Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 40 315
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
Удостоверение от училище се изисква за децата записани в 1-ви и 8-ми клас.

# 181
  • София
От миналото лято удостоверение вече не се представя към заявлението за еднократна помощ, проверката се прави служебно.

# 182
Здравейте!
За еднократната помощ за отглеждане на дете знам, че се подава заявление в общината по настоящ адрес.
За детски надбавки и помощ за отглеждане на близнаци пак ли е така?
Мерси.

# 183
От миналото лято удостоверение вече не се представя към заявлението за еднократна помощ, проверката се прави служебно.
да...ако искате да получите парите през октомври. За първи клас удостоверението е задължително, за осми също.

# 184
  • София-Младост
Здравейте!
За еднократната помощ за отглеждане на дете знам, че се подава заявление в общината по настоящ адрес.
За детски надбавки и помощ за отглеждане на близнаци пак ли е така?
Мерси.
В Агенция Социално подпомагане по настоящ адрес са помощите.

# 185
  • София
Здравейте,

Имате ли превод от ДСП за детските? За София става въпрос?

# 186
Да, аз още в петък ги получих.

# 187
Здравейте! Колко време е втората година майчинство? Не са 12 календарни месеца след изтичане на първата година.. не знам на какво се дължи?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 188
От датата на раждане са 24 месеца, до навършване на 2 г. на детето.

# 189
Благодаря! А в случаят ми не са( по документи от работодателя) към кого трябва да се обърна работодателят или НОИ, знаете ли?
От датата на раждане са 24 месеца, до навършване на 2 г. на детето.

# 190
Защо не са, как разбрахте
Отидете на място и си извадете ПИК от НОИ ,за да имате инфо през Интернет. Може да получите информация и на място.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 22:43 от CasaDelSol

# 191
  • София-Младост
Напишете дата на термин и раждане, за да получите отговор. Какво значи според работодател не са 12?
Не са 12 при раждане преди термин и при преносване. Термини първа и втора година реално няма в КТ и КСО.

# 192
По дадените ми от работодателя документи,които трябва да попълня.

Защо не са, как разбрахте
Отидете на място и си извадете ПИК от НОИ ,за да имате инфо през Интернет. Може да получите информация и на място.

# 193
  • София-Младост
Shanky
Докато стане ясно как да ви помогнем, ще навъртим още 3 страници. Ако искате напишете точно и ясно какво попълвате. За първи път ли подавате, какво е написал работодателя в удостоверението за доход, което ви притеснява...

# 194
Здравейте, може да се подаде за детски надбавки и онлайн, нали така? Документите които се прилагат към основната декларация, бележки и т.н., предполагам се сканират и също се качват, нали? Моля, ако някой е подавал по този начин, да хвърли светлина в тунела, че закриха дирекцията в моя квартал и се налага да ходя до другия край на града, а това ми е доста сложно.

Общи условия

Активация на акаунт