хемоглобин удря щитовидната, тя е пряко свързана с доброто оксидиране, после защо ме хвана тази хипофункция зимата… И оттам колелото се развъртя.

# 424
Heyheyy ,съжалявам!
Аз също минах през това февруари месец,при мен обаче започна спонтанно изчистване и не съм пила нищо.
 Бих пробвала медикаментозно в твоя случай,най-щадящо е ,ще може да подновите опитите възможно най-скоро 🙂
Благодаря много, човек когато и сам преживява нещо подобно по-добре разбира отсрещния. Малко ме е страх, че има възможност да не се изчисти напълно понеже вече съм 9г.с+4 и сакчето си отговаря даже е с няколко дена напред. Май ще се доверя на лекарката да направим вакум-аборт. Какво може да ме посъветвате за по-пълноценно и бързо възстановяване, знам че повече е индивидуално за всеки, но предполагам има някои основни витамини/добавки или "ритуали"

# 425
АА, благодаря за изчерпателния отговор! Hug Аз хормони не бих пила тъй или иначе, също съм по холистичния подход. Идва ми на 29-31 дни. И като продължителност, и като течение беше слаб, без съсиреци, само кръв. Април правих изследване на б12, вит. Д, фолат, щитовидна жлеза. Щитовидната жлеза беше в норма. Витамините ги пия и ще направя контрола този месец да видя дали съм попълнила липсите. Притеснявам се да нямам сраствания, тъй като имах и болезнена овулация няколко месеца след аборта.

# 426
  • Замък сред облаците
Повтори щитовидната. Ние с теб правихме аборт по едно и също време, април е било рано. След аборт контролата й е най-рано след 6 седмици /45 дни, че това е периодът в който се случват измененията.

# 427
Извинявам се, сега се разрових, щитовидната са от началото на юни, витамините само бяха април.

# 428
  • Замък сред облаците
Ааа, ок значи. По-скоро иди след дата за О да видиш има ли такава и дали има течност в дъгласовото пространство. Понякога от нея се получава дискомфорт.
Също да изключиш киста, ако има такава и не се маха също боли.

# 429
Мерси, утре ще звънна за час.
Heyheyy, мисля че Геритамин се пиеше за възстановяване на лигавицата след аборт (вит. а и е), но предполагам някой ще се включи с по-точен съвет, тъй като аз така и не пих нищо в тази насока.
Edit, има цял списък на първа страница, можеш да го видиш.

# 430
  • Замък сред облаците
Вит А се пие от 1 ден на М до О само, веднъж на 3 месеца ако е геритамин или друг витамин А във форма ретинол, ретинил и подобни. Вит Е се пие от О до М, на 2-3 месеца почивка е хубаво да се прави. Вит Е може да направи лигавицата прекалено дебела, ако се пие дълго време.

# 431
Heyheyy ,съжалявам!
Благодаря много, човек когато и сам преживява нещо подобно по-добре разбира отсрещния. Малко ме е страх, че има възможност да не се изчисти напълно понеже вече съм 9г.с+4 и сакчето си отговаря даже е с няколко дена напред. Май ще се доверя на лекарката да направим вакум-аборт. Какво може да ме посъветвате за по-пълноценно и бързо възстановяване, знам че повече е индивидуално за всеки, но предполагам има някои основни витамини/добавки или "ритуали"
Аз правих аборт по медицински причини в 17 гс. Преди почти месец ,пих мифегин + топогин ,топогина го пих в болницата. Понеже след като се роди бебчето ,започна кюретажа ,за съжаление нямаше анестезиолог и упойка. Не бих се замислила 2ри път ако ми се наложи кюретаж ,чрез вакуум. Зверски много болеше и виках,ревах.

# 432
Как без упойка?! Защо нямаше анестезиолог? В коя болница се случва това? Аз съм в шок от прочетеното.

# 433
Как без упойка?! Защо нямаше анестезиолог? В коя болница се случва това? Аз съм в шок от прочетеното.

В Бургас ,с планов прием бях. Лекарката ми често ме следеше как съм ,когато започна кървене и се роди бебка, започна по силно кървене ,кръвозагубава и да ми е студено и да се треса. Звъняха на анестезиолог ,още преди да ме качат на гинекология стол ,ходиха до кабинета му ,защото от планов случай ,станах спешен.  Сестрите казваха на лекарката да ми се скара ,да не викам и ми държаха краката и ръцете,но много болеше . До ден днешен нямам обяснение как кюретаж с вакуум без упойка в 21 век. На мен с кюретажа ме доизчистиха и отстраниха плаценатата. Бях в частна болница и понеже моята лекарката която ме следеше извърши кюретажа,дори се води по документи избор на екип и затова дори се заплаща

# 434
Валя, това което споделяш е ужасяващо...Аз също съм от Бургас, следях се при д-р Кироваков, но направих раждането-аборт в София в Надежда. Наистина като чета и настръхвам. С упойки беше болезнено, не искам и да си представя без..

Ние мислим да подновим опитите от този месец. Мина МЦ и сега ще следя за О. Пия някои витамини и наскоро прочетох за Аргинина, който спомагал за възстановяването на лигавицата. Някой има ли впечатления? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт