Любители на кучета - 136

• 29 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Какви калции мога да давам на кучето си на 4 месеца е и около 10-12 кг?

# 211
  • Пловдив
Никакъв ,ако яде читава суха храна и/или елктролити в кръвната картина не показват дефицит на калции. Предозирането също не е полезно.Във високачествените храни за подрастващи кучета има необходимите количества калции и фосфор в пропорцията необходима за съответния етап от разтежа.
Сложно е ако не  храниш с гранули а с BARF подрастващо куче,тогава трябва да даваш добавки ,и редовно да пускаш кръвна картина включваща и минералите и електролитите - калции ,фосфор,натрии ,магнезии ,хлориди.И да добавяш необходимите да коригираш липсата.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 13:18 от whitefang

# 212
Имам въпрос към стопаните на кученца с бяла козина около очите.
С какво почиствате и мажете под очите за да не стават кафяви петна?
Купих специални кърпички за почистване на очите ,наистина премахнаха по-светло кафявото ,което се беше спуснало доста ,но кафявото под самите очи не мога да го преборя.
Бърша всяка сутрин и вечер с марлички с мицеларна вода за да пробвам дали няма да се изчистят.
Преди това пробвах с физиологичен разтвор пак не се получава.
Момичето от което взехме Белла ми каза ,че маже само с кокосово масло ,но нейното куче е с кафява глава и не се виждат петна.
Приемам всякакви съвети. ☺️

# 213
Аз да питам за някакви витамини за козина. Знам, че сега сменя бебешката козина и заради жегите, но все пак нещо да й дам. На предишното хъски давах витамини и не се скубеше много и козината й беше много хубава, обаче не помнякак се казваха и сега не ги намирам по сайтовете/може би са им сменили опаковката/.

# 214
Здравейте , от 3 месеца този хемороид не минава . Дали ще трябва да се премахне оперативно ?   

# 215
Имам въпрос към стопаните на кученца с бяла козина около очите.
С какво почиствате и мажете под очите за да не стават кафяви петна?
Купих специални кърпички за почистване на очите ,наистина премахнаха по-светло кафявото ,което се беше спуснало доста ,но кафявото под самите очи не мога да го преборя.
Бърша всяка сутрин и вечер с марлички с мицеларна вода за да пробвам дали няма да се изчистят.
Преди това пробвах с физиологичен разтвор пак не се получава.
Момичето от което взехме Белла ми каза ,че маже само с кокосово масло ,но нейното куче е с кафява глава и не се виждат петна.
Приемам всякакви съвети. ☺

Мажем с Окрил по препоръка на ветеринаря, ама не виждам ефект. Вярно, че на кутията пише да се почиства два пъти дневно, а ние го правим веднъж, като от време на време пропускаме някой ден, но се съмнявам, че дори да спазвахме стриктно указанията, щяхме да изчистим изцяло петната.

При нашата болонка нямаше петна, докато чистехме очите всеки ден. В момента, в който остана на хотел за десет дни, където естествено никой не се занимава с това, петната се появиха и така си останаха.

# 216
Къде си давате кучовците на хотел и доволни ли сте?
Аз търся за Бургас, в краен случай може и в Сливен и Ямбол.

# 217
Здравейте,

Май и преди съм се разписвала в темата с моята кучица порода "Любов", но с друга молба идвам тук.

Кучето ми е много разглезено и отдавна не съм следяла цените на консервите, тъй като пазаруваме по изключение, когато нямам време да й варя меса или сме на път.

Тази събота от фирмата, в която работя ще се включваме в разходки на кучета от приют, като компанията е заделила прилична сума за покриване на нужди на приюта.
Обадих се на приюта и ми казаха, че най-належащи са им консерви и памперси за възрастни / подложки (за малките бебета).

Моля, ако имате наблюдения за настоящи промоциии на горепосочените продукти, да споделите. Simple Smile

# 218
Предишното ни куче беше бял шпиц. Имаше такива петна под очите. Опитвахме много неща, но все с малък, краткотраен или даже никакъв ефект. Едва след като започнахме да го храним с храна без пиле и пилешки добавки нещата се оправиха. Случайно бях попаднала на статия по този проблем за оцветяването на белите кучета и то не само около очите, но и по тялото.
И за сегашната принцеса Любов избирам храна без пиле. Даже и като добавка пилешки масла избягвам да има в храната.

# 219
Ветеринарят нищо не е казвал за връзката между пиле и петна. Поне в случая на нашия Пикачу петната са точно от непочистването на очите му в хотела. Но и с тях продължава да е чаровен 😉

# 220
  • Бургас
Къде си давате кучовците на хотел и доволни ли сте?
Аз търся за Бургас, в краен случай може и в Сливен и Ямбол.

За Бургас - от тук съм най-доволна.
https://dogholiday.bg/

lonely soul в zooplus.bg цените са най-ниски и постоянно има промоции.

# 221
Аз мисля, че тези петна няма как да се премахнат напълно. При нашия случай с Арес (болонка) при очите има леко оцветяване в краищата където се събират гурелчетата и с редовно почостване пак остават. Отделно при муцунката също има но като яде колкото и да е бил изкъпан или почистен отново има оцветяване дори от сухата храна. А няма как да бъде подстриган изцяло около носа и муцуната, тя физиономията ще се смени и няма да изглежда добре 🤷‍♂️

# 222
  • Sofia
Относно петънцата - скоро покрай един бял шпиц разбрах, че ги хранят с храна за бели кучета… мога да питам за марката

# 223
Здравейте! Нахлувам в темата ви, защото имаме проблем или по-скоро сестра ми има такъв.Има женско куче от типа на Джак ръсел, но не е чист, ако това има значение.Тя ( женската)има две женски кученца на четири месеца, които са също мелезчета. Изключително сладки и мили същества, но...Започнаха жестоко да се бият и нападат.Преди около две седмици беше първото сбиване, заради храна, а сега се бият и заради внимание, играчки ...всичко.Разтърването им е кошмар, бият се до кръв и не се пускат.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се решава? На гости съм и днес цял ден ги държа разделени, защото съм сама с тях , а вчера се сбиха два пъти ,но не мисля, че това е решение.

# 224
На колежка кучетата (майка и дъщеря) започнаха да се бият след месеци мирно съжителство. Тя установи, че ако ги игнорира, вместо да се опитва да ги разтърве, те спират да се бият. Явно се бият за вниманието й и нещо искат да й "докажат", защото откакто не им обръща внимание, те спряха да воюват помежду си. Сега съжителстват мирно, а ако решат да си ръмжат, тя просто ги оставя сами демонстративно, лишава ги от присъствието си. И те сякаш губят интерес да се бият, нямат публика, няма пред кого да покажат коя е по-по-най. Можеш да опиташ, когато се сбият да излезеш от стаята. Но има вариант и да продължат да се бият. Но пък и не пречи да се опита.

Общи условия

Активация на акаунт