хроничен вагинален сърбеж

• 5 907
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
здравейте, много не знам как да ползвам БГ мама като хората, но прегледах коментарите - благодаря много на всички за отзоваването, споделянето съветите и помощта Simple Smile

- ходих на кола-маска преди, и се бръсна много рядко - няма разлика дали е по-добре или по-зле Sad

- много интересно - в Англия (защото и аз живея тук) на всички изследвания - никога не излиза thrush, докато в България излиза кандида

- тук (Англия) съм правила кръвни изследвания за диабет и тн - всичко е в норма ...

- бельо и тн - пробвала съм всякакви варианти - нищо не помага или не го прави по-зле

- по принцип имам себорея на главата, която със стрес става по-зле но след години безуспешни опити - накрая стана по-добре с времето и липса на чесане хах... но съм била на дерматолог - в България и всички отричат, че ми има нещо

- антибиотици в интерес на истината не съм пила - защото никой не ми е предписвал, кой знае може да помогне..

- пробвала съм кремчета за дерматит и тн - пак не помага кой знае какво...

То според мен със сигурност вече е на някакво психоматично ниво, защото за 10 години неоттърване, вече според мен е и малко плацебо хах Sad( за съжаление..
    Искамдапитам Дими отпубликациятаот18.07.2023 г. Койелекаряикояеболницата
При мен имаше подобен проблем, но аз бях с бяло течение и бактерии. Но все пак ще разкажа как се сложи край на този ужасен дискомфорт.
Също толкова неприятно се чувствах. Също бях лекувана с безумно много неща и стреляне насляпо. Накрая си направих едно изследване- Фемифлор май се казваше - скъпо беше, но се изследват доста неща, за които не бях и чувала, и ми излезе дисбиоза, общо взето тотален срив на флората. И отново ми предписаха антибиотици. За една година сигурно изпих 11 различни. Постоянно обяснявах, че не ми помагат, ама все тая. В резултат на това почнаха да ми излизат и бактерии на микробиологиите- първо едни лекувахме, после излизаха съвсем други и така един омагьосан кръг. А мъжът ми нямаше никакви проблеми и беше все с чисти микробиологии...Накрая забременях, но направих мисед аборт в 9 седмица, като седмица преди това на микробиологията ми излязоха стрептококи. Чашата преля. Искаха да ми правят кюртаж, а за стрептококите ми казаха, че ще ми изпишат антибиотик и нямало да има проблем дори и да се пренесат към матката. Щял да помогне, да, бе...Ядосах се много и потърсих лекар, който да ми направи медикаментозен аборт. След като мина всичко дискомфортът беше ужасен и се измолихме с връзки да ме вкарат в болница да ми влеят венозно антибиотици. Беше началото на пандемията. Гинекологът, който ме прие, ми изписа вливане на антибиотици, които покриват аеробни и анаеробни бактерии. И чудото стана - за 5 дни сърбежът спря, течението изчезна напълно след около 2 седмици. Направих курс за около 2 месеца с лактобацили и вече 3 години проблеми не съм имала. Имам 2 бременности след това, 2 породени сладурчета и отдавна забравих за този проблем. Мъчих се няколко години, а ми трябваха само 5 дни.
Но при мен беше следствие от неправилно лечение с антибиотици.
Дано да намерите причината за този дискомфорт. Ако се открие, наистина бързо ще се оправят нещата!
При мен имаше подобен проблем, но аз бях с бяло течение и бактерии. Но все пак ще разкажа как се сложи край на този ужасен дискомфорт.
Също толкова неприятно се чувствах. Също бях лекувана с безумно много неща и стреляне насляпо. Накрая си направих едно изследване- Фемифлор май се казваше - скъпо беше, но се изследват доста неща, за които не бях и чувала, и ми излезе дисбиоза, общо взето тотален срив на флората. И отново ми предписаха антибиотици. За една година сигурно изпих 11 различни. Постоянно обяснявах, че не ми помагат, ама все тая. В резултат на това почнаха да ми излизат и бактерии на микробиологиите- първо едни лекувахме, после излизаха съвсем други и така един омагьосан кръг. А мъжът ми нямаше никакви проблеми и беше все с чисти микробиологии...Накрая забременях, но направих мисед аборт в 9 седмица, като седмица преди това на микробиологията ми излязоха стрептококи. Чашата преля. Искаха да ми правят кюртаж, а за стрептококите ми казаха, че ще ми изпишат антибиотик и нямало да има проблем дори и да се пренесат към матката. Щял да помогне, да, бе...Ядосах се много и потърсих лекар, който да ми направи медикаментозен аборт. След като мина всичко дискомфортът беше ужасен и се измолихме с връзки да ме вкарат в болница да ми влеят венозно антибиотици. Беше началото на пандемията. Гинекологът, който ме прие, ми изписа вливане на антибиотици, които покриват аеробни и анаеробни бактерии. И чудото стана - за 5 дни сърбежът спря, течението изчезна напълно след около 2 седмици. Направих курс за около 2 месеца с лактобацили и вече 3 години проблеми не съм имала. Имам 2 бременности след това, 2 породени сладурчета и отдавна забравих за този проблем. Мъчих се няколко години, а ми трябваха само 5 дни.
Дано да намерите причината за този дискомфорт. Ако се открие, наистина бързо ще се оправят нещата!

# 16
Здравейте, Дими,

Аз съм вече почти 2 години така и доктори от две държави не могат да помогнат. Моля ви кажете ми кой е доктора и коя е болницата, в която са ви го направили това лечение със системите?

Ще се опитам и аз да се свържа с тях, то не се търпи вече!

Благодаря ви предварително.

# 17
Вода и никакви интимни гелове! Само памучно бельо, не стринг/прашки. Душ 2 пъти дневно, след акане - задължително.
Пробиотик орално, кисело мляко с бактерия вътре. Вероятността сърбежът да е от кандидата е огромен, просто ползвайте само вода за известно време.

# 18
здравейте Simple Smile

Предварително се извинявам за дългия пост, много се надявам да намеря някак си, от някъде помощ.

От поне 10 години страдам от хроничен вагинален сърбеж - около клитора и срамните устни и входа на влагалището.

Била съм по сумати лекари - гинеколози и дерматолози за тези 10 години (ако не и повече всъщност).

На някои изследвания излизат кандида албиканас, на други - не; на цитонамазки ми е излизало, че имам повече лактобацили, заради което си мислех, че мога да имам цитолитична вагиноза, което покрива симптомите, но никога не е излизала. Един лекар преди години уж каза, че май е херпес, но това никой друг не го потвърди.

Дерматолозите казват, че нищо ми няма, и че може би е бактериална вагиноза.

Здравейте, извинявам се че повдигам темата, но имам абсолютно същите симптоми. Успяхте ли да се справите? Не знам на какъв лекар да отида вече какви ли не вагинални глобули слагах, с какво ли не се мазах, но без ефект
Симптомите са следните:

- ежедневен почти постянен сърбеж, парене и понякоаг щипане най-вече около лявата срамна устна и вход на влагалището, но понякога и от дясно.

-; след овулация и преди цикъл повечето месеци е почти непоносимо и ако не успея да се сдържа и се почеша много - лявата устна ми се е подувала два пъти, но спада после

- секс - няма и да споменавам - сърбежът е непоносим и не мога да изпитвам никакво удоволствие, което вече има ефект и на менталното здраве хах и като цяло на това как се виждам като жена

Лекове, които съм опитвала до сега и не са помогнали:

- понеже гъбички (кандида албиканс) са излизали на някои от изследванията, но не всички, съм пробвала всички кремове, антибиотици, орални таблетки, свещички - поотделно, заедно, с партньора ми - ни-щи-чко - дори и ден облекчение няма - точно завърших поредният курс с флукансол и свещички 20 дена - никакъв ефект дори  и за момент.

- пробвала съм промивки със сода и смрадлика (май ще опитам това пак) - но пак никакъв ефект.

Доста съм отчаяна, защото толкова съм се опитвала да намеря лек - и никой не ме взима насериозно, на много пъти съм се отказвала, после пак съм се опитвала - и последната година особено стана доста зле - та ... се опитвам пак, с надеждата, че този път нещо, някак си ще излезе.

Много благодаря предварително за търпението и времето!

# 19
  • София
Еленаа, щом преди цикъл е най-силно, вероятно става дума за някое подкрепено от хормонален дефицит състояние. Има няколко такива, трябва Ви дерматолог, а не гинеколог. И то добър, някои дерматолози не са и виждали лихен склерозис.

Общи условия

Активация на акаунт